Dievčatá, prosím o radu, 7-ročnému synovi posledné tri-štyri dni uniká stolica bez jeho vedomia. Uvedomí si to až vtedy, keď cíti zápach a lepia sa mu slipy. Dnes sa mu to už stalo asi 5krát. Poobede bol aj normálne kakať a aj napriek tomu sa mu to odvtedy znovu dvakrát stalo. Je z toho úplne nešťastný, bojí sa ísť aj zajtra do školy. Stretol sa s tým niekto? Pred dvomi týždňami bral antibiotiká sumamed
Mojej dcere sa to stavalo ale.v nizsom veku ked zadrzovala naschval stolicu, tak zvrchu obtekala ta riedka stolica tu oevnu naspodu, takze bez jej vedomia to stale vyteko proste na pradlo no. Tak mi to vysvetlila doktorka. Ale ked on bol normalne na wc a aj tak tak to asi nebude ono. V kazdom pripade by som ho neposlala do skoly ale k detskej dr s nim urcite.
U mojej starsej sa takto prejavila alergia na mlieko a laktozova intolerancia.
urcite nie do skoly bral probiotika pri atb ? aku ma stolicu ? hnackovotu ?
@mamina7070 áno, bral probiotiká, aj doteraz mu ich dávam... stolicu má pevnú, ale takú mastnú
to moze byt po atb vynechajte mlieko nejaky cas esp ak tak bezlaktozove ale do skoly ho nedaj
Vynechala by som komplet mlieko a aj tie probiotika, to netreba brat dlhodobo, gastroenterolog nam vravel minule nie viac ako dva tyzdne v kuse u malych deti,lebo to bude mat opacny efekt. .
Skúsila by som dať čierne uhlie, ono pohlcuje aj škodliviny v črevách a žalúdku
Zajtra ho do školy chudáka neposielaj, však to musí byt stres
Môj syn mal taký istý problém. Dr už na moje naliehanie a pri tom gastroenterológ mu zobrala krv na intoleranciu na laktózu a plus na alergiu mlieko. Ešte sa mi smiala že si namyslam. Výsledky potvrdili moju teóriu. Má intoleranciu na laktózu.
Môj synček ma 4 roky a sa mu to stáva iba v škôlke že keď si pukne tak trošku vyjde také tekutejšie,inak vraj sa pekne pýta ba záchod.
A pritom on vôbec nepije mlieko,neznáša ho