ahojte.neberte ma za hlupu matku ale chcem sa opytat,ci jogurty skutocne upchavaju cievy.vravela mi to svokra ktora dcere kupuje len nizkotucne jogurty.ked vsak manzel kupil normalny-teda aspon strednetucny tak sa nanho osoplila ze sa jej budu upchavat cievy 😖 je to hlupost alebo len svokrina ,,pravda,,?
dcera dostava jogurt 1x denne,niekedy 2x a oblubila si ich.diki 🙂
suhlas s bihan 🙂
nic neprehanaj 😉
jednoznacne trepe somariny tvoja svokra.Dokonca este aj plnotucne kravske mlieko sa detom odporuca pit, ked prestanu pit UM.
Murinka, pozeram ze z PO.Davaj svojej dcerke biele jogurty od SABI, tie su najlpesie.Mne ich schvalila sama pedina aj Timeikina alergologicka.Po roku jej mozes zase davat ovocne od SABI 😉
junovka, tak ked som bola na slovensku tak , len sabi jedli moji drobci ine ani nechcela, boli hnusne, podla ich chuti.. 😀 zvolenske paodobne;. 😉
inak, ano len plnotucne deti potrebuju poriadnu stravu... 😉 a vel anasytenych kyselin tukov.. 😉 teda vela primerane;. 😀
murinka, ja som tiez nikdy nepocula o tom, ze by niekto mal cholesterol (upchate cievy) z jedenia jogutov 😀 Skor to bude zo stravy, ktoru do seba tlacime ako dospeli - udeniny, cervene maso, vyprazane jedla; malo pohybu a stres.
Jogurty kludne moze a nasa pediatricka sama povedala, aby sme jedli smotanove neochutene jogurty (nie nizkotucne), ktore neobsahuju ziadne primesy okrem mlieka/smotany a jogurtovej kultury. Jogurty papame od 7,5 mesiaca a mala to miluje.
murinka - pozdravujem tvoju svokru - pre deti je mliecny tuk velmi dolezity hlavne na rozvoj mozgu a CNS. Preto sa detickam do 2-3 rokov davaju v prvom rade plnotucne mliecne vyrobky. Aj dolezite vitaminy (A, D, E, K) su rozpustne v tukoch, takze na to, aby sme ich vedeli vyuzit ich potrebujeme miesat s tukmi.
Evikg pise dobre - cievy nam upchavaju ine tuky, sposob stravovania, zivotny styl. Bolo by dobre svokre vysvetlit, ze strava deticiek do 2-3 rokov ma svoje specifika, ktore su uplne odlisne od dospelackej stravy. Co by povedala na to, keby vedela, ze MM obsahuje celkom vela cholesterolu, ale detom neskodi, ale praveze pomaha im ucit sa neskor tento "tuk" lepsie spracovavat... co napriklad UM nevie 😉
kisska ahoj 😵
ahoj mukky - tahas nocnu? Ja to uz balim, vidim dvojmo... 😉
odkedy ste davali svojim detickam jogurty, od akeho veku sa moze? Maly ma 7 mesiacov a vsade pisu, ze mlieko sa moze az od roka, tvaroh takisto a o jogurtoch som nic jednoznacne nenasla.
kisska hej,tahala som 😀
Jankar27, naša Hanka sa odstavila v 9 mesaicoch a od toho okomihu odmietla akékoľvek mliečko. hneď sme začali papať 2x denne jogurty ako náhradu mleika. začali sme Hipp jogurtami, ktoré sú prispôsobené veku dieťatka.
Jednoznačne nízkot. jogurty by som nedávala. Ja jogurty milujem, tak isto aj moje deti. Dávať klasické stredno-až plnotučné. Nič tým nepokazíš.
janka ak zijes v zahranici tak mozes od 4 mesiaca su robene s detskeho mlieka; na slovensku musis pockat tam som ich nikde nenasla;. 😅 🙄
Baby a aké jogurty by ste poradili? okrem zvolenského... zatial papáme ten...
ktorý je este plnotučný a dobrý pre detičky???
dík
nikollete sabi.. 🙂 jediny co som nasl ana slovensku ako super jogurt.. 😉
este aj Holandia je dobra, maju ju v kauflande
Sabi? To je aký 😅 este som taký nevidela... kde ho predávajú?
A holandiu majú iba v kauflande?
sabi jogurty su vyrabane v sabinove,su skvele a dostat ich v kazdej agro predajni a vo vybranych supermarketoch 🙂
ja som tie sabi tusim vedela v Reme, ale davnejsie
Pre také malé dieťa sú nízkotučné výrobky absolútne nevhodné. Dieťa na správy vývoj a funkciu mozgu tuk potrebuje, teda aj dospelý človek. Navyše nízkotučné jogurty obsahujú napr. želatínu a iné sajrajty používané na zahustenie a ochutenie.
Nepreháňala by som to so smotanovými jogurtami ale to najlepšie, čo pre svoju dcérku (čo sa týka jogurtov) môžeš urobiť, je kupovať jej jogurty vyrobené len s plnotučného mlieka. V tom prípade ani v neskoršom veku žiadne upchávanie ciev nehrozí 😉