Prosím o radu! 🙂 Moja malá (17 mes) začala dneska kašľať a akoby mala plný nos :( Skúsila som jej poodsavat nos no nešlo jej skoro nič... Teraz som si všimla že rýchlejšie dýcha :( som úplne zúfalá :( teraz už pekne spinka aj keď sem tam zakasle... Mám ju odniesť na pohotovosť? Čítala som že to dýchanie môže byť aj z toho ze ma upchaty nos :( ale som úplne off.. Každých 10 min ju pozerám.. Poraďte co mam robiť... Za každú radu Vám Ďakujem :*
Nema teplotu? Moja rychlo dycha ked ma teplotu. Popripade laringitida... Davat na noc fenistil kvapky... Poodsavat poriadne nos, streknut daco do nosa co mate pre deti a polezat chvilu, kasel ma isto z tych zatekajucich soplov... Este u bas zabera na noc k postielke dat nakrájanú cibulu
Moje deti tiez divne funia ked maju plny nos, aj chrapu. Pri teplote srdiecko bije rychlejsie aj dych je rychlejsi.
Teplotu nemá len rýchlo dýcha :( ja som tiež myslela aj nato že to jej môžu zatekat tie sopliky.. No neviem..
Na uvolnenie nosa sa nam osvedcil Olbas. Do aromalampy alebo nakvapkat na vreckovku a strcit do postielky pod plachtu aby sa to odparovalo. Alebo natriet hrudnik mentolovym kremikom na to urcenym.
ak nemá teplotu a spinká, tak návštevu pohotovosti by som odložila...uvidíš ako bude zajtra...
Poznam ten pocit. Prvy krat dieta chore, moj maly mal par dni ked mal zrazu horucku. No co s nim...mal okolo 40. Vyvetrat miestnost, pustit dnu studeny vzduch, vyzliect ho. A po chvili uplna pohoda. On sa iba nastval a ako reval od zlosti a bol obleceny teplejsie a aj zabaleny v deke, prehrial sa. Moc som vtedy nenaspala a kontrolovala som ci dycha az do rana.
Pokial ma dobru farbu, nemodra, dycha dostatocne. Na pohotovosti by ste dlho cakali, nachytali vsetky choroby a asi nic z toho. Skontrolujte o hodinku, dve.
nuz, musis ju sledovat, spinjak pri nej, mozno este teplota bude, ked rychlo dycha, ale dufam, ze nie, keby nahodou laryngitida a nevedela sa nadychnut-tak prva pomoc je studeny vzduch, otvorit chladnicku a tam nech sa nadycha, drzim palce, nech nepotrebujes moju radu..
Dala som jej pred spaním Fenistil kvapky skúšala som odsavat, nič jej nejde :( zatiaľ pekne spinka aj keď dýcha tak isto... Uvidím ako v noci... Cez deň sa pekne hrala všetko ok aj keď aj cez deň kašľala ale v pohode a teraz... Aši to bude dlhá noc... Ďakujem vám za každú radu :*
@fazulkova ďakujem vám veľmi pekne :* no to dúfam... Možno sa bojím aj kvôli tomu že mi sestrin syn skoro zomrel v rukách :( hej to poznám vtedy nám tiež toto iste vraveli čerstvý vzduch alebo chladničku... Veľmi pekne vám ďakujem za radu...
Tak ma asi sopliky moc vzadu a pre to aj kasle... Pokial pekne nerusene buva, tak to snad nebhde nic vazne😉 a pokial sa v noci nebude moct nadychnut tak ten studeny vzduch treba, ako aj vyssie pisala.
Už sa mi 2 krát zobudila s plačom :(
@helena1994 no ako?
Ďakujem za každú radu... Nakoniec sme skončili na pohotovosti ešte dobre ze mame doma spreje ináč by sme mali ísť do nemocnice... Moc vám ďakujem
@helena1994 och, a co jej vlastne je? skore uzdravenie zelam.. 🙂
No že tie hlieny nevie vykašľať a to sa jej tam usadí... Tieto spreje jej pomôžu uvoľniť a vykašľať. Ďakujeme
@helena1994 my tiež tak isto, dcéra má rok a pol. Štvrtok a v piatok pokaslievala a dnes do rána otras. Boli sme na pohotovosti. Zápal priedusiek
@maria584 :/ prajem vám skóre uzdravenie... Toto je teraz niečo neskutočne... Ja sa ani nečudujem keď už všade dávajú na plné pecky aj klímu... A predsa musím nakúpiť čo potrebujem :(
@helena1994 ďakujem. Už je trosku lepšie. Antibiotiká zaberajú, máme aj spreje na dýchanie, zvlhcujeme vzduch,na hrudník dávam jazveciu masť.
@maria584 len aby bolo lepšie a lepšie 🙂 môžem sa spýtať aké spreje ste dostali?
@helena1994 berodual a flixotide
Flixotide mame tiež a Ventolin... Ešte dobre že máte doma inhalator.. Nam to bol problém kúpiť keď sme išli domov s predčasne narodeno dcérkou.. Vraj to musí predpísať bud alergologicka alebo v BB na plucnom.... Keď by sme to doma nemali sme hospitalizovaný v nemocnici... :/
@helena1994 nám to dala imunologicka pre syna, ale používame aj pri dcére, keď treba. Veď to, že ja sa tej nemocnici tak bojím, nechcem tam ísť s deťmi.
@maria584 poviem vám pravdu. Veľa rodičov si myslí že sa nič zlé v nemocnici štát nemôže... No ja som stým naopak dcérka ako predčasne narodená tam ležala 2 mes.. Ja som s nou bola 5 týždňov... A to bol horor... Všetko možné sme pochitili co sme len mohli vlastnému dieťaťu som obliekala staré deravé veci no nemohla som jej dat svoje.. Dávali nám hnusný cumel :( a mala som ju kŕmiť z fľašky z roku 1870 :( ja mam riadne zimomriavky keď už počujem nemocnicu...
Ma teplotu?