Učiteľka chodila s nádchou do školy. Mala Covid-19 a nakazila aj detičky

veselalentilka
5. dec 2021

Detičky 1 stupeň chodia do školy,v skolach rozdávajú samotesty čiže sa testujú detičky aj učiteľky. Pani učiteľka chodila do školy s nádchou. Zistila ze je pozitívna a ma covid. Nakazila viac detičiek v triede. Toľko otázok mame v hlave. Prečo sa to stalo. Ako sa to mohlo stať keď detičky aj učiteľka majú respirátor. Prečo pani učiteľka chodila s nádchou do prace? Aký máte názor nato prosím?

marca12
5. dec 2021

@veselalentilka pani ucitelka podcenila nadchu. Vela ludi len s nadchou ostane prekvapenych po teste. Ale nechapem tu hlupost,dva roky sa omiela,ze mas ostat doma pri akomkolvek respiracnom probleme. Tak kurna,ked mam nadchu,cucim doma

nafka0483
5. dec 2021

@veselalentilka Ako ti pomoze zodpovedat otazku preco sa to stalo?
Proste sa stalo, ludia sa nakazia, keby nejake ochranne pomocky fungovali na 100%, tak da nakaza nesiri vobec, sustred sa na to aby tvoje dieta malo co najlahsi priebeh.

pietra
5. dec 2021

@veselalentilka ucitelia testy nedostavaju, teda mozno niekde im ich riaditel da, ale od statu nie. K niektorym obvodakom je tazko sa dovolat, niektorym sa nechce do vypisovanie PN, v niektorych skolach chyba uz tak vela ucitelov, ze ani zastupovat nema kto .... takze nieco z tohto mohlo byt dovodom toho, ze ucitelka isla s nadchou do skoly. Nie je to spravne, ale opatrenia su nastavene tak zvlastne, ze vlastne nechrania nikoho

nafka0483
5. dec 2021

A neviem kde dostavaju ucitelia testy lebo u nas praveze nie. Cize deti pretestovane ale ucitelia nie, lebo proste ziadne nemaju.

matkahelka
5. dec 2021

@veselalentilka samotesty dostavaju len ziaci, neviem o ziadnej skole, kde by ich dostavali ucitelia, ci nepedagogicki zamestnanci. to po prve. po druhe, ucitelka ten respirator zrejme nemala nasadeny spravne, alebo ho teda mala bohviekolko dni po sebe a ochrannu funkciu neplnil. deti sa medzi sebou nakazia, lebo si ruska pocas prestavok na jedenie a pitie stahuju, ale aspon v nasej skole este nebol pripad, aby ucitel nakazil ziakov- pedagog ma pocas celej hodiny respirator na tvari, takze si neviem celkom dobre predstavit, ako deti mohol nakazit. plus, v nasej skole od semptebra maju deti povinne nonstop otvorene okno, samozrejme viac sa kuri, ale min.jedno okno musi byt otvorene stale, aby vzduch v triede nestal.

meiwe
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zdena1990
5. dec 2021

možno bola očkovana... a ti sa nemusia testovat ale roznašaju ale ked mala priznaky mohla sa aj u nas sa to stalo ...

uhnakova
5. dec 2021

Podobne to bolo aj u nas v skole. Ucitelka bola zaockovana a zaroven ucitelia AG testy nedostali, takze nemala sa cim doma testovat. Na PCR isla az s riadnymi priznakmi a bola pozitivna. Covid od nej dostalo niekolko deti, moje nie. A teda nic jej nevycitam, totalne ich tlacia ucit a neostat doma na PN.

elizabet173
5. dec 2021

@veselalentilka učitelia testy nedostávajú, ani nemusia mať respirátor, môžu mať len rúško a poznám prípad učiteľky v škôlke, ktorá nemala ani tú nádchu, nemala absolútne žiadne príznaky, ale nakazila muža, ktorý síce mal mierne príznaky, ale mal, tak išla na test aj ona a neverila vlastným očiam. Bolo to počas druhej vlny. Takže aj také sa môže stať.

slniecko1992
5. dec 2021

napíšem len svoju skúsenosť, ja pracujem v školstve a nedávno som mala vysoké teploty, skoro 39C a lekár mi odmietol dať PN, tak som si musela zobrať Priepustky, covid to našťastie nebol

miskamicha
5. dec 2021

@marca12zeby bola ockovana a myslela,ze sa nenoze nakazit???

takych ludi je vela co su chori a ani za svet sa neotestuju lebo oni su očkovani 🙂 /nie som ziadny antivaxer/ pisem cisto zo skusenosti zo svojho okolia

keiko33
5. dec 2021

Preto sme tam kde sme, lebo očkovaní sa netestujú. Aspoň očkovaní by mali mať testy zdarma. O školstve ani nehovorím. Bratranec je asistent v nemeckej škole, je očkovaní a aj tak ich 3x do týždňa testujú. U nás sú pravidlá na hlavu. Keď si očkovaný, môžeš skoro všade bez testu, aj keď môžeš byť nakazený. 🤷

malapepka
5. dec 2021

Dalsi problem, ktory tu nezaznel, tak je samotestovanie. Vsetci u nas doma boli pozitivni, mne uz tiez mierne priznaky prisli, tak som pouzila skolsky samotest. A vysiel mi negativny. O 3 dni neskor som isla na pcr a ten uz bol pozitivny.
Cize sa mohlo stat, ze ucitelka sa aj otestovala a aj tak vysla negativna.
Naco hladat vinnika. Aj moj syn to dovliekol zo skoly, od spoluziaka. A moj druhy zas retazovo nakazil spoluziaka v svojej triede. Plus sme boli cela rodina pozitivni. Nikto sa na nikoho nehneva, liecili sme, co bolo treba.

lujza123
5. dec 2021

Názor mam taky ze pandémia je momentálne v plnom prúde takže je hlúposť vôbec rozmýšľať kto koho nakazil. Pretože to mohlo byt aj kľudne naopak, učiteľku aj ostatné deti mohlo nakaziť nejake bezpríznakove dieťa, niekto v školskej jedálni, niekto kto iba prešiel po chodbe. U niekoho sa covid prejaví hneď, u niekoho po týždni, niekto ma horúčky, niekto iba nádchu.... Nádcha je tak bežná choroba že trochu zapchaty nos si človek ani nevšimne, pretože to tak na a 15 x za zimu každý rok.

Nestresuj a hlavne neobvinuj učiteľku prosimta. Určite to neurobila naschvál.

eeffka
5. dec 2021

To co riesite? Isla do prace kedze vsade sa tlaci na to aby clovek neostaval doma. Nam to doniesla dcera zo skoly a co teraz? Presli sme tym cela komplet zaockovana rodina, ja nadchou, muz soplom a starsia dcera 3x smrkla . Mam ist obvinovat spoluziaka? Alebo jeho rodicov? 🤷‍♀️