Detičky 1 stupeň chodia do školy,v skolach rozdávajú samotesty čiže sa testujú detičky aj učiteľky. Pani učiteľka chodila do školy s nádchou. Zistila ze je pozitívna a ma covid. Nakazila viac detičiek v triede. Toľko otázok mame v hlave. Prečo sa to stalo. Ako sa to mohlo stať keď detičky aj učiteľka majú respirátor. Prečo pani učiteľka chodila s nádchou do prace? Aký máte názor nato prosím?
@veselalentilka Ako ti pomoze zodpovedat otazku preco sa to stalo?
Proste sa stalo, ludia sa nakazia, keby nejake ochranne pomocky fungovali na 100%, tak da nakaza nesiri vobec, sustred sa na to aby tvoje dieta malo co najlahsi priebeh.
@veselalentilka ucitelia testy nedostavaju, teda mozno niekde im ich riaditel da, ale od statu nie. K niektorym obvodakom je tazko sa dovolat, niektorym sa nechce do vypisovanie PN, v niektorych skolach chyba uz tak vela ucitelov, ze ani zastupovat nema kto .... takze nieco z tohto mohlo byt dovodom toho, ze ucitelka isla s nadchou do skoly. Nie je to spravne, ale opatrenia su nastavene tak zvlastne, ze vlastne nechrania nikoho
A neviem kde dostavaju ucitelia testy lebo u nas praveze nie. Cize deti pretestovane ale ucitelia nie, lebo proste ziadne nemaju.
@veselalentilka samotesty dostavaju len ziaci, neviem o ziadnej skole, kde by ich dostavali ucitelia, ci nepedagogicki zamestnanci. to po prve. po druhe, ucitelka ten respirator zrejme nemala nasadeny spravne, alebo ho teda mala bohviekolko dni po sebe a ochrannu funkciu neplnil. deti sa medzi sebou nakazia, lebo si ruska pocas prestavok na jedenie a pitie stahuju, ale aspon v nasej skole este nebol pripad, aby ucitel nakazil ziakov- pedagog ma pocas celej hodiny respirator na tvari, takze si neviem celkom dobre predstavit, ako deti mohol nakazit. plus, v nasej skole od semptebra maju deti povinne nonstop otvorene okno, samozrejme viac sa kuri, ale min.jedno okno musi byt otvorene stale, aby vzduch v triede nestal.
možno bola očkovana... a ti sa nemusia testovat ale roznašaju ale ked mala priznaky mohla sa aj u nas sa to stalo ...
Podobne to bolo aj u nas v skole. Ucitelka bola zaockovana a zaroven ucitelia AG testy nedostali, takze nemala sa cim doma testovat. Na PCR isla az s riadnymi priznakmi a bola pozitivna. Covid od nej dostalo niekolko deti, moje nie. A teda nic jej nevycitam, totalne ich tlacia ucit a neostat doma na PN.
@veselalentilka učitelia testy nedostávajú, ani nemusia mať respirátor, môžu mať len rúško a poznám prípad učiteľky v škôlke, ktorá nemala ani tú nádchu, nemala absolútne žiadne príznaky, ale nakazila muža, ktorý síce mal mierne príznaky, ale mal, tak išla na test aj ona a neverila vlastným očiam. Bolo to počas druhej vlny. Takže aj také sa môže stať.
napíšem len svoju skúsenosť, ja pracujem v školstve a nedávno som mala vysoké teploty, skoro 39C a lekár mi odmietol dať PN, tak som si musela zobrať Priepustky, covid to našťastie nebol
@marca12zeby bola ockovana a myslela,ze sa nenoze nakazit???
takych ludi je vela co su chori a ani za svet sa neotestuju lebo oni su očkovani 🙂 /nie som ziadny antivaxer/ pisem cisto zo skusenosti zo svojho okolia
Preto sme tam kde sme, lebo očkovaní sa netestujú. Aspoň očkovaní by mali mať testy zdarma. O školstve ani nehovorím. Bratranec je asistent v nemeckej škole, je očkovaní a aj tak ich 3x do týždňa testujú. U nás sú pravidlá na hlavu. Keď si očkovaný, môžeš skoro všade bez testu, aj keď môžeš byť nakazený. 🤷
Dalsi problem, ktory tu nezaznel, tak je samotestovanie. Vsetci u nas doma boli pozitivni, mne uz tiez mierne priznaky prisli, tak som pouzila skolsky samotest. A vysiel mi negativny. O 3 dni neskor som isla na pcr a ten uz bol pozitivny.
Cize sa mohlo stat, ze ucitelka sa aj otestovala a aj tak vysla negativna.
Naco hladat vinnika. Aj moj syn to dovliekol zo skoly, od spoluziaka. A moj druhy zas retazovo nakazil spoluziaka v svojej triede. Plus sme boli cela rodina pozitivni. Nikto sa na nikoho nehneva, liecili sme, co bolo treba.
Názor mam taky ze pandémia je momentálne v plnom prúde takže je hlúposť vôbec rozmýšľať kto koho nakazil. Pretože to mohlo byt aj kľudne naopak, učiteľku aj ostatné deti mohlo nakaziť nejake bezpríznakove dieťa, niekto v školskej jedálni, niekto kto iba prešiel po chodbe. U niekoho sa covid prejaví hneď, u niekoho po týždni, niekto ma horúčky, niekto iba nádchu.... Nádcha je tak bežná choroba že trochu zapchaty nos si človek ani nevšimne, pretože to tak na a 15 x za zimu každý rok.
Nestresuj a hlavne neobvinuj učiteľku prosimta. Určite to neurobila naschvál.
To co riesite? Isla do prace kedze vsade sa tlaci na to aby clovek neostaval doma. Nam to doniesla dcera zo skoly a co teraz? Presli sme tym cela komplet zaockovana rodina, ja nadchou, muz soplom a starsia dcera 3x smrkla . Mam ist obvinovat spoluziaka? Alebo jeho rodicov? 🤷♀️
@veselalentilka pani ucitelka podcenila nadchu. Vela ludi len s nadchou ostane prekvapenych po teste. Ale nechapem tu hlupost,dva roky sa omiela,ze mas ostat doma pri akomkolvek respiracnom probleme. Tak kurna,ked mam nadchu,cucim doma