Tvrdá stolica u bábätka

7. okt 2024

Potrebovala by som radu. Naša maličká má stolicu každý deň, avšak veľmi tvrdú, len také ako keby bobčeky. Stravu nemá práveže vôbec suchú- výživa, na obed mäsovo/zeleninovo + nejaká obilnina príkrm vo forme krémikov (teraz dávam ovsené vločky), eventuálne polievka, večer opäť nejaká zelenina s obilninou alebo výživa, pomedzi to chrumky/kapsička, pred spaním, 2x v noci + ráno mlieko. Vody pije dostatok. Absolútne neviem, z čoho to môže byť. Skúšala som na pár dni vysadiť chrumky, ale nepomohlo. Dávam aj probiotiká, taktiež nič. Náš doktor, že ak odchádza stolica pravidelne, tak to nevadí. Ale mne to veru vadí, keď vidím, ako sa pučí, až je červená a bolí ju bruško. Skúšala som aj vlákninu pre deti, ale to vypije len pár hltov, úprimne, aj mňa dospelú z toho napína. Máte nejaké skúsenosti, čo by mohlo pomôcť zmäkčiť stolicu? Mliečne výrobky nepapá, lebo máme alergiu na mliečnu bielkovinu. Pohybu má taktiež dosť, štvornožkuje, všade lezie, je veľmi aktívna. Dcérka má 10mesiacov, za každú radu ďakujem.

anavixy
7. okt 2024

Vlakninu mozes davat do stravy, do mlieka, nema to pit samotne. Ale pozor aby nemala praveze vela vlakniny v strave. Pridat tekutiny a skus davat forlax, kym sa stolica upravi, potom postupne vysadzat. Samozrejme zaradit slivky, slivkovu stavu atd. Samotne ABKM sposobuje zapchu, dietu dodrziavate 100%?

pribinak
7. okt 2024

Probiotiká? A vylúčila by som na čas mrkvu, ryžu. Pridala by som čerstvé ovocie, nie kapsicky. Je ho ešte dosť

Pozor na vločky, u niektorých deti môžu spôsobiť aj zapchu.
Kúp lanovy chlebík. Ľanove semienka sú skvele

luciaruz
7. okt 2024

Citala som tu na MK, ze kamilkovy caj. Pediatricka mi to potvrdila, ze kamilkovy caj riedi hovienka. Naozaj to funguje👍🏼 nasa tiez tvrde bobky kakala, niekedy aj kazdy tretí - štvrtý den. Od kedy jej mlieko raz denne zarobim do kamilkovejo caju, kaka ako hodinky kazde ráno o pol deviatej, a bez problemov a ťažkostí 😁 davam pol na pol s vodou.

autor
8. okt 2024

@anavixy áno, dodržiavame. Nám praveže lekár na gastre povedal, že vlákninu do vody.

autor
8. okt 2024

@pribinak ako spomínam v príspevku, dávam probiotiká, ryžu má vysadenú už nejaký čas

autor
8. okt 2024

@luciaruz toto určite vyskúšam

anina2326
9. okt 2024

probiotika by som nedavala vobec .. mojho prave z probiotik a vlakniny zapekalo viacej … niekomu to pomaha a niekomu to naopak zhorsi .. moj maval problem ako 8 mes . bobky. z tych bobiek sa neskor spravil hemoroid preto by som necakala podla nasej pedi to bolo tiez v pohode . mne lekarnicka odporucila vtedy lactecon syrup neni to prehanadlo ani nic podobne len zmakcuje stolicu . aj to nie prvy den sa pokaka ale az na druhy . a treba to pouzivat aspon tyzden . nam to pomohlo tak zw klop klop ma 3,5 a problem s kakanim ziadny iba sem tam tvrdsie .