Úpadok váhy 13 mesačného synčeka

andrea23574
29. jan 2017

kto mi poradí ....čo robiť aby mi môj 13-mesačný synček pribral na váhe papáme všetko :ovocie na desiatu ,polievočky ,kaše ,na večeru mu varím puding do fľaše v noci mu dávam sunár...doteraz mi vyspal v noci aj 12hodín a to zrejme viedlo k úpadku váhy ako mi tvrdil lekár snažím sa no váha akosi nestúpa a ja začínam byť z toho nešťastná a aby toho nebolo málo momentálne berie sirupy pretože je nachladený a to už nechce papať ani polovicu toho čo doteraz ďakujem za každú dobrú radu

sense
29. jan 2017

a kolko syn vazi a meria? moja dcera je starsia ale teraz ked mala zapal pluc a brala atb, aj od kaslu sirup aj od horucky tak tiez nic nejedla max tri styri lyzice polievky al. presnidavky aj to z donutenia, traz sa to zlepsilo, stale to nie je to co byvalo ale zlepsilo sa to...ak by vyrazne chudol urcite by to lekar riesil , ak mas obavy poziadaj o krvny obraz ci nie je anemicky alebo nema endokrinologicky problem...ale nie kazde dieta musi priberat tabulkovo

ivanka12311
29. jan 2017

Ahoj aj moja mala mala ten istý problém len ja som jej varila na noc do fľašky grisku, a v noci tak po 3-4h som ju dokrmovala a pribrala pekné 🙂

yanni
29. jan 2017

Co myslis pod "upadkom vahy"? Chudne, ci len pomaly pribera? Ak nechudne, tak neries. V tom veku vela deti pribera veeeelmi pomaly, niektore dlho nepriberu nic a potom naraz aj kilo.
Kolko ma kil a aky je velky?
Nasa najmladsia je z tych dlhych chudasov a dr. to neriesi. Vahovo je na dolnej hranici. Ak sa tvoj dr. riadi LEN tabulkami, tak zmen dr. Ono sa musi na ten vyvin pozerat celkovo, nie len sa drzat striktne tabuliek.
A tiez je totalna hlupost, ze ked prespi 12 hodin, tak preto nepribera. Booooooze, umriem z tej vypovede.
Aky ma presne jedalnicek? Rocne dieta by uz malo jest vsetko, najlepsie za stolom s ostatnymi clenmi rodiny, samozrejme trosku prisposobene (menej solit, korenit atd.)
Mal by mat ridden ranajky, olovrant, obed, desiata a RIADNU veceru. Podla toho ako mate zvykom, teplu ci studenu (chlieb atd.). Pudincek a kasicka nie je pre tak velke dieta plnohodnotna vecera. A v noci uz vobec nemusi jest, pretoze mlieko je JEDLO. Ak je v noci smädny, daj mu vodu.
A este, ak je chory a nechuti mu, tak to je predsa normalne. Ty ked si chora, kolko toho pojes? Takze, pockaj nech vyzdravie, rozje sa, ak samozrejme pekne jedol aj predtym.

pribinak
29. jan 2017

Počkaj kym vyzdravie, netlac ho teraz. Ked deti začnú viac chodit, tak uz nepreberajú tak prudko ako kedysi

Ďalšia vec, ak je inak zdravý a prospieva, tak nemusi priberať ako maly slon
Niektore deti vážia v 2 rokoch 12kg a su OK, ine maju aj 16 kg a su tiez OK

nerko
29. jan 2017

@andrea23574 tak moja slecna mala 2,5 roka a 10,5 kg a je podla mudr. o.k. Celkom toho dost spapa, no ona je jak motorova mys, beha cely den a nema cas pribrat. Tiez ma akurat chripku a je prirodzene, ze toho tolko nezje. No aj ked teplotuje tak v tom behani nepolavila veru, akurat co viac mrnci.

andrea23574
autor
29. jan 2017

@pribinak ďakujem za podporu 🙂

andrea23574
autor
29. jan 2017

@ivanka12311 ja som zrejme chybu urobila že keď som prešla na sunar a maličký mal dva mesiace vraveli že ho nemám budiť na krmenie že on vstane sám no takto mi spal i 12 hodín a takto prešlo pár mesiacov a praktický odvtedy nemôžem dobehnúť ten dvojkilový rozdiel do teraz a to papáme všetko a na večer mu robím puding do fľaše a dávam mu i v noci papať

moni244
29. jan 2017

A chudne, alebo len nezapada do tabulky?

