Úder do hlavy

nati41
22. nov 2024

Chcem sa poradiť nakoľko neviem už či si to namyšlam alebo nie. Dcera v pondelok sa podkla a pri pade udrela hlavu do dvery. Rana bola riadna veľmi krvácala, tým veľmi mylim ako vodopad všetko bolo od krvy hned sme ju vzali na pohotovosť. Vraj je všetko v poriadku Rengen bol tiež v poriadku, mala dve stehy na hlave a Treba ju sledovať. To sledovanie je najhoršie lebo niekedy mi pride že si už namyšľam. Dcéra pekne papá nieje jej ani zle vraj ju ani nič neboli iba miesto kde sa udrela. Nevracia zreničky ma rovnaké a reaguju na svetlo. Na všetko pred pádom aj ako spadla si pamäta. Aj to čo bolo potom ako išla do nemocnice proste všetko. Len ma trápy že mi príde trošku iná. Veľa behá aj sa hra ale občas si ľahne že je unavená.... manžel to pripisuje len stresu zo zážitku a zo straty krvy. dnes mi prišlo že mala aj tmavšie kruhy take fialkaste pod očami nie modriny ani nie žilky iba ako keby kruhy do fialova a take padnuté unavené oči. Spí ako obvykle len keď jej vrvaim nech už vstane tak že sa jej nechce a place. Neviem čo mam robiť či si to už nahováram a je v poriadku alebo čo. Pediatrička nasa mi povedala že by to nemalo tie byť nič.. ale ja ako matka hysterka ktorá niečo take zažila prvýkrat a doteraz to mam pred očami aj tu krv aj všetko neviem to nechať tak. Ďakujem

zuzikak
22. nov 2024

Ak na pohotovosti povedali, ze je ok a aj pediatricka vravi, ze ok tak uz z toho zranenia jej nic nebude. Ale pozri boli ste na pohotovosti. Nemohla tam nachytat nejaku virozu ? Aj stratila krv, aj bola v strese. Skus ju nechat pospat o hodinku dlhsie nez zvycajne a uvidis. Je mozne, ze je viac unavena z celeho toho zazitku a potrva par dni, kym to bude ok. Ak ti nevracia, papa, vela beha tak bude v poriadku. Ja by som to videla troska na tu virozu mozno.

iwesska
22. nov 2024

Pozri,ak ste stale v case pozorovacom a cokolvek sa ti nezda,mas pravo sa vratit znovu na urgent a doplnia sa vysetrenia.

simca06022011
22. nov 2024

zvycajne sa sleduje tak den, dva a nie tyzdne...
ono aj tie stehy trochu bolia, je to neprijemne, plus sa urcite riadne zlakla, tak by som to neprehanala... mne osobne teraz sa vsetci zdaju prispati, aj ja by som spala nonstop, cize ani tomu v kombinacii s tym sokom, stehmi = by som nejak extra vahu nedavala. AK sa nestazuje na bolesti hlavy, ostatne prejavy su ok... od PONDELKA, neriesila by som.
Tak ale ak myslis, ze treba vysetrovat, tak mozes ist s nou spat ale to zase mozu byt aj pre nu zbytocne stresy a mozno je naozaj iba unavena a potrebuje sa vyspat🙂

nati41
autor
24. nov 2024

@simca06022011
@iwesska
@zuzikak

Ďakujem vám krásne za komentáre a ze ste ma trosku upokojili. Potrebovala som sa trosku vyrozprávať 🙂 je nám dobre jedine co tak ma trosku zle sny co doteraz nemala snáď to prejde 🙂 ďakujem

janette2021
24. nov 2024

@nati41 ja by som pre istotu žiadala CT hlavy. Dôvod uviesť spavosť, zmenené správanie. Neverím, že RTG odhalí všetko, a pri tom, ako dnes lekári často odfláknu svoju prácu, treba sa ozvať, ak sa ti niečo nezdá.
Zažila som otras mozgu dvojročnej dcéry, po ktorom pol dňa nepovedala ani slovo, a teda chápem ten strach o dieťa. Myslím, že vždy je lepšie si potvrdiť, že je všetko ok, ako neskôr ľutovať.

evansova
24. nov 2024

@janette2021 Magneticka rezonancia ukaze vsetko. Ak ti ju neschvali lekar, mozes si ju zaplatiť. U nas, v Trnave na poliklinike som platila 100 EUR. Nie je to malo, ale získaš istotu (v mojom pripade sice istota, ze stavec neliecitelny pre nespravne stanovenu diagnózu hned po uraze. Ale aspon viem, ze uz nemusim chodiť po lekároch).

janette2021
24. nov 2024

@evansova u nás sa na MR čaká aj rok. CT spravia na počkanie. Autorka písala, že im robili len RTG, ak sa nemýlim.