Ahojte, prosím vás, stretli ste sa niektorá s podobným problémom?
Od nedele minulého týždňa sme mali, teplotu 37,5 zelené soplíky a kašeľ. V pondelok nám detská Dr. diagnostikovala laryngytídu, dala nám antibiotické kvapky do nosa Pamycon, sirup od kašlu, kortykoidové čípky Rectodelt a kalciový sirup. CRP sme mali v norme. V noci nám vystúpila teplota na 39. A od pondelka sme stále teplotovali a občas horúčkovali, tak sme išli v piatok znova k Dr., poslala nás na ORL, kde nám povedali, že má malý zapálené uško a dali nám antibiotiká Klacid. Berieme ho teda od piatku, ale stále máme teploty. Zajtra ideme znova k Dr, nech mu vezme krv a spraví krvný obraz.
Chcem sa len opýtať, či ste to mali niektorá so svojimi detičkami a či sa to upraví, alebo sa mám báť niečoho horšieho? Malý má 2 roky.
Ďakujem
Soplíky už nemáme, malý sa vie pekne vysmrkať, 3x denne dávame morskú soľ, potom ako sme vysadili Pamycon...v tomto problém nebude 😒
@kalafutka no moj starsi to mal snad 2 mesiace, horucky, potom bolesti ucha, kvapky, potom atb, este to nebolo dobre, zase kvapky...
@majka99999
a ako ste to riešili? Robili vám aj nejaké vyšetrenia, alebo vôbec zisťovali príčinu?
@kalafutka no po tych ATB mal vytery ciste, podla ORL vraj zvacsena mandla nosna, ale zatial sme nedali vybrat. A dala dr. spravit krvny obraz, mal velmi malo zeleza, berie odvtedy sirup a ovela lepsie znasa choroby, od septembra je v skolke, tak uvidime, zatial schytal 1 bacila, co si tam kompletne cela trieda asi pomenila. Inac krvny obraz dobry, aj zelezo ma dobre hoci uz sirup nedavame kazdy den. A obmedzili sme mlieko.
Tak sme dnes boli u Dr. zmenila nam Atb.,ale isli sme aj na usne a povedali,ze zapal uska ustupil a nie su atb potrebne...tak teraz neviem,co robit??? Robili nam znova aj CRP a bolo v norme 8
Treba sa snazit co najviac sopliky odstranovat, ak nevie smrkat, tak odsavat, preplachovat nos Vincentkou alebo morskou solou, v lekarni maju taky sprejcek - zriedene sopliky lahsie vytecu. Lahko sa povie, tazsie spravi, ja viem, nie vsetky deti si taketo veci nechaju s radostou spravit. No treba to, lebo ked sopliky zostanu v dutinach, moze sa zapalit usko alebo moze prist zapal spojiviek, alebo stecu sopliky dolu na priedusky a plucka a pride kasel...