Tvrdá stolica u mesačného bábätka

adriana37336
20. nov 2017

Dobrý deň, vopred prosím, aby ste ma nepoucovali že tu už taketo diskusie sú, alebo že to treba písať inam. Neviem ako to tu funguje, nikdy som to nezistovala a popravde ani nebudem. Chcem len riešiť a nájsť riešenie zúfalej situácie.
Mám doma mesačne bábätko, ktoré nie je kojené kvôli mojim zdravotným problémom. Je na umelom mlieku Beba, berie probiotiká.
Mame problém so stolicou. Je strašne tvrdá. Keďže je takýto malý, lekárka mu takmer nič na riedenie nevie dať. Viete mi prosím poradit, čo by som mu mohla dať, ale také aby som mu samozrejme neuškodila a aby sme konečne vyriešili nás problém?
Ďakujem za každú rozumnú radu
Pekný deň

svetlana35
20. nov 2017

@adriana37336 skus feniklovy caj, mojmu to pomaha

adriana37336
autor
20. nov 2017

@svetlana35 lekárka nám povedala, aby sme čaje nedávali, len čistú vodu. Každopádne, feniklový kúpiť chcem, pretože si myslím, že mu to uškodiť nemôže. Svojmu prvému synovi som ho tiež dávala, skúsim aj tomuto. Ďakujem veľmi pekne.

lusyc
20. nov 2017

@adriana37336 lekarka by mohla zvazit zmenu mlieka a predpisat take, co je specialne pre traviace problemy. Napr. my sme mali nutrilon omneo comfort pri zapche a drobnych zazivacich tazkostiach - tak sa volá a je len na predpis. Takze riesila by som to s lekarkou.

adriana37336
autor
20. nov 2017

@lusyc ak sa smiem opýtať, mali ste aj rovnaký problém ako my, alebo to bolo niečo iné? Ďakujem s pediatrickou to budem konzultovať.

lusyc
20. nov 2017

Dcerka mala stolicu raz za 7-10 dni, roznej konzistencie. Lenze UM bola len prikrmovana, vacsinu ma moje odsavane mlieko. A este mala koliky.

ewusha01
20. nov 2017

Skús zmeniť UM, môj syn mal tvrdú stolicu po Sunare, vymenili sme na skúšku Bebu a tá bola u neho v pohode.

adriana37336
autor
20. nov 2017

@ewusha01 Beba je u nás už druhé mlieko, ktoré v priebehu svojho života (1mesiac) pije. Skúsim ešte jedno mlieko a uvidíme.
Ďakujem

lindusss2016
20. nov 2017

@adriana37336
Ja ti poradim len vela, vela masirovat. Nemyslim 5 minut pri kazdom prebalovani, ale aj pol hodku jemne hladkat brusko, u nas vzdy zabralo. Skus si zistit, ci v okoli nemate aj kojenecke masaze. My sme chodili raz za dva tyzdne a vzdy aspon 3-4 dni bol uplny pokoj so vsetkymi problemami

flimelka
20. nov 2017

vyzera to tak, ze bude mat problem s mlienkom, preto je fakt na mieste otazka, ci by nebolo najlepsie ho skusit vymenit. podla mna by to moho tento problem vyriesit

adriana37336
autor
20. nov 2017

@lindusss2016 on nie je nervozny, ani neplače, len vidno, že mu to ťažko ide, keď kaká a má to tvrdé. Inak je pokojný a všetko je OK. Bruško mu masírujem pravidelne a každý večer aj s krémom Pupík.

lindusss2016
20. nov 2017

@adriana37336
Nejde o to, ci je nervozny. To ani moja nebola, ale islo jej tazko. Kazdy den som si.s nou sadla a aj pol hodku.hladkala brusko normalne cez body a vzdy sa potom komplet po....la, ale ze doslovne 😀

adriana37336
autor
20. nov 2017

@flimelka prekonzultujem to ešte s pediatrickou a vymením resp vyskúšam ešte jedno, ešte jednu inú značku.
@lindusss2016 a tvoja maličká mala aj tvrdú, alebo jej to len proste išlo ťažko von?

lindusss2016
20. nov 2017

@adriana37336
Boli aj aj pripady, ale bola kojena, obcas dokrmena um. Tiez sme vyskusali asi 4 mlieka. Ale neni.moc dobre ani to. Aj ked si myslim, ze takyto pripad by uz dr mala asi.riesit, ak je to vzdy takto. My sme to mali vselijake. Bud tvrda alebo.ziadna, ale potom ked sa rozkakala, tak aj makka, kadejaka. Ale ak nekakala par dni, tak vzdy bolo tvrda potom.

lindusss2016
20. nov 2017

@adriana37336
Taka domaca masaz ta nic nestoji a neublizi, takze aspon skus. Mozno nezabere hned prvy den, nam to tiez najskor trvalo

adriana37336
autor
20. nov 2017

@lindusss2016 áno, samozrejme. Ja ho masírujem, každý deň, síce nie po pol hodine ako si pisala, ale masírujem. A každý večer aj s tým Pupík krémom. Tak uvidíme, že čo...

lindusss2016
20. nov 2017

@adriana37336
Rozumiem, preto ri hovorim, ze skus tak dlhsie a mozno zabere. U nas to bola pol hodina zo zaciatku a potom som masirovala dovtedy, kym sa nevykakala. Ked si na to telo zvyklo, uz to tolko netrvalo

adriana37336
autor
20. nov 2017

@lindusss2016 ďakujem za radu.

adriana37336
autor
20. nov 2017

@xxxxxnnnnn ďakujem za pomoc, ale vo všetkých príspevkoch sa jedna o deti staršie. Nemôžem dať mesačnému dieťaťu to, čo si môže dovoliť dať matka dieťaťu 4,5mesačnemu, čo je najnižší vek dieťaťa z tých príspevkoch, ktoré ste mi tu poslali.
Ale ešte raz ďakujem za snahu.

eririka
20. nov 2017

@adriana37336 na zmakčenie stolice je super EASYLAX, to je vlastne ako čípok, len je to také tekuté v ampulke, vstrekneš do zadku aj so vzduchom a výsledok je ok 🙂 naozaj super vecička 😉

adriana37336
autor
20. nov 2017

@eririka a môže to aj mesačné dieťa? Máš s tým skúsenosť na vlastnom dieťati/deťoch?

eririka
20. nov 2017

@adriana37336 nooo, práveže to neviem, lebo mám už vačšie, ale obsahuje, glycerín, harmanček, ibištek, to by sa trebalo poinformovať lekárni 😉

lucka08099
20. nov 2017

My sme mali podobne problemy, len s trosku vacsim babatkom. Ale zmenila som mlieko, tiez sme mali bebu a povedala som ze prvy a posledny krat. Malej sadol Nutrilon a tiez som jej zacala davat castejsie vodu. Nikde som sa docitala, ze pri UM je dolezite davat aj vodu. U nas to zafungovalo a bolo po problemoch.

adriana37336
autor
20. nov 2017

@lucka08099 o tom viem, že treba dávať vodu, takze to dodržiavam. Vyskúšam feniklový čaj a ak to nezaberie, tak skúsime znovu vymeniť mlieko.

sonkaxxx
20. nov 2017

@adriana37336 my sme tiez mali bebu ha a drobca mi zapekalo a tiez sme vymenili za nutrilon omneo comfort a teraz mam doma usmievave babetko bez bolesti bruska...

adriana37336
autor
20. nov 2017

@sonkaxxx jeho bruško neboli, chvála bohu, len ma tvrdú stolicu a vidno, že mu to ide ťažko, keď kaká. Čiže mne ide len o zmäkčenie stolice, aby sa mu ľahko vyprázdňovalo.
Ale Dik za reakciu🙂

marissenka
20. nov 2017

@adriana37336 naša mala asi 4 keď ju zapekalo, kamilkovy čaj som jej davala...Ale neviem či mesačné bábo môže😕 nekupuj tie granulkove potom...To je samý cukor

adriana37336
autor
20. nov 2017

@marissenka dnes som začala dávať fenikel. Iný nedám. A už vôbec nie granulované. Myslím, že kamilkový môže ale v malom množstve. Ak si dobre pamätám ešte od prvého syna. No netušila som že to zaberá na stolicu, na zmäkčenie.

Ďakujem

mikaelita
20. nov 2017

Dobry den. My sme mali podobny problem s danym mliekom. Zmenili sme mlieko na nutrilon a vsetko ok. Kazde dieta inak reaguje na um. mlieka. Nepomahal ani feniklovy caj... blablabla nic nepomohlo, proste sme zmenili mlieko a zmena sa dostavila hned. Drzte sa

pehavcek
20. nov 2017

Ahoj. Opatrne aj s feniklovym cajom. Hlavne pri takom malom babatku. Niekde som citala ze pokial s urobi silny fenikel tak ma opacny ucinok a este viac zapecie. Mne doktorka caje neodporucala. Tak ak davas tak davaj slabucke