andrea23574
autor
29. jan 2017

@moni244 skôr by som povedala že nezapadá do tabuľky

moni244
29. jan 2017

@andrea23574 tak sa ukludni, nestresuj, pokial nechudne, je vsetko v poriadku

gabriella93
29. jan 2017

@andrea23574 môjho malého som nikdy nebudila v noci na jedenie... Od druhého mesiaca prespí 12 hodín a teraz v 9 mesiacoch má 10 kg... Momentálne stojíme s váhou a dlho ešte budeme... Nemyslím že spánok by ovplyvňoval váhu... Tak ako vraví
@moni244 pokiaľ nechudne tak by som vôbec neriešila a zmenila by som pediatra

rebellefleur
29. jan 2017

Obe moje deti prespia od 3.mesiaca celú noc a neuveríš, priberaju obaja 😉

erickatt
29. jan 2017

@andrea23574 moje dieťa malo v roku 8 kil . A je ziva a zdravá, keď sla do skoly ledva 20, ja ked som sla do školy a to som marcova som mala 16 kil. Neboj, dobehne to

alby2014
29. jan 2017

MOj syn mal v roku 8440g a 72 cm a nic mu nebolo, jedol a je vsetko. Predsa v 13 mesiacoch, to nie je novorodenec, aby vstaval v noci na jedlo, prae naopak, nrmalne dieta proste spi. INak vykasli sa na puding, davaj kase na veceru, huste polievky, na obed maso, ryby, cestoviny, drobec ma vac ako rok, jogurty normalne pestru stravu bez nejakych korenin a velkeho mnozstva soli, ovocie ponukaj, zeleninu... Okolo roka sa deti vela hybu, rozchodia sa, ved ma obrovsky vydaj energie...po roku by deti mali pribrat tak 2-2,5 kg za rok. Klud.

andrea23574
autor
29. jan 2017

práve že mu dávam takú stravu len ma mrzí keď mi niekto povie že je chudý a mňa to potom dosť trápi a myslím si že som zlá mama keď nemá viac kíl ale keď aj by som mu chcela ešte dať papať a on nechce môžem robiť čo chcem ústa neotvorí

moni244
29. jan 2017

@andrea23574 fiha, ty sa dobre nechas zdeptat inymi ludmi. Nestopkak ho, nech zje, kolko vladze. Nie je krmna hus, aby bol baculaty. Keby si videla moju, behom roka pribrala pol kila, ale zato vyskovo prerastla aj deti o 2 roky starsie.
Najlepsie bude neporovnavat deti

alby2014
29. jan 2017

@andrea23574 no nic, fazy nejedenia este budu, ked pojdu stolicky..to budes vdacna za sunar. Ked mne niekto povie, ze maly je drobny, len dodam okrem vety, ze dobreho vela nebyva...ze ci mu mam vytetovat na celo: Moj otec ma 175cm a 63kil, pokom mam byt velky?????
Kolko vlastne maly vazi? Proste sa nestresuj je to dieta, nie prasiatko na vykrm.

sense
29. jan 2017

@andrea23574 urcite nie si zla mama nie kazdy je tabulkovy ... Moja kamaratka ma syna ma 5 rokov, vyskou a vahou je mimo tabulky, pochodili vsetky mozne vysetrenia vsetko je ok, proste je taky , moja 3,5 rocna dcera je o neho o hlavu vyssia....my sme zas opacny pripad mimo tabulky ale navrchu,kto nas nepizna neveri ze nema ani 4 roky... S mojim mladsim bratom bol vzdy boj s jedlom maly a chudy, teraz je v rodinne najvyssi, chudy je a "zere" ( prepac za vyraz) ako kyselina

andrea23574
autor
29. jan 2017

ani mi nie sme vysokí ľudia malý váži 8500g a meria79cm

yanni
29. jan 2017

@alby2014 tak tak presne. Deti nie du Vianocne husy.
Nasa najmladsia Mala tri dni pred 2. narodeninami presne 8 kg a 76 cm. Avyzerala faaaaakt chudo. A Dr. na rocnej prehliadok ani brvou nemykol. Teraz ma 18 mesiacov, 83 cm a AZ 9 kg. A je to srotovnik. Zje velaaaaaa a vsetko co ju nezje. Prakticky je cely den okrem v spanku. Ale to dieta sa nezastavi, beha, lieta, kazdy den vonku na odrazadle, v bazene, ved nema ani kedy pribrat. Vsetky Rebra jej vidno.

danielalaura
29. jan 2017

Moja 20 mesacna dcerka vazi 8,3kg je velmi aktivna a tym padom pomaly nabera na vahe... Nic by som si z toho nerobila tabulka nie je vsetko... Nasa pediatricka je spokojna ze ide svojim tempom vahou nahor... Nie kazde dieta pribera rovnako

yanni
29. jan 2017

*Pred 1. narodeninami

siska53
29. jan 2017

@andrea23574 jezis! Tak to ma celkom.dobre miery! Nasa v tom veku ak mal 7kg,je vela..
Moje deti obe prespali v tom case celu noc (syn od 3.m. A dcera sa prestal uplne budit v roku,dovtedy sa zvacsa raz zobudila), takze sa neplas. Ak je maly inak culy a pohyblivy,tak je to ok.

Nasa hura!,v troch rokoch dosiahla 12kg.. Ona je prosto taky typ papkaca - ma obdobie,kedy je dobre a kedy zle. Staci sopel,dovolenka, prip.ked jej sli zuby..

A syn (obe deti som.dojcila), priberal normalne,hoci celu noc prespal.. A dlho mal na veceru len kasu.. A do cca 14-15.m.este cca 120ml mlieka na zaspatie (v11.m. Som ho musela odstavit), neskor uz ani to nie a stale priberal pekne..

Ono zas tie deti postupne sa zacinaju vytahovat do vysky a mavaju aj obdobia slabsieho rastu,vtedy aj menej jedia,lebo tolko jest nepotrebuju. Okolie neries! A ked sa pediatrovi nieco nezda,nech vas posle na vysetrenia. Ja som mala nastastie normalnu pediatricku,ktora vie,ze nie vsetky deti su ochotne priberat tabulkovo.

beatrix85
30. jan 2017

@andrea23574 teba mrzí, že ti povedia, že je syn chudý, mňa by skôr mrzelo, keby mi povedali, že môj (budúci) je tučný. Pochop, že existuje metabolizmus a občas je výdaj energie väčší a občas menší. Takže aj váha raz pribúda viac, inokedy menej. Je to predsa normálne, zbytočne to riešiš a zaťažuješ sa kravinami. Niektoré matky by boli šťastné, keby ich dieťa tak pekne spinkalo 12 hodín. To je presne o tom, že žena aj keď problém nemá, tak si ho vyrobí🙂

janickacrazy
30. jan 2017

@andrea23574 Netráp sa, moj malý má 15mes. a váži 9,3kg. Tiež je chudý a veľa toho nezje a v noci mi pekne prespí 12hodín, no hádam ho nebudem budiť kvoli tomu, nie som predsa blázon. Na reči ostatných sa vykašli, nie každé dieťa je tučko. Moj prvý syn mal v tom veku 13kg a zjedol strašne veľa. Každé dieťa je iné.

meusicka
30. jan 2017

@andrea23574 nestresuj sa zbytocne, moje baby maju cca 15kg a to z maju 5 rokov, nas lekar stale tvrdi, ze hoci su vahovo na spodnej hrane aj vyskovo, vsetko je ok, radsej byt na spodnej ako aby dieta trpelo obezitou. pozri na seba, na manzela, pokial obaja nie ste nijak extra vysoky a robustnej postavy, tak to je uplne normalne ze ani dieta nebude.
bud rada ze dieta spinka, co ja som sa nabudila k mojim detom, a dodnes este po nociach matozia a idu spat k nam do spalne.
deticky maju obdobie ked priberaju a potom zas im to ide do vysky. male ti podrastie, vsetko ma svoj cas. hlavne sa nedja vystresovat, moja skusenost je ta, ze niektory lekary mileradi strasia mamicky a potom ich posielaju na gastro a vsade a tie mamky potom su z toho mimo, deticky tiez v strese, vsak to nie je prijemne a pritom casto je to len o genetike.
mam znamu, ktorek dr. povedala ze jej dvojicky su prilis drobne, lenze baba nema tiez len nejak 155cm a tak die dievcence su zrejme po nej a lekarka uz chcela riesit, ze preco su drobnejsie. no ved staci pozriet na matku a hned je to jasne. ale namiesto toho by ju bola posielala po vysetreniach.

simca06022011
30. jan 2017

Tvoj maly je uplne v poriadku, kym je zdravy, papa, tak neries.... Ja mam tiez chude dieta a som tu. Tiez som hrkala kostami v jej veku. Lekar moze urobit jedine a to krvny obraz, skontorolovat co sa da, zelezo atd a nechat ho tak. NIe je to o tom kolko priberie, uz dokonca je ja viac aktiviny,cize nieco aj spali, nie je to spiace a leziace babatko. To ze prespi celu noc je len dobre, hadam ho nebudes budit, len aby pribral :D Nikdy som to nespajala s tym, ze dcera je chuda... je zdrava a viac ma nezaujima. Teraz ma 6 a 128cm a 22kil, aj to cakam kedy ju vytiahne a zase schudne, pred rokom mala 16kil a cca 120cm, .. Chuda je ako spageta,, ked bola mladsia tiez to tak bolo.

ivanka12311
30. jan 2017

@andrea23574 skús to z griskou do fľaštičky 🙂 nebud ho bude ti protivny nám sa osvedčilo pri dcérke keď zadriemala vytiahnuť hej cumlík a ponúknuť fľaštičku s griskou ona nám vypila vždy v driemstave celú fľašku 🙂 Aj 2x za noc som ju takto kŕmila.Neboj dobehne rýchlo to stratené 🙂

mummy01
30. jan 2017

Hlavne ho nekrm v noci lebo o rok budes plakat a pytat sa ako ho odnaucit v noci jest. Uplne staci ked bude jest 6x pocas dna,fakt v noci jest nemusi a dokonca by som ani ten puding do flase nevarila. Normalnu vyvazenu stravu.

simca06022011
30. jan 2017

@ivanka12311 nie som teda odbornik, ale podla mna uplne nevhodne a na travenie zle, davat 2x za noc gris dietatu... v noci ma travenie oddychovat, ine je babatko co sa budi a je hladne, ale za spanku dieta nalievat kasou... hm 🙂 ale proti gustu... a btw. nie je to "stratene" ale je to prirodzene ze deti maju aj ubytky hmotnosti.