Ahojte, aké lieky na zastavenie hnačky používate pre vaše deti? Nám pediater odporučil smectu no z nej mi vracia.
Čierne uhlie - to je klasika, nevstrebáva sa, naviaže na seba a vylúči sa z tela. Uhlie môžeš rozpustiť v troche vody. A samozrejme diéta - banán, suchár, horká čokoláda, vývar bez cestovín, slané tyčinky, dostatok tekutín ako čierny čaj, harmančekový čaj. A nasaď aj probiotiká, vôbec to nemusí byť Hylak (aj tak má teraz výpadok), kúp napríklad NutrolinB alebo pozri čo máš doma.
viac menej ziadne. vsetky tieto veci o par dni prejdu aj same... Len zmenenu stravu. Smectu sa ncudujem, ze vyvracia, ja som dospela, mne bolo z toho tiez zle, "nedala som to"
smecta
Tasektan
Enterol u nas zabera.
Probiotiká a rehydratačný roztok (napríklad Kulíšek)
@tanyan ten kulisek len rozmiešate? Lebo mne ho piť nechce, hoc viem, že je potrebný v takej situacii.
Rozmiešala som vo fľaške so sosákom (malá Lucka napríklad) a dcéra si pocuckávala. Ale jej bolo našťastie jednoduché vysvetliť, že lieky nemusia byť chutné a lahodné...
Je to vlastne ako osolená voda, tak premenovanie na tekuté čipsy alebo podobne by mohlo pomôcť akceptovať / tolerovať chuť.
Najlepsia vec na hnacku je tasectan, hylak a smecta vobec nezabrali, tasectan zabral behom 2hodin..a to mala dcera nieco Ako salmonelu sme sa neskor dozvedeli...kulisek je Len na doplnenie mineralov...
@iramka tasectan kids nemá výpadok? Neviem ho zohnať. Ci dávate klasický?
Už len uhlie... Smecta je slabá
Neviem, ja som to riesila cca 2 mesiace dozadu, vtedy bol v prvej lekarni, co som bola..
Tasectan kids som davala a ten kulisek moja skúsenosť zamiesala som do polievky a nikto nič nezbadal 😊
Dnes som bola v lekarni, Lebo uz aj my potrebujeme tasectan..ten kids ma vraj vypadok, lekarnicka povedala, ze mozeme dat dcere jednu tobolku dospelacku, ze ju vysypes a rozmiesas..pozerala som zlozenie, detsky ma 250mg ucinnej latky, dospelacky 500, detsky mozes dat dietatu 1-2 sacky, 2 sacky su 1dospelacka tobolka...neskor budem postupne znizovat na polovicu z tobolku, od oka to odsypem..
Hylak, živočíšne uhlie