Tvrdé soplíky u novorodenca a ako ich odstrániť?

gerenda
10. sep 2011

Ahojte sme mlada rodinka ktorá ma novorodenca a mame tu problém, maličký strašné ťažko pije a ma problémy s spaním mame odsávač ku do vysávača ktorá je super ale v jednom nošteku ma zaschnuté soplíky a nevie poriadne dýchať čo mame robiť ??? je na to nejaký sprej alebo niečo také ? Ďakujeme za skorú pomoc ☹

sisaha
10. sep 2011

@gerenda kupte si v lekarni spray s morskou vodou, tym mu to vystriekajte a potom odsajte, alebo to skuste vatovou tycinkou vytiahnut ak to pojde.

gerenda
autor
11. sep 2011

tyčinka určite nie je to hlboko... ale ďakujeme vyskúšame 🙂

emka34
11. sep 2011

Skus dat do nosteka trosku mater.mliecka, nam to pomaha.

janka987
11. sep 2011

Ahoj, my mame 8 tyzdnoveho chlapceka, nedavno sme sa vratili kvoli tomu z nemocnice, najprv mal sopliky, ktore som odsavala s vysavacom, zrazu akokeby sa to zastavilo a mal ich hlbsie, niekde v hrdielku...tiez nemohol papat a v tu noc, uz poriadne ani dychat...celu noc som ho pestovala, ale bolo to hrozne...tak sme sa okolo druhej rano vybrali na pohotovost (teploty nemal) Kedze ide o tak male dieta, nechali si nas tam, zacali ho naparovat (maju tam vyborny naparovac s chladnou parou, hned po prvom naparovani sa mu to uvolnilo a soplil aj spontanne, bez odsavania, samozrejme sestry mu sopliky odsavali (trochu drasticke sa mi to zdalo (takou rurkou dost hlboko), ale odsali naozaj dost vela. Po dvoch dnoch sme isli na reverz domov, teploty nemal a ja som nechcela, aby tam chytil este nieco ine. Doma pokracujeme s naparovani (Vincentka), kupili sme naparovac a odsavame. S tym soplikom je to u takych drobcov nebezpecne, moze to prejst do zapalu stredneho ucha...V nemocnici mu brali vyter s hrdielka a nosteka a zistili ze ma streptokoka, takze sme museli zacal brat aj ATB. Ja by som na tvojom mieste vyskusala naparovanie, samozrejme isla by som lekarke...po mojej skusenosti s nemockou, uz by som ju brala v mojom pripade aj uplne posledne riesenie...pretoze aj ked nemal teploty museli mu brat krv 2x, moc2x, pre istotu RTG.....a nehovorim este o tom strese v nemocnici a o dopadne na laktaciu.....(aspon v mojom pripade.) V kazdom pripade, nie je dobre ani nic podcenit...Su to male deticky a nevedia este dychat ustami...Este doplnim, ze my sme mali sopliky, nie susniky...a dr. nam predpisala Nasivin pre novorodencov 0,01%

diridonda
12. sep 2011

@gerenda maly ked mal dva tyzdne, tiez mal sopliky, lekar nam predpisal ATB kvapky, davala som mu ich s hroznymi pocitmi, ze je taky malicky a uz ATB... ale chvalabohu sopliky pekne ustupili, a odvtedy pouzivam Libenar, aj ked ma zasusene sopliky nakvapkam a ono to pekne pri odsavani vyjde von... najlepsie skusenosti mam s odsavackou na vysavac... 🙂

gerenda
autor
12. sep 2011

No tak ja som nakoniec kúpil Nasivin 0,01% a nestvor ešte Libenar (také ampulky) tak Nasivin mu nechceme dávať pretože nám to príde drastické tak uvidím jak dopadne Libenar ale diky zatiaľ za rady 🙂

janka987
12. sep 2011

@diridonda myslis Pamycon, tie ATB kvapky...my sme mali aj tie, nam vsak nepomohli...

diridonda
12. sep 2011

@janka987 ano bol to Pamycon, nam pomohli, potom uz mal len priesvitne sopliky sem-tam, nakvapkala som Libenar a odsala...vyskusaj! 🙂 🙂 🙂

gerenda
autor
14. sep 2011

nie... Libenar sa to volá, dobre som napisal 🙂