Umelé mlieko a opakované ekzémy, kandida a E.coli u 1,5-ročného

26. sep 2022

Pomôžte mi prosím vyznať sa v umelých mliekach lebo ja som z toho už jeleň. Syn 1,5r. ma atopický ekzém, neustále má riekdu zapáchajúcu stolicu cca 5x denne. Zo vzorky stolice mu vyšli premnožené e-coli a kvasinky. Iné problémy čo sa týka napr. bolestí bruška, nechutenstva, nespavosť nemá, celkovo je to spokojné dieťa a vyzerá, že ho nič netrápi. No mne sa to nezdá, stále dokola riešime ekzém a túto jeho riedku stolicu, myslím takú riedku, že často mu až z plienky vytečie. V stravu už má zaradené všetko, je pravda, že uprednostňuje umelé mlieko ale počas dňa sa aj normálne naje, aj keď menej. UM máva tak 3-4x za deň, max po 120ml. Dávam mu obyčajný Kendamil, žiadne špeciálne upravené. A tu je môj problém, rozmýšľam či mu neškodí práve to UM. Je veľmi veľa všelijakých druhov, HA, allergy care, lactose free... 🤨 V rodine žiadne alergie nemáme ani ekzémy a iné podobné problémi. Dávam mu niekoľko mesiacov probiotika, inak žiadne lieky neberie. Protikandidovu stravu už mám naštudovanu ale ešte to UM by som chcela prispôsobiť.

sojorez
26. sep 2022

Moze za tym byt mlieko - intolerancia laktozy alebo alergia na mliecnu bielkovinu. Takze zvazit vysetrenie u alergologa a ja by som si urcite pytala i listok na gastro.

autor
26. sep 2022

@sojorez áno ale kým sa tam dostaneme aké mlieko zvoliť? Lebo intolerancia laktozy alebo alergia na mliecnu bielkovinu nie je to isté. Keď som sa kožnej pýtala na to gastro tak mi povedala, že takéto testy moc deťom mladším ako 3r. nechcú robiť lebo vraj väčšine detí to vekom ustúpi. Tak neviem ako pochodim u obvodnej

sojorez
26. sep 2022

Ja som bola s 8 mesacnym dietatom na alergologii, kvoli tazkemu ekzemu. Ked mu brali krv, sama alergologicka sa pytala, kde som bola doteraz (ked som si pytala papier od detskej, tiez som pocula, "ze to je bezny detsky ekzem, naco alergologia"). Ved do troch rokov to dieta moze mat uplne rozvratene travenie a nie, nemusia zmiznut, mozu sa i pridat alergie. Cize natvrdo si pytat od pediatricky papier k alergologovi a ku gastroenterologovi. Pre nu to je par minut vypisania papierika a dieta sa nemusi trapit. Viem rozdiel medzi intoleranciou a abkm, u nas to maju deti podelene, ale ja varim uplne bezmliecne. Bez vysetrenia tazko povedat, ibaze by si skusila eliminacnu dietu (podavat iba bezlaktozovu verziu, ak nepomoze, tak mliecne vyrobky uplne eliminovat).

ivanaa346
21. jan 2024

@sojorez Prosím Vás a čo vám zistili z tej krvi aké alergie ? A pomohlo,exemy zmizli ? Aj naša 7 mesačná má nonstop exemy a čakáme už na alergologiu .