Maly ste alebo vase deti upal? Moja mala ma 2r a dostala upal v noci cez 39
Celu noc 38
Pod 38 uz nemam ochladzovat? Neviem...
Ako dlho moze mat taku teplotu?
Celu noc ona spi len ma tu teplotu teraz do rana necikala tak ju sem tam budim a davam jej dzusik
Ďakujem
@katarinamarkova vsade pisu ze ziadna voda ale dzus alebo slana vod
A ano som si ist
A dakujem 🙂
Preco nie voda? A upal som mala, 40 horucky, triaska a zvracanie.
Slaná voda určite nie, veď to dehydruje organizmus
Stačí obyčajná voda. Ale aj citrón je ok, lebo je tam vit. C.
Ak ju boli hlava, mozes dať aj niečo od bolesti, napr. Nurofen
@zarkaamamka enhydrol kúp a.davaj to piť postaví ju na nohy ale rátaj aj 2 dní ..a.bez klobúku nechodiť von a len na pár 10minut a potom dnu zasa ..takto striedať
@pribinak no 2rocna nepovie ci ju bolí
@lubik87 nepojde 2dni vôbec von
Nechce klobuk nosit
Musim niečo ine vymyslieť
@zarkaamamka nasi tiez vymyslaju. Parkrat im to dam na hlavu naspat, supnem po ruke pokazde ked to strhne, nahucim na nich a potom s tym prestanu a maju siltovku na hlave. Obcas treba byt prisnejsi, lebo ide leto, vysoke teploty vonku a silne slnko, tak aby ste to nemali casto...
@zarkaamamka môj vedel povedať. Niektoré deti aspoň vedia ukázať, kde majú au au, či kde boli
piť často a po menej VODU , nechať v kľude, obliecť tenšiu vrstvu, vetrať... pod 38 netreba zrážať. ak je aj ubolená, tak dnes niečo od bolesti by som ja dala. môj 1 a 1/2 ročný vie ukázať že ho bolí, ale detičky sú rôzne 🙂 , vidíte na nej, či je len malátnejšia z teploty, alebo celkove zle.
a piť hlavne vodu, resp. čajík vlažný, džús by som ja nedávala, a čo sa týka tej soli, bolo asi myslené soľ, cukor čo sa dáva ako prvá pomoc aj pri zvracaní, hnačkách aby nedošlo k rozvratu vnút. prostredia. Ale hlavná tekutina by mala byť voda.
Soľ vo vode asi bolo myslené na zavodnenie, dáva sa to pri dehydratácii (ako náhrada za rehydratačný roztok - napr. Kulíšek, či ako sa to volá). Piť môže dieťa aj vodu pri úpale. Hlavne, že pije.
@zarkaamamka si si istá že je to úpal.... prehriatie?
Ak áno tak žiadny dzusik! !
Vodu s trochou citrónu,malú lyžičku soli,nurofen.....za pár hodín je ok.
A hlavne žiadne slnko dnes