Unavené 3 ročné dieťa

janka_banka
12. feb 2012

Ahojte dievčatá, mala by som na Vás jednu prosbu, naša 3-ročná dcérka Simonka je pomerne často unavená, nechce sa jej hrať, len ležať, vraj ju bolia nožičky ... v podstate som aj ja teraz taká z toho počasia, keďže sa nedá chodiť von a som z toho poriadne znechutená ... mali sme aj problémy s kakaním, nakoľko sa nemohla vykakať, aj vtedy používa slová "som unavená" nechce sa mi chodiť, inak smutná nie je, papanie je v poriadku ... mamičky nemáte skúsenosti s takýmito prejavmi u Vašich detí ???? Veľmi pekne ďakujem za každý príspevok a radu ...

lubina
12. feb 2012

nedavno sme mali presne taketo obdobie.Nasa mladsia, trojrocna hovorila, ze je unavena.Prisla zo skolky a len chcela pozarat TV a lezkat. Nic na nej nebolo zvlastne, nesmrkala ani kasel. Myslela som, ze je to pocasim.No a po vyse tyzdni mi mala v noci horucku, rano zasa. Tak sme isli na pohotovost a ze ma zapal uska 😲 . No moje nervy.Nic jej nebolo, ani nadcha ani nic podobne a zrazu zapal ucha.Dali jej antib. na 7 dni.Preslo jej to a uz je zasa ako rybicka.A to sa na nic nestazovala, ze ju boli hlava ci to usko, ozaj nic, len unava. Tak treba davaat pozor. Mozno je to ozaj len pocasim a mozno aj nie. Skus jej dat najeka detske vitaminiky, mozno ma len cohosi menej a je unavena, alebo rychlejsie rastie a vtedy su deticky tiez unavene.Je to velmi individualne a je len na mamine, aby zistila co sa asi deje

janka_banka
autor
12. feb 2012

@lubina ... ďakujem pekne za radu, veru tuším sa mi sťažovala,že ju bolí uško ... tak skúsime popátrať po tejto ceste ....

lubina
12. feb 2012

@janka_banka chapem to, je to tazke zistit, ak jej nic nie je, ako nasej nic nebolo. Az na tu noc a rano s horuckou a potom uz zasa ziadna horucka, nic. Ale nastastie sme s nou isli a zistili jej to hned len co jej pozreli do ucha. Ale ako som pisala, moze to byt aj hocico ine.Ale ak ta unava neprejde radsej treba ist k Dr. Uz som sa poucila aj ja.

abbey1
12. feb 2012

@janka_banka Určite kontaktuj lekárku, daj malú pozrieť a žiadaj podrobné krvné testy. Môže to byť hlúposť, ale aj vážne ochorenie. A čas je v tom prípade dôležitý. Pre mňa je teplota, únava a bolesť nožičiek nočná mora. ☹

janka_pn
12. feb 2012

@janka_banka urcite jej daj spravit krvne testy.

happy8051
12. feb 2012

suhlasim s
@abbey1 a
@janka_pn urcite treba urobit krvne testy. taketo pocity unavy a bolesti noziciek mozu byt banalita, ale aj vazna choroba

akika722
12. feb 2012

tak tak ako baby radia..krvne testy..mojej znamej maly sa tiež sťažoval na nožičky,unavu,napokon.... 😔 nechcem strašiť,pišem len realitu,mal leukemiu,5rokov bojoval,už je z neho anjelik.. 😔
malej nemusi nič byť,vraj nožky bolia aj v období rastu,vraj..ale radšej dať vyšetriť "zbytočne" ako vobec

fialkaa
12. feb 2012

ano, treba dat dieta vysetrit. mne sa pred rokom zdal syn unaveny, niekolkokat si isiel dopoludnia lahnut do postele, mal len 1 rok a nerozpraval, takze nevedel povedat, ci je unaveny. dala som mu urobit krvne testy aj rozbor mocu, vsetko bolo ok. ale istota je gulomet.

janka_pn
12. feb 2012

@janka_banka ale mozno to opakuje len po tebe, ked ty si zvyknes lahnut, nemas dobru naladu si unavena.... mozno ma len menej zeleza.... ale testami nic nepokazis, hlavne, ked to trva, ako pises, uz dlhsie.

janka_banka
autor
12. feb 2012

no veru zajtra volám lekárovi nech spraví krvné testy pre istotu, inak jej chutí ako hrom, šrotuje a šrotuje, je veselá, len proste by presedela pri telke celý deň a ja chcem aby sa hýbala, lebo potom dobre nekaká bez pohybu ...
na druhej strane vraj keď bol môj manžel malý tak sa vozil v kočíku do štyroch rokov, čo sa mu nechcelo chodiť a takáto istá je aj jeho neter ... možno je to dedičné 🙂 ... len som asi niekedy moc úzkostlivá až je to na škodu ... niekedy mám pocit, že tú tú frázu "bolia ma nožičky" využíva nato, aby mohla lenošiť ... no ale aj tak ju najviac bolia nožičky cez víkend, keď je manžel doma a vyžaduje si nosenia na rukách ... ale istota je gulomet a testy dám určite spraviť ... ste zlaté dievčatá, že mi radíte, moc ma to povzbudilo ... 🙂 ...

cora73
12. feb 2012

urcite chod lekarovi...moj maly mi pred 2 tyzdnami hovoril,ze ho boli usko,asi 3x mi to povedal a potom uz nie,chory nebol,nic ine mu nebolo,behal ako sarkan,isli sme pre istotu na pohotovost-lekarka mavla rukou,ani ho poriadne nepozrela a nakoniec nas teraz v utorok na lyzovacke brala sanitka z dialnice s 39°C horuckou a febrilnymi krcami,ktore dostal v aute,skoncili sme v nemocnici a vysledok je zapal stredneho ucha,na jedno ucho uz napoly nepocuje,ma obrovsku nosnu mandlu a laryngitidu... ☹ ☹ ☹ Cize nepodcenovat to,co dieta hovori..My sme to podcenili/nepodcenili na 50% a skoro mohlo byt neskoro a ohluchol by...Pamatam si,ze ma bolievali nohy v puberte,ale to ze bolo z rastu,u takeho maleho dietatka,hlavne,ked vravi,ze je unavene,to z rastu asi nebude..A aj ja si OBCAS cez den lahnem,ale aby si maly lahol so mnou,to nehrozi,ma vela inej prace 😀

simisi
13. feb 2012

@janka_banka znamej maly sa tiez stazoval na unavu,a dr,zistila ze je to anemiou

laki
13. feb 2012

@janka_banka, my sme mali tie isté príznaky, únava, bolesť nožičiek, problémy s kakaním a je z toho celiakia. Takže určite by som to riešila, radšej niekedy preháňať ako sa tváriť, že všetko je OK.Držím palce.

janka_banka
autor
13. feb 2012

no dnes sa Simonka taaaak dobre vykakala, že je z nej úplne iné dieťa ... šantíme, beháme, no proste obrať o 180 stupňov 🙂 ... ale ja som myslela aj nato, že ona sa bojí kakať, potom to zdržiava a je unavená aj z toho, lebo pred tromi týždňami mala zápchu a nevedela sa vykakať a teraz sa bojí kakať ... ale pre istotu ideme v piatok na krvičku, či je všetko v poriadku .... takýmto malý deťom berú krv už zo žily ????