Týždeň horúčky aj napriek užívaniu antibiotík. Čo robiť?

maria123a
17. máj 2019

Dobrý večer, synček ma od minulého týždňa utorka horúčky , vlhký kašeľ a sopliky.
Boli sme u lekárky a ta nasadila len solmucol a odsávať sopliky.. stav sa nezlepšil a tak sme s ním v sobotu šli na pohotovosť kde mi nasadila aj antibiotiká Cefzil -na týždeň užívania, a teda do zajtra . (Diagnoza - zápal horných dýchacích ciest) .. včera a predvčerom bolo synovi oveľa lepšie -beh horúčok len kašeľ .. dnes zasa začali 🤦🏽‍♀️A to nad 39C.. je to ako na horskej drahé , jeden deň sa zdá dobre druhý deň zle.. volala som ráno aj lekarke ta povedala že je kryty antibiotikami že si mysli že to je asi zo zúbkov.. no neviem, čo mám robiť mamičky? Syn ma 1,5 roka 🙂 ďakujem

nellita
17. máj 2019

@maria123a isla by som.opatovne na pohotovosť,nech mu urobia komplet vyšetrenia,nie je normalne ze zas ma raku vysokú teplotu,zrazaj mu ju nielen.liekmi ale aj zabalmi alebo.sprchou aby nedostal febrilny krc

lindusss2016
17. máj 2019

@maria123a robili mu vobec crp ci len na slepo dali atb? A ak aj ma nejaku bakteriu, treba zistit aku, nie vsetky atb zaberaju na vsetko. Zo zubkov iste nema nad 39, tomu teda neverim a na virozu ho to drzi uz velmi dlho

nikpa
17. máj 2019

@maria123a zobrala by som ho znova na pohotovost. A určite žiadaj CRP, ak mu ešte nerobili.

ruzovakrava
17. máj 2019

Ako píšu baby, pohotovosť a žiadať crp test. Doteraz to mohla byť aj vírusová infekcia, prípadne s oslabenou imunitou pochytil niečo ďalšie, aby to už náhodou nebola infekcia dolných dýchacích ciest.

pribinak
17. máj 2019

Hm, doktorka to dosť odflákla, mohla vás zavolať aspoň na test crp, alebo pozrieť to hrdla.
No nič, smer pohotovosť

nerko
17. máj 2019

@maria123a tiez by som isla na pohotovost. Lieky nemuseli zabrat.

maria123a
autor
17. máj 2019

@nikpa zabudla som uviesť, test crp mu na tej pohotovosti samozrejme robili, a vyšiel teda zápal, na základe toho mu dali antibiotiká , ktoré mame brat ešte Zajtra

nikpa
17. máj 2019

@maria123a aj tak by som išla. Ja som so synom bola raz aj v sobotu aj v nedeľu na pohotovosti, pozerali síce na mňa ako na hysterku ale mala som dušu na mieste. Lepšie ako niečo zanedbať a nechať ho toľko trápiť v teplotách.

kiara3
17. máj 2019

@maria123a ako nechcem ta plašiť ani nejak strašiť...Neviem ako je to u malých mimi so zapalom pľúc....ale v decembri minuly rok som mala ja zápal pľúc...Vysoké horučky a zle mi bolo no hrôza...Išla som na pohotovosť keďže moja dr. uz o 8:00 mi po telefone oznámila že ma nestihne vyšetriť...takže na pohotovosti mi dal Atb po týždňu užívania a horučkach som zašla za obvodnou ktorá mi predpisala niečo od bolesti takže ďalšie 4dni utrpenia horučok a bolesti...Uz som bola vycerpana s kaslania a horučok som muža prosila nech ma zoberie na pohotovost...tak ma zobral ale do ineho mesta kde maju lepší urgent a plucne...na urgente zobrali crp kde bolo 40 hodnoty...takže silny zapal priedušiek som zas a znova počula..muž nahnevany že neodyjdeme bez. rtg...keďže videli že proste bez toho nepojdeme domov súhlasili...po rtg som skončila na plucnom v nemocnici zápal pľúc...po týždni v nemocnici a správnej liečbe som bola fit...No počas choroby som bola za lekárom asi 3x a s toho mi az 5 lekár povedal že mam zápal pluc...

kiara3
17. máj 2019

@maria123a Nakoniec ked som bola za obvodnou mi situáciu objasnovala že nechcela robit ďalšie vyšetrenia lebo som bola mala atb ktore myslela že zaberú co bol omyl...Crp som mala hodnoty 40 co je tak na zápal priedušiek alebo virózy že nechapala ako to ked pri zápale pľúc su hodnoty 100 a viac...no asi atb niečo v tele porobili ale nie na zápale pluc....ja by som nepodcenovala..teraz su baktérie agresívne...Nas menší mal ťažký polrok choroba za chorobou starší to iste...Boje s horúčkou...