Malý Lukáško má 4 týždne, a neskutočne myká nožičkami ručičkami. Niekedy aj v spánku, ale poväčšine keď sa akoby hnevá, ak sa teda vie 4 týždňové dieťa hnevať. Vychádzam z toho že je napapaný, prebalený, teplúčko tak akurát a mäkké bruško. Ručičkami sa tak príšerne zaháňa, že si koľkokrát neskutočne udrie do hlávky, a to nehovorím o mojich zuboch, respektíve pere, keď ho mám na rukách. Zatína pästičky, plače a potom zrazu akoby uťal ..... nič, ticho.
Najhoršie je, keď pýta papať, keďže kŕmime z fľašky trochu dlhšie to trvá, takže do 3-4 minút hrozivo plače a zaháňa sa pästičkami okolo pusy tak, že ich musí manžel odťahovať, aby som mu ja strčila vôbec fľašku do úst.
Je to ok?
Pekne ho zaviaz do perinky a nebude sa zahanat ani mykat... niektore deti maju tento reflex silnejsie vyvynuty... my sme perinku pri ani jednom nepotrebovali. Ale inym babatkam to dava pocit bezpecia byt tak zviazany.
takisto odporucam zabalit do perinky, my sme tak fungovali do 5mesiaca 😉
Nateraz zaviazat do perinky, ved je este malilinky a podla mna to prejde samo. Pekne sa v tej perinke upokoji. Niektore deticky su pohybovo od narodenia velmi aktivne a v tomto pripade sa niekedy odporuca cvicit vojtovu metodu prave na spomalenie pohybov, aspon tak mi to minule hovorila kamoska, ktorej mala zo sebou neustale cvicila este aj ked spala. Ale neboj, nie je to ziadna vada.
súhlasím s vejinkou. moja staršia sa tiež mykala a keď som ju zabalila do perinky bolo ešte horšie. Treba ju určite vyskúšať, ale ak sa mu v nej nebude páčiť...zviazanému...tak ju nedávať, a iba dávať pozor a skúsiť rukavičky aby sa neškriabal. Moja to robila hlavne, keď bola moc zababušená. od malinka milovala voľnosť pohybu.
je to v poriadku..moji to robili obaja vyrasli z toho.tym zahananim si neraz urobili poriadne skrabance po tvaricke dala som rukavicky a nachvilku bol pokoj kym neprisli na to ako sa davaju dole. Neustale som davala pozor no neda sa to ustriehnut. Len vydrzat