Ahojte moja dcérka ma rok a pol a občas sa správa naozaj zvláštne.. Už som si zvykla ze udiera mňa kričí a vela inych vecí čo deti jednoducho robia ale čo ma znepokojuje najviac je že naozaj velmi často za deň si trieska hlavu o stenu alebo o gauč iba tak ci sa teší alebo jeduje alebo len tak.. Niekedy aj zaplace lebo ju to zabolí ale urobí to znova a znova..inokedy naopak pride jej to vtipné. Tak isto sa rada fackuje udiera do hlavy rucickami.. Je to normlane?robia to aj vase deti?
@kikaham Moj syn ma 2r a 4m a robi to tiez. Ale robi to iba ked sa hneva, on si tak ventiluje hnev. Robi to asi od roka, boli casy ze to robil casto, teraz uz trosku menej.
Neviem preco to tak no na nijakom vystreni sme s nim neboli. Inak on je velmi sikovny, krasne rozprava a celkovo vela vie na svoj vek. Len povahovo je trosku jedos.
skús pripomenúť pediatrovi keď budete na vyšetrení... možno vás pošle na neurol.
Dieťa je ešte malé, môže to robiť len tak zo srandy... inak to zvyknú robiť aj deti s PAS. Len to ti musí potvrdiť odborník na daný problém...
Synovec podobne je autista .. treba nastivit odborníkov … budete vedieť viac
V záchvate zlosti a hnevu, to deti robia, vedia, že to maminu vystresuje, boji sa a urobí im po vôli. Môj syn sa z toho vyliečil za jedno popoludnie u starkého, ktorý namiesto zachranovania a mojkania sa začal smiať a hovoriť mu, nech si hlavičku buchne silnejšie. Keďže to fungovalo, 2x som posmelovala aj ja a búchať sa prestal 🤭, ale to co odpisuješ ty, je asi trosku iné, skus sa poradiť s lekárkou, keď nič iné, možno pre svoj vlastný kľud.
Smer lekarka, nerobia to standartne deti
Očný kontakt, opakovanie výrazov tváre, prah bolesti v iných prípadoch, schopnosť vydržať pri nejakej činnosti alebo činnosť ukončiť, reakcie na nové prostredie, ľudí, zvuky.... pozoruj, budú sa ťa pýtať.
Náš malý má tiez rok a pol , je múdry všetko chápe začína rozprávať , krásne pozerá do očí každému , akurát začal robiť tiež to že keď ma.stres keď sa mu niekto cudzí prihovorí , alebo keď sa hnevá je unavený začne sa búchať rukou k hlavičku...tiež mi každý hovorí aj som čítala že je to obdobie také , tiež mi to vadí , , raz ignorujeme raz hovorím že sa nebijeme , teraz sme začali že sa pekne pohladkame a nie bijeme a ked na neho pozerám ide sa buchnúť tak sa tak stopne a pohladka sa ale nie stále mu to vyjde ...manžel si myslí ze je to obdobie ventiluju si tak stres ....ja mám tiež obavi , doktorke to určite spomeniem keď pôjdeme , dúfam že to nič není lebo ja sama mám z toho stres a nepáči sa mi to
Niekedy je to tak, že tých emócií je na to maličké telo veľa a musia nejako von, ale dieťatko si poznáš, si s ním, tak vieš, keď niečo naozaj nesedí a treba riešiť...
@kikaham moj syn si bachal hlavu od narodenia o zem , gauc , uplne vsetko a aj do nas vsetkych. Uz nam vybil zuby, rozbil pery, poskodil nosy a spravil monokle. Robi to nonstop a bude mat 8 r
nie je to normálne, treba urobiť neurologické vyšetrenie