Nasej dcerke pred 3mesiacmi diagnostikovali UC. Doteraz nemala hnacky, ale teraz uz ma tyzden. Je to normalne pri tejto chorobe?
Chvala bohu ona vela vody vypije. A co Vam zabera proti hnacke u Vas, prosim? Smectu sme jej davali, ale nepomaha
Kým je zápal, tak jedávam ryzovu vodu, alebo mrkvovu,suchare, taktiež obyčko ryža alebo zemiaky (nie veľa keďže majú dosť cukru) žiadne korenie k tomu. Žiadne mlieko syr, jogurt. Žiadne šupky a kôstky. Keď bude po zápale, tak si dávajte pozor na to co je, nemala by jest sladkosti, chipsy a potom zistíš postupne, že z ktorého jedla ju preháňa, z ktorého má krce, to jest nesmie.
Ja si robím obycko polievku - mrkva, zemiak, ryža a tekuté korenie z kaufu. Nemôžem laktózu a mam len zopár jedál, plus proteínove mafiny - vajíčka, ovsené vločky, psenove vločky, ovsena múka, proteín... Recept si musíš pripraviť sama podľa toho čo môže jesť a neviem ci smie dieťa proteínove prípravky. Potrebuje bielkoviny a keďže ta strava bude obmedzená, trebalo by dopĺňať vitamíny, ale aj o tom sa porad s doktorkou, alebo hľadaj na zahraničných stránkach, na našich som ja nič nenašla. A ešte jedávam pohankovou kasu s banánom a škoricou
oživujem tému:
poprosím 🙏, ak by ste mali požičať resp. na predaj knihu:
Crohnova choroba a ulcerózna kolitída u detí a adolescentov
autor: Mudr. Čierna Iveta
ano je to normalne ale treba dat pozor na dehydrataciu aby ste neskoncili v nemocke na infuzkach. drste sa