vyskytuje sa hlavne u malých deti..máme občasne len tak z ničoho nič vysoké teploty, trvá to už dlhšie..lekárka mi povedala že to môže byť ,,únavová teplota,,..už ste sa stým stretli? vdaka
dva dni ma 38 a viac a potom 4 dni nic..potom ma zasa jeden den a dva dni nic.potom tyzden nic potom 3 dni zasa ma a takto dokola
@kikina84 fuuuha to neviem ci je normalne a podla mna nie skus ineho doktora aby si zbytocne nieco dolezite nepriehladla a ako dlho to trva mesiac ci viac ci mene ako dlho sa opakuje kolobeh? a tvoja mala ma 2rok a 4 mesiace to nieje v poriadku pokial to trva uz dlhsie ako mesiac
@ekinkala no nasa mala je strasne hyperaktivna,,ona je v kuse v pohybe,,neposedi ani minutu..Lekarka mi hovorila ze to mozu byt takzvane unavoce teploty,ktore sa sem tam vysytu,prave u deti ktore su velmibzive a maju vela energie..a rychlo vypotia tekutiny..Vtedy sa u malyc deti prejavuje tato teplota,ako naznak miernej dehydratacie..Tak mi to bolo vysvetlene..Lebo mala je strasze ziva,vesela,papa normalne vpbec nic na nej nebadam..absolutne..Tak som myslela ci to nemoze byt zo zubkou,ale tie uzma vsetky vonku,tak som bola u lekarky a povedala mi toto s tou horuckou
Crp a moc ma v poriadku?
@ekinkala ano ona nonstop..mi niekedy nechapeme aku ma vydrz..jedneho by aj porazilo..vypije dost tekutin..ale niekedy pije menej..ked je udychcana a spotena asi to z nej rychlejsie vypumpuje a potom ma malo tekutin..Inak neviem..pockam este tyzden dva a ak to neprejde pojdeme na krvne testy..sme tak dohodnuty s lekarkou,tak uvidime
@kikina84 Toto urcite nie je normalne, podla mna nieco take ako unavova teplota neexistuj, moji su obidvaja strasne zivi, odkedy zacali chodit, a to myslim aj mladsieho tak sa nezastavili, dokonca mam kamaratku, ktorej chlapcek ma diagnozu hyperaktivity, ale nikdy z toho ze je stale v pohybe nemal teplotu 😕
Ahoj, odbery má v poriadku? Asi by som na nich trvala. Aj ja mám problém so svalovým energetickým metabolizmom a mávam teploty, ale len tie dni, keď mám svalovicu, alebo viac dní za sebou idem na krátku prechádzku. Ale tie teploty sú do 37,4 °C . 3 x sa mi stalo - za 5 rokov, že som mala viac ako 38, ale to som od fyzického vyčerpania aj vracala a mala červený moč .
@kebulina môj syn má 13 rokov a už asi rok sledujem teplotu 37,1-37,4 hlavne keď sa vráti unavený zo školy, od kamarátov a podobne.....ako si prišla na ten svalový energetický metabolizmus? poraď
@nadezdamonika To ja som naň neprišla, ale asi 3/4 roka od začiatku týchto problémov s únavou a teplotou som začala bombardovať svoju doktorku, že už som si istá, že to súvisí s pohybom (pred tým som si myslela, že svalovice sú normálne po chvíľke pohybu). Ale keď to nabralo také rozmery, že som mala celé stehno opuchnuté a sval ma vôbec neposlúchal, tak ma poslali do Piešťan do NURCHU, potom som 2 týždne ležala na neurologii, kde sa to zčasti potvrdilo, ale neuzavrelo. A potom až po roku mi v BA na genetike robili všetky možné odbery, ktoré to dokázali.
@kikina84 kolko mava, ako casto a kolko dni??