Prosím vás nemalo toto nejake babatko z vašich . Sa nám to urobilo cca po 2 týždňoch od narodenia teraz mame mesiac . Je to len na jednej strane krku a je to na dotyk tvrdé . Som z toho nešťastná :( sme boli uz aj na Sono aj na krčné ale nic nám dokopy nikto este nepovedal . Na sone ze je to tak na 50 percent uzlina a krčmy ze je to cista ale ze nás odporúča ísť este na decke krčné na Kramáre . Aj tam asi pôjdeme ale ma štve ze si nas len posúvajú a nikto nic nepovedal este dokopy ...:( aj na tom krčnom, len ho chytil za krk za tu hrčku si to pozrel za pár sekúnd , povedal ze je to cista napísal papier vypýtal 5 evri neviem za co síce ale dobre a povedal ze ked budete mat cestu okolo tak odporúčam este na decke krčné na Kramáre ... Sa bojim ci to nebude nieco vážne . :( ale najviac ma hnevá ze nikto nám este novedal ani ze co sa s tym bude robit ak je to bud jedno alebo druhé ! Aj hlavičku koli tomu otáča hlavne dost len na jednu stranu kde tu hrčku nemá . Sem tam otáča aj na druhu stranu ale pomenej . Dakujem všetkým za odpoved .
@zuzuk22 Zuzi no mi sme mali presne to isté. Tak isto to vyzeralo, tiež mi neotáčala hlávku do tej strany. Nám na sone povedali, že je to uzlík na svale - malo to aj odborný výraz, no ten si nepamätám, bolo to už dávno pred 14 rokmi. Chodili sme s tým na rehabilitácie pol roka. Polohovali sme hlávku tak aby ju otáčala iba k tej hrčke aby sa ten sval naťahoval. Trvalo to dosť dlho kým sa to upravilo, postupne sa tá hrčka zmenšovala až úplne zmizla. Sú si istý, že je to cista? Lebo nám to fakt takto isto vyzeralo a tiež sa nám to spravilo ako 2 týždňovým...
No to nieje iste ze je to cista . Oni to sami nevedia este ... A Vám hneď povedali ze co to je ?
@zuzuk22 Ja som s tým utekala k obvodnej hneď ako som to zbadala. Tá nás poslala na sono. Tam mi nič nepovedali a poslali nás späť k obvodnej. Ona si prečítala nález a