Po akej dobe začínajú účinkovať Paralen,panadol,nurofen tie sirupy pre deti a čipky?
čípky najskôr
lieky min. 30 min.
Cipok Paralen som dala pred hodinou a skoro nič...joj idem dať zábal a určite ho mevykakal
Je možné ze sa dal skoro. Udajne ak teplota ešte stúpa tak zaucinkuje neskôr. Pri akej teplote ste davali. My pri 38,5. Kolko ma dieta?paralenove su 100 mg, panadolove 125g.mala ma 13, 5kg 2,5r a zabral panadolovy do polhodiny. Možno je paralenovy slaby
Záleží od váhy dieťaťa. Zaberie, ak je podanny v správnom množstve. Paralen, panadol majú tú istú účinnú látku, takže nekombinovat. Môže sa kombinovať paral/nurofen, panad/nurofen
@e1i dieťa má 11 kg,rok a pol a dala som pri 38,8
@hipuska to viem
Skuste ten panadol po 6 h alebo po 4 h nurofen ak neklesa
Na 11 kg je to slabá dávka. Mala dostať 1 + 3/4 čipku. Potom, pri nižšej dávke sa to presne stane, že nezaberie a potom sa dostaneš do "pasce" lebo nemôžeš podať ďalší liek. Treba si vždy vypočítať dávkovanie na základe hmotnosti dieťaťa. Ja mám rozpis na každej krabičke liekov od teploty. A potom už nemusím rozmýšľať
@hipuska takto mi poradila dr ,že stačí jeden... chvála Bohu zábal zabral
Jasne, len tak do budúcna. No keď je človek už v strese tak nerozmysla.
@hipuska áno dik🤗
Mojej dcére sirupy nezaberali. U nás top nurofen čipok. Keď bolo veľmi zle striedali sme s paralenovym cipkom.
@timea301196 však si to vypocitaj. V letáku máš množstva aké podať na akú váhu
Panadol cipok do pol hodiny stiahol, nurofenovy trvalo dlhsir. Nurofen sirup tak do hodiny zabral