Ahojte, bola som vcera s malym u lekarky (3,5 roka), okrem ineho mu predpisala uniflox 0,3 %. Na kasel ma stoptusin, do nosteka nasivin a este mi hovorila, ze do nosteka aj uniflox, ale ked som sa docitala, tak sa to aplikuje len do oci a usiek a tie ma uplne v poriadku, ani mu ich nepozerala, tak neviem, na zaklade coho mu ich predpisala. Nemate nahodou skusenost, ze sa lekarka obcas "sekla"? Idem jej aj zavolat a zistim, ci sa nezmylila. Samozrejme, ze to malemu nepodavam. Dakujem.
ahoj,uniflox je velmi ucinny a aplikuje sa aj do nosteka (len by som davala asi na vatovu tycinku, ak to chces davat aj niekde inde, v pripade infekcie, aby sa nesirila). uniflox sa asi predpisuje po tom, ako predtym nezabral napr pamycon. ak mas uniflox, neviem naozaj, ci treba aj nasivin (moja dokina napr vravela, ze treba casto fukat nostek a davat napr sterimar-ale ci je to fakt super alebo len biznis, to ti neviem povedat, kedze nie som mudr.) lekarka sa s tym unifloxom urcite nesekla🙂
Nasa dr. sa vyjadrila v tom zmysle, ze nevadi, ktorym "otvorom na hlave" sa to dava, len aby sa to dostalo dovnutra, takze kludne aj do nosa.
Uniflox nepoznam ale jak baby pisou antibioticke kapky muze byt i do nosu ale ja bych tim padem nedavala nasvin ale nejakou morskou vodu do nosiku bez ucinne slozky treba mar nebo quix . Brzke uzdraveni vam prejeme 😉
Napisala mi, ze 5xdenne po 2 kvapky z unifloxu + nasivin 2 x denne - rano, vecer. Nasivin berie uz 4 dni, tiez sa mi zda prekombinovane brat dvoje kvapky naraz, ale zrejme sa to az tak nebije.
Ahoj ja som ich malej tiez davala do nosteka. To mala len 10 mesiacov a zabrali hned. Nam ich dala alergologicka.
nesekla sa, uniflox sa dava aj do nosteka... ak je potrebne najskor vycistis nostek, das nasivin a potom po takych 15 minutach uniflox... aj ked 5x denne sme to nedavali...
Uniflox je velmo dobrý dáva sa do nošteka ak maju deti žlté alebo zelené soplíky tak sa dáva uniflox mam s nim dobré skúsenosti 🙂
Ahojte, aj mne dnes predpísala lekárka pre syna (3 roky) tieto kvapky uniflox kvoli nadche. Ale mam pochybnosti, ci mu ich davat. Pise sa tam, ze je to baktericidny liek, cize na bakterialnu infekciu. Lenze ako doktorka moze vediet, ci ma bakterialnu alebo virusovu infekciu? Test z krvi mu nerobila a nevidela ani jeho sople. Tak ako to moze vediet? Mam mu to vobec davat? Nadcha je zatial bez komplikaciia netrva ani dlho. U lekarky sme boli kvoli tomu, ze sa mi zdalo, ze maly aj tazko dycha, lekarka vsak povedala, ze dychanie je ciste, takze ide iba o nadchu.
Ma zmysel ak su uz sopliky zelene,tzn., ze uz je to bakterilne, na to zaberu vyborne. Ale najlepsie je najprv nastriekat morsku sol,ktora uvolni sople,po par minutach riadne vysmrkat, podat nasivin a pod. Aby sa stiahli sliznice a potom do uvolneneho nosteka uniflox, tak zaucinkuje ako ma a urcite pomoze.
@andaluzia Uniflox su dobre kvapky, ak ma dieta zelene alebo take žlto zelene sople to znamena že je to bakterialne, a vtedy sa dáva Uniflox ja mam s nimi dobru skusenosť 🙂
Nuž to je práve tá záhada. Lekárka jeho sople vôbec nevidela, takže neviem, podľa čoho usúdila, že je to bakteriálne. Ja kontrolujem celodenne 🙂 a nie som si istá. Väčšinu dňa mu tečú priehľadné sople a raz za pár hodín vysoplí niečo žlto zelené. Tak čo vy na to? Mám mu dať ten uniflox? Alebo žiadať od lekárky vysvetlenie, či vyšetrenie?
A nepozerala do hrdla možno tam jej vydela že jej zatekajú?
Do hrdla pozerala, povedala, že mierne zapálené. Z toho mohla zistiť, že je to bakteriálne?
Môže byť. 🙂
@marduliena prosim ta ten uniflox sa ma davat 4 x za 24 hodin alebo 4 x za 12 hodin (teda vtedy ked je dieta hore a v noci nie)? Lebo v navode o nose nie je nic, dr sa neviem dovolat a na krabicke mam napisane len 4x 3 kvapky..dakujem
@natas4 Cez den sa dávajú.
@marduliena a ako dlho? Len kym je sopel ci tyzden ako atb?
Tak ja by som pokial su sople , ale to zvyčajne tak týžden sa dáva.
Zdravím pekne mi mame tiež uniflox do nosa a chcem sa spýtať po koľkatich dnoch zabera ?
uniflox su antibioticke kvapky, moja mala ked mala nadchu, tak tiez mi kamoska, lekarka povedala aby som jej ich dala... ale kedze som si myslela, ze su uz po expiracii, tak som ich vyhodila... ale nemusela som, lebo sterilne musia byt len do oci...podla mna jej ich spokojne daj