Ahojte, chcem sa opytat ci mate niekto skusenost, moj 4 rocny syn byva bledý, unavený, a velmi rychlo sa spoti, staci chvíľka aktivity a hned ma celu hlavu mokru, zadychany sťažuje sa ze je unaveny.. Zajtra s ho objednala na krv, len by som chcela vediet ci mate skusenosti, a este jedna otazka, je normalne ze sa mu na kolene robia hnisave vyrazky?? Akoze nie zeby mal cele koleno vysypane ale tak ze sa mu spravi mastim atd a za tri dni zas potom na druhom.. Uz to trva chvíľu..
No dufam, lebo teraz napr. V nedelu 2 krat kopol do lopty, a ze si musi sadnut lebo je unaveny cely bledy.. Uvidim..
Mala som v detstve, bol to nedostatok zeleza. Urcite krvny obraz a celkove vysetrenie.
Pride mi to na silnu anemiu ale nie som lekar len podla priznakov ale moze ist aj o nieco ine.... U mna bola silna anemia dosledkom poruchy stitnej zlazy ,stale nemam tolki zeleza co by som mala ale uz je to lepsie....
..nedostatok železa býva najčastejšou príčinou...môže ísť i o vrodenú anémiu...treba urobiť KO, CRP, ASLO, elektroforézu či ako sa to volá....proste kompletný rozbor krvi..
Väčšinou pomôžu lieky - železo, kyselina listová... Má dostatok tekutín ??
No pije na silu, nutim ho lebo by nevypil nic, on by len mlieko pil, tak isto s jedlom...
málo železa....
Oki dakujem krasne.
Kamarátkina dcérka bola takáto. Veľmi málinko im jedla, málo priberala a bola bledučká. Je o rok staršia od našej a rovnako veľká. Zistili anémiu a teraz berú lieky. Držím palce!
@macus30 Aj ja si myslim, ze to bude nedostatkom zeleza. Lekar ti vysvetli, co treba dodrziavat pri vyzive tak, aby sa maximalizoval jeho prijem a vstrebavanie. Inak su to ucebnicove priklady: unava, bledost, nechutenstvo, kozne problemy, este tam patri lamavost nechtov, "zadery" pri kozi na nechtoch, nesustredenost, podrazdenost, zapcha, nizsia obranyschopnost organizmu...
Uvidis, daju mu kvapky, budete jest viac ovocia a zeleniny a bude dobre. Su ludia, ktori su na to nachylnejsi.
Ja zajtra idem s nim na odbery, no podrazdeny je dost😀 no ved uvidim co to...😞
No nebrala mu krv, vraj je zdravy a ze potenie aj bledost moze byt psychikou aj prejavovanie emocii.. Takze to nieje tym zelezom.. 😓
Nebrala mu krv??? a to z čoho usúdila že je zdravý??? je jasnovidka???
Toto čo píšeš nie je normálne...bledý, unavený, potí sa pri malej námahe...išla by som k inej lekárke...hneď zajtra.
ja by som ten odber krvi radsej dala spravit....pre istotu...
jezis daktori doktori normalne sa mi tlak zvysuje..
Ja osobne by som sa nedala odbit. Dieta treba kompletne vyšetriť a tu krv zobrat či sa jej zda zdravy alebo nie. Pripadne mu teda sama skus nasadit zelezo ved v lekarni kupiš a uvidiš či to pomoze. Ale ja osobne by som sa odbit nedala a krv by som dala zobrat aj na ,,vlastnu päsť,, niekde v odberovom centre. Može to byt anemia ale kludne aj nemusi a moze to byt niečo ine alebo aj niečo vaznejšie.
ja by som trvala na krvnom rozbore...mojej dcere sa tak prejavovala anemia ... spavost, unava, bledost, nechutenstvo a nadmerne potenie...vysledky boli tak zle, ze jej hrozila transfuzia krvi ... pediatricku by som vymenila
nenechajj sa odbit....alebo skus vymenit lekarku....
môže to byť histamínová intolerancia,problémy so srdcom, vymen doktorku, je to ľahké, stačí ti prísť inej doktorke tá napíšte starej lekárke list - tá jej dá zdravotné záznamy, to trvá maximálne mesiac, ale nová doktorka ťa hned v ten den môže prehliadnuť a dať ti lieky
Ja osobne by som tiež trvala na odbere krvi, aj na vlastné náklady. Veď každá matka vidí, či je jej dieťa v poriadku alebo nie. Možno mu naozaj iba chýba niečo v krvi,ale môže to byť čokoľvek iné.
No ved hej, ze nemam robit chorobu tam kde nieje.. Ako takto on nieje taky od rana do vecera, ale upozornila ma aj sestra nato aj moja mama, ze co.je taký spoteny a bledy... Ja teda neviem aj mne sa to moc nezda lebo minule dvakrat kopol do lopty a bol unaveny musel ai oddychnut...a este sa mu robia hnisave pupaciky na kolenách... 😟
Nedostatok železa?