Tvrdá stolica 6 mesačného syna

trojecka
26. aug 2020

Môj 6mesacny syn už cca 2 týždne papa prikrmy- zeleninové,ovocné,doma robené... niekedy viac a niekedy nespapa skoro nič... s tuhou stravou však mame problém s tvrdou stolicou... nevie ju vytlačiť,plače pri tom...skončí stolicu zmakcit? Mám mu dávať viac piť vody,alebo viac dojčiť?

lubi40
26. aug 2020

@trojecka moj mal tiez s prechodom na tuhu stravu podobne problemy. U nas zabralo pridavat do stravy tuky - davala som lyzicky oleja (olivovy, repkovy...) No a potom som velmi pomaly zavadzala nove a nove zeleniny. Postupne sa to vyriesilo. Ale napriklad maso som davala najprv raz za tyzdnen potom 2x atd..

asia83
26. aug 2020

@trojecka Veľa piť. Moje deti majú iba vtedy tvrdú stolicu, keď málo pijú. Aj slivkami nič nepokazíte, kompót roztlačiť vydličkou či šťava.

zuzana_ilkova
26. aug 2020

@trojecka ak davas zeleninku, je potrebne detom pridavat tuky pre lepsie vstrebanie vitaminov a aj na stolicu je to super ja davam repikovi olej alebo prepustene maslo, je ich viac druhov len googli... viac vody nesldenej, alebo nic nepokazis aj ked susenu slivku zalejes horucou vodou nechas vyluhovat pol hodinku a takuto vodu das pit babatku (mne ju maly pil od zaciatku prikrmovania potom som presla na cistu vodu)... ak problemi pretrvavaju nasad probiotika ja som pouzivala biogaiu

zuzana_ilkova
26. aug 2020

@trojecka a este na chvilku vynechaj banany a zemiaky tie zahustuju stolicu

luba41
26. aug 2020

viac dojčit, dávat menej a redší prikrm

dominka63
26. aug 2020

Veľa vodičky nám pomohli ovocné šťavy raz za čas dávať

tatisna
26. aug 2020

@trojecka viac pit, predpokladam ze kojis kolko stihnes...