Úpal a hnačky po kúpalisku

nata97
14. júl 2024

Dobrý deň potrebujem poradiť včera sme boli na kúpalisku a mala hneď po príchode domov mala teploty hnačky zvracala je možné že má úpal? Je potrebné ísť k lekárovi?

kp7333
14. júl 2024

Skor chytila nejaku crevnu infekciu z vody alebo jedla. Podavaj zivocisne uhlie,osladeny cierny caj po lyzickach a probiotika/Hylak. Ak by vracanie pokracovalo, a nebude mat co vracat, mozete dat kinedryl.

anavixy
14. júl 2024

Ano, je to mozne, u deti sa casti vyskytuje pri upale aj vracanie a hnacka. Ale moze to byt aj crevnou virozou/bakteriou. K lekarovi potrebne iste nie je, ak je dieta cule a stav zvladate aj doma. Dolezite je dieta dobre hydratovat idealne aj rehydratacnym roztokom. Vies co robit pri upale/uzehu? Este stale ma horucka aj hnacku/vracanie?

nata97
autor
14. júl 2024

@anavixy vracanie už prešlo hnačku má takú miernu,ale teploty má stále 39,ak by to bola tá črevná viroza,prejde jej to bez dohľadu lekára?

anavixy
14. júl 2024

@nata97 ak je to viroza tak v prvom rade nasadit probiotika Probiofix imun alebo Enterol alebo Nekadex (nie ine). Okrem toho dieta. Ak pije mlieko, nemusite hned prechadzat na bezlaktozove, hlavne ak je hnacka mierna a teda ak nie je iste ci nejde o upal. Hlavne nech pije dostatok tekutin. Lieky od horucky davkovat podla vahy. Ci to zvladne bez lekara zalezi od stavu. Ake stare je dieta?

maris5
14. júl 2024

@nata97 pristupuj k tomu ako ku crevnej viroze. Nasad dietu a pokial prestane zvracat a hnacka zacne ustupovat nepotrebujete lekara. Ak pojdete k lekarke vezmi aj vzorku stolice.

kp7333
14. júl 2024

Teplota moze byt aj z dehydratacie/ prehriatia. Daj Nurofen a doplnajte tekutiny/mineraly. Mozes jej davat soletky alebo solene pracliky, nech si doplni sodik.

nata97
autor
14. júl 2024

@anavixy 4 rocna