Ahojte, chcem sa spytat ci mame riesit nejake specialne umyvanie pipika 🙂 Mame mesacneho chlapca a lekarka nam povedala ze nemusime nic riesit ,ale tak sa mi to nezda tak sa pytam ci nejak stahujete predkozku alebo pouzivate specialne mydielka ??? Dakujem za tipy a rady 😎
@jeepers Na tejto téme sa nevedia zhodnúť ani lekári, tak aj tu nájdeš úplne rozporuplné odpovede. Za mňa osobná skúsenosť - sťahovať od narodenia. Netreba mydlo, stačí stiahnuť a opláchnuť vodičkou. Mamičky čo sťahujú od narodenia nemajú neskôr problémy s fimózou a ani prilepením predkožky na žaluď. Keď som prišla na poradňu tak lekárka hneď vyskúšala či to ide. Išlo to bez problémov, tak vravela sťahovať pri kúpaní a opláchnuť vodou. Ale vraj nie je chyba ani nerobiť to. Predkožka sa vraj v určitom veku aj keď prirastie, sama uvoľní. Málokedy je nutný zásah urológa, alebo chirurga.
mne povedala doktorka u 2,5 rocneho syna ze teraz mozme pri umyvani zacat stahovat
nieeee, treba to nechat
netreba nič špeciálne 🙂 Keby niečo nebolo v poriadku, dr. vás upozorní.
@jeepers nepretahovat-pipik je prirodzene zrasteny s predkozkou. jeho pretahovanim by ste mu to natrhli, ublizili a zbytocne urobili zapal. moji chlapci maju zrastene az doteraz (5,5 a 4 roky) a bola som s nimi na urologii, teda nie uplne zrastene ale zase nie je to presne ako by malo byt a povedali mi ze to sa samo spravi a netreba nic nasilu. ked ma babo 1mesiac-toboz nic robit s tym. nasa dr to kontrolovala az v jednom roku a to malemu dost natrhla (ono to nebolo vidiet hned ale az ked sme prisli domov-ja som s tym nic nerobila a zrastlo sa to ako pred tym-asi som mala mu to uz potom vzdy cistit,a le bolelo ho to)
ja mam tiez chlapceka, ale tak nam sa predkozka stahovat nedala, naozaj iba malicko tak som mu pri kupkani to co slo pretiahla aby som mu ho ocistila troska. ale tak robila som to naozaj len raz za cas...teraz ma 2 roky a uz sa mu to da pekne pretiahnut...mne lekar povedal ze ono sa to postupne samo spravi postupne..mal pravdu...
Ja ti poviem ako je to v Norsku a tu ti vsetci povedia rovnako: Jednoznacne nestahovat. Vacsina chlapcov to ma poriesene este pred nastupom do skoly prirodzene, dalsi najneskor v puberte a len minimalnemu percentu sa s tym musi nieco robit. Skor sa moze zle urobit ako dobre...
Ja som malému nesťahovala. Teraz bude mať 2 roky a až teraz som to prvýkrát vyskúšala a ide mu to jedna radosť. Presne ako písali niektoré baby, tým že si to drobci občas sami ponaťahujú tak sa im to uvoľní samo od seba. Keby bol s niečím problém vždy sa treba pýtať lekárky
@jeepers Ohľadom predkožky, nič sa nesťahuje.len pokiaľ ide. Každý chlapec vie ako a kedy si to spraví sám a nie mamička, prirodzeným rastom chlapčeka sa predkožka uvoľňuje sama,( určite ste si všimli, že sa chlapci radi hrajú s pipikom,netreba ich hneď trestať je to prirodzené tak ako aj erekcia k tomu slúži a napomáha) Niekomu sa uvoľní predkožka v jednom roku a niekomu dôjde k uvoľneniu až v puberte,je to individuálne. Odliepanie predkožky sa rieši len pri zdravotnom probléme.
@jeepers lekárka má pravdu 😉