Zatial nepouzivame ziadnu kozmetiku, umyvali sme sa iba cistou vodou. Jedine lieh na pupcek. Co treba pouzit ked sa mu supe kožička? Co nam pomoze?
to nič nieje, aj nam sa supala, ked chces mat istotu zavolaj lekarke
aj mojej sa supala..vraj to sa odlupuje stara koza pretoze babo rastie pribera a koza popuka a osupe sa...
nemusis robit nic, je to prirodzeny proces, ze niektorym babatkam sa po narodeni osupi cela koza, na niektorych miestach aj viac krat. nasej nezaberalo nic, prestalo to, az kym sa cela nezosupala.
Tiež odporúčam modrú indulónu a výborné je aj Balneum do kúpela. Stojí cez 10€, ale potom už drobčeka nemusíš mastiť (zvlášť je to to super, keď nemá dieťatko rado olejčekovanie po kúpaní). Balneum najčastejšie aj kožné predpisujú.
ak kojis, mozem poradit odstriekat do vanicky materske mliecko a tak kupat, nam to vzdy zabralo na zvlhcenie pokozky 🙂
áno, je to normálne, aj moja sa komplet ošúpala, vyzerá to hrozne, ale keď sa ošúpe, tak bude kľud.
natierať môžeš čímkoľvek, ale aj tak sa Ti ošúpe. aj materské mlieko je dobré, môžeš tým aj natrieť (v iných kultúrach to robia bežne), my používame sebamed.
je to normalne aj naša sa šupala použivala som na kožu olivovy olej
ahojky, aj my sme sa supali a pouzivali sme krem od Weledy a doteraz pouzivame tuto kozmetiku a mozem odporucit. po okupkani som suche miesta natrela (ale len tie suche,tam kde sa nesupal som ho nenatierala, nech pokozka moze dychat) a po case to zmizlo a uz ho kremom po okupani teraz vobec nenatieram a nemame vobec suchu pokozku.podla mna je zbytocne dieta premazavat olejcekom a zvlast teraz, ked je tak teplo. sa len zbytocne poriky ucpu.
ako tu @evka4 napisala, ja si tiez myslim, ze to je normalne, ze sa pokozka supka a ono to aj samo prejde.
nic sa neboj.To je sprievodny jav a cela pokozka sa obnovuje.Ak mas pochybnosti taz zajtra zavolaj lekarke alebo sa za nou zastav i s mimcom..Ja viem ze sa dobre radi ak sa jedna o cudzie dieta ale pre klud duse radsej hystericka mamina ako by si si potom mala nieco vycitat. p.s.: striekanie materskeho mlieka na zvlhcenie do kupela je uplna blbost.Mlieko nezvlacny,nepremasti a ani nic ine nespravy.Jedine tak ho okupes v tom co vlastne umyvas.A ani s modrou indulonou by som nexperimentovala ked sa jedna o take male babanko.Nikdy nevies na co moze cerstve miminko zareagovat.Ja by som skor ked uz sa vazne bojis skusila pouzit veci na to urcene a to detsky milion rocny aviril olejicek i ked v tom teple neviem neviem
Aj môj sa šúpal od narodenia. Používala som kozmetiku Sebamed - penu do kúpeľa a olejček po kúpaní. Prešlo to... Pediatrička sa ma pýtala, či som prenášala, že to mávajú často detičky narodené po termíne. Ale môj bol narodený načas a aj tak sa šúpal.
Môjmu malému sa v 2. týždňoch z večera do rána objavili mokvavé pliecka a šúpalo sa mu to.....Skončili sme v nemocnici,myslela som si,že od stravy alebo od oblečenia (teda pracieho prášku),ale bol to zlatý stafilokok....Povedali mi,že som to musela doniesť z pôrodnice.Od ramienok to prešlo celým telom a ošúpal sa ako kapor.Dostal anibiotiká (chúďa malinké),ale prešlo 😉
Aj nas sa cely osupal, a to bol predcasny.. Zapästia a nozky som mu pretrela par krat olivovym olejom a uz bolo dobre.
moj sa zas supal, lebo bol 12 dni prenasany a mal malo plodovej vody 😅 prve 3 dni sa vobec nesmel kupat, aj v porodnici ho iba utreli, nekupali. aj potom sme ho kupali len kazde 2-3 dni, az doteraz, nicim nenatierame (okrem suchych licok od vetra v zime) a ma nadhernu pokozku.
cize rada: pokial to nemokva, nepraska, nezapaluje sa, treba to len vydrzat a dieta kupat len kazdy 3. den, aby sa dokazal obnovit prirodzeny mastny filter pokozky 😉
s mokvavou, hlboko popraskanou alebo zapalenou pokozkou treba ist k lekarovi.
aj nas sa supal po narodeny hlavne nozicky a prada pouzivali sme detsky aviril.
babenkam supoliatkam pomaha INFADOLAN alebo obycajna cista VASELINKA,olej sa vacsinou kratko udrzi na pokozke. My sme boli tiez zosupany z plodovej vody ale ani nie olivovy olej (ten sa rychlo zotrel pripadne vsal do oblecenia) ale to co spominam nam najlepsie pomohlo ochranit pokozku 🙂
@juicy22 je to normalne,nenatieraj babo ziadnymi hlupostami typu indulona,infadolan a uz vobec nie balneum.. 😖 Ak sa mu koza nepraska a nekrvaca nemusis vobec natierat,je to prirodzeny proces.Moj maly sa supal a koza sa mu praskala,natierali sme nejakym mlieckom z lekarne,bez parfemov...to uplne staci.
Ja som natierala olivovym olejom, dostanes ho kupit v lekarni.
Neboj je to normalne...
nam sa tiez supala, je to normalne. kupali sme len cistou vodou ako vy a natreli modrou indulonou. za Par dni kozicka ako z obrazku a aj doteraz nenatieram nicim len indulonou a opalovacim kremok ked ideme von!
my sme pri obidvoch dostali od doktorky recept na Oilatum (hned pri jej prvej navseve - automaticky) - to sme pridavali do kupela
neboj nič, je to normálne, prejde to samo 🙂
u nas je na zozname do porodnice aj infadolan na premastenie novorodeniatok 😀
mne pre malého (2 týždne) pediatrička predpísala na suchú kožu Excipial U Lipolotio ... natieram 2 x denne a pomáha 🙂
do kupela mozete pridat Oilatum Emolient - kupite v lekarni. ale to je u babatiek bezne. Pisete, ze umyvate len cistou vodou, ale aspon ritku hadam aj mydlom. Cista voda vam babatko poriadne neumyje, zostanu zvysky mocu a stolice a budete mat problemy. pouzivajte jemne detske mydlo, napr. Bupi. Na Sebaled kozmetiku sme mali dost zlu alergiu, cize radsej ten Oilatum, to aj miesto gelu kupeloveho sa da pouzit, ten Excipial je tiez velmi dobry, co je tu spominany. To su vsetko pripravky aj pre atopicke deti, cize neskodia a nesposobuju alergie.
Syn sa mi takto lúpal mesiac od pôrodu, nám pomohol Excipial Kids a výborný je Infadolan.
môjmu malému excipial najprv pomohol, teda prestal sa šúpať, mal to len červené, ale potom sa mu to ešte viac zhoršilo, pomohlo, že som ho kúpala vo vode s olejčekom, kúpila som mu mandľový šampón aj mydlo, a natierala som ho čistou kozmetickou vazelinou
Mne na koznom odporucili Tantum oilatum a zabralo
Ahoj, ja som mojej dávala čistý kokosovy olej, pomohlo a super voňala 🙂 alebo aj weleda kozmetika je super
nám pomohol detský olej Johnson, olivový alebo aloe vera, záhyby dosucha po kúpeli vyutierať a jemne natrieť- pomasírovať dieťatko olejčekom.
balneum hermal do vody! nam pomohol....
modrá indulona to spraví, mali to moje obe dievčatá. 😉