Uniflox do ucha a nosa

ivakat248
15. máj 2023

mozem jednu flasticku unifloxu pouziavt aj do ucha aj nosa? nekontaminuj flasticku? a nezanesiem nieco este horsie do uaka trebars? lebo z nosa sa dcerke doslova leje hnusne zelene

dzina007
15. máj 2023

mne doktorka v takych pripadoch odporucila kupit prazdnu flasticku s kvapkadlom preliat polku a pouzivat oddelene

ivakat248
autor
15. máj 2023

@dzina007 da sa to kupit? som nevedela. ale super napad. tak urobim!

dzina007
15. máj 2023

@ivakat248 u nas to vedia mat bud v lekarni alebo zdravotnickych potrebach

77daniela77
15. máj 2023

Pise sa ze je na lekarsky predpis.....

jaskolka
15. máj 2023

Uniflox je na predpis, je to lokálne antibiotikum. Čiže nedá, sa len tak kúpiť. Ide aj o to, že ak dcéra má zelené sople, tak tam už potrebuje aj celkovo liečbu ATB, lokálne už to nemusí zabrať. Určite odporúčam ísť s nou k lekárovi.

ivakat248
autor
15. máj 2023

@jaskolka ona ma uniflox od dr. ale dala jej ho v piatok, ale do ucha.
berie aj normalne atb. ale az vcera zacali zelene sople,tak som chcela aj do nosa zacat davat

merlinja
15. máj 2023

@ivakat248 prosím Vás a ako špeciálne to kvapkate? Mám predpísané pre seba, vždy mám pocit, že sa mi tam veľa vyleje, stojí to hore vôbec nevtecie, aj 5 min ako píšu ležím, vždy je to hore, keď sa otočim celé mi to vytecie na vankúš. Vďaka. Ináč uniflox nie je le n do uší a očí?

janinah
15. máj 2023

Do nosa uniflox nepotrebuje.nema taký efekt ako si pediatri a rodičia myslía ....a celkové ATB má...nie som laik v ORL

jaskolka
15. máj 2023

@ivakat248 keď ma celkovo ATB, tak uniflox nemá význam dávať jej do nosa. Hlavne nech poradne fúka, všetky sople čím viac von zo seba. Keď nevie dobre smrkat, použi odsavacku, aby jej to "nesadlo" na uši.

ivakat248
autor
15. máj 2023

@janinah takze ste odbornik a radite,ze uniflox do nosa uz nedavat?

ivakat248
autor
15. máj 2023

@jaskolka na usi jej to uz sadlo.....uniflox bol primarne predpisany na usi,lebo ma zapal ucha...
nevie fukat,ma 9m....

jaskolka
15. máj 2023

@merlinja nie, môže sa dávať aj do nosa.

ivakat248
autor
15. máj 2023

@jaskolka a preco uz nema vyznam davat uniflox do nosa? uz jej posobia tie celkove atb?

jaskolka
15. máj 2023

@ivakat248 som orl sestra, uniflox je fajn do nosa, keď je začínajúca infekcia. Nie pri rozvinutom zápale, zelených soploch, tam fakt celkovo ATB a hlavne udržiavať priechodný nos. Takže odsat poriadne noštek, a strekni jej morskú vodu Baby Mare (pre detičky, aby veľmi nestipala). Chcela som odporučit kanvicku, ale u 9 mesiacov to nemá zmysel. Má aj niečo na zruedenie hlienov?
Má zápal stredného ucha? Tam uniflox tiež veľmi nepomôže, keďže infekcia je za bubienkom.

merlinja
15. máj 2023

@jaskolka ja len, že v pribalovom letáku ja len oko a nos.

jaskolka
15. máj 2023

@merlinja áno, viem. Ale fakt sa môže aj do nosa, my sme zvykli na to na ambulancii upozorniť, lebo často nám potom volali ľudia ci sa doktorka nepomýlila😊

anicka176
15. máj 2023

@ivakat248 uniflox by som do nosa nekvapkala-nema to opadstatnenie, radšej riadne smrkať, ak ešte nevie smrkať poriadne poodsávať sople, prepláchnuť nos ci už Libenarom/Aliamare/Vincentka sprej do nosa. Spreje až u starších detí, mladším by som radšej kvapla ampulku

dzina007
15. máj 2023

Nam bezne doktorka ho dava do oka a nosa. Pomaha aj na sople ked su zelene ale iba pri infektoch kedy nema dieta teploty ani nic len plny nos soplov.
Ovela lepsie zabera ako pamycon aspon nam.

ivakat248
autor
15. máj 2023

@jaskolka celkovo berieme amoksiklav. a hej,odsavam,lenona tak place,ze kym vytiahnem,tak ma nove sople. och,snad sa toho zbavime.... a len amoksiklav ma a uniflox. nic viac.

kristiii
15. máj 2023

@ivakat248 syn mal nedávno tiež zelené sople a dostal uniflox presne do nosa a do uší, po použití do nosa sme vždy umyli. Ale syn má už 13 a iné ATB nemal, ale teda pomohlo mu to pekne.

kejci
28. aug 2023

@jaskolka a čo pomôže na zápal stredného ucha.aj nám dali včera uniflox aj celkové ATB dnes.a plače že ho to boli,má 9 rokov.analgetika dávam.nenol by lepší otobacid?

jaskolka
28. aug 2023

@kejci pri zápale stredného ucha je problém za bubienkom. Čiže tam kvapky nemajú v podstate ani účinok. ATB zaberaju do 2 dní, na zmiernenie bolesti nurofen, panadol, a určite na noc, ucho bolí hlavne v ľahu.
Udržiavať priechodný nos je tiež dôležité.