Únik moču u trojročnej dcérky

lucka227
17. dec 2014

Ahojte maminy, potrebovala by som poradiť. Moja dcérka bude mať tri roky, a začala mať problémy s udržaním moču. Bez plienok je od dvoch rokov, doteraz úplne v pohode.Len asi pred týždňom sa jej stalo, že ked sa šla vycikať, nestihla a cikla si. Nevadí, prezliekli sme, vysvetlili že treba ísť cikať skôr, veď sa to stáva asi všetkým deťom.Lenže odvtedy to robí stále. Uteká cikať, ako vždy a príde že cikala do gatí. Je to malý fliačik, ako keby nemohla dobehnúť. Kúpila som teda repík a brusnicový sirup a močili sme, ak by nejaká baktéria alebo infekcia.Ale zaujímavé je, že nemá iné problémy, ani neštípe,ani nechodí častejšie. Ďalšia vec je, že v škôlke od rána do cca štvrtej, cikne si raz, max.dva.A doma aj tri krát po sebe. A najnovšie to kričí aj keď má suché gaťky. Inak je úplne spokojná, žiadne zmeny ani nič sa u nás nedeje, tak neviem...máte s tým skúsenosti?Ďakujem 🙂

teada
17. dec 2014

a nebola prechladnuta ?vtedy sa take male deticky zvyknu napr.pocas spanku uplne pocikat..podla mna to nie je nic hrozne, je este malicka, moze sa stat, ak to trva par dni, to prejde, horsie ak by to trvalo dlhsie ..ale vacsinou sa to stava, ak je dieta hoci len nachladnute, alebo preziva nejaku zmenu v rodine, v skolke, psychickeho povodu...

marduliena
17. dec 2014

Podobný problem som mala aj ja s dcérou, bola zdravá nemala problemy žiadne ani sa nepocikávala. Naraz tiež začala chodiť často na wc, furt cikať asi každých desať minut, a to len cvrkla, davala som jej čaj brusnicový ale stále to trvalo myslela som že si to už namyšla, bola som s nou u doktorky dala my sirupy, asi tri týžne to takto trvalo a potom to prešlo.

lucka227
autor
18. dec 2014

Ako som pisala, prechladnuta vobec nie je, ani jej okrem toho nic nie je.Preto tomu nerozumiem
@teada

katrinka8
18. dec 2014

@lucka227 - a nemôže to byť, že ozaj nestihne dobehnúť? Proste že vie, že má ísť, ale niečo robí, hrá sa, proste nejde, nejde, a keď už sa konečne vyberie, tak nestihne sa rýchlo vyzliekať,ale zase vie udržať ten moč, tak sa celkom nepociká. To sa deťom zvykne stať, keď sú zaujaté hrou, proste sa im nechce ísť na záchod alebo sú zaujaté natoľko, že si to uvedomia neskoro, že im treba. Je to normálne v takom malom veku 😉

lucka227
autor
19. dec 2014

@katrinka8 ano ved jasne, ale nie za den 5x podla mna... stalo sa jej to asi raz, dva krat do mesiaca ale teraz je to skoro kazde cikanei

katrinka8
22. dec 2014

@lucka227 - naša má 4,5 roka a už vyše pol roka sa vie sama obriadiť, čo sa cikania týka (zasvietiť, vycikať, utrieť, obliecť, umyť ruky a zhasnúť) Ale asi posledný mesiac začala za nami z ničoho nič chodiť, že ona nestíha ísť na záchod, behá za nami, aby sme jej šli zasvietiť, pobehuje po byte, kričí, že nestíha, že nevydrží, ale nejde do záchodu... 😠 čaká, kým jej niekto nezasvieti, pritom to vie.
Niekedy majú deti také obdobia, že proste takto vymýšľajú. Proste ako prišlo, tak odíde... Možno aj u Vás to môže byť niečo podobné. Mňa toto na našej na začiatku prvé dni vytáčalo, ale teraz to proste ignorujem - zasvietim, nekomentujem... Verím, že ju to prejde. Možno aj u Vás zaberie, skús sa pár dní chovať akoby nič, proste OK, cikla si. Ak treba prezliecť, prezleč, ak nie, nekomentuj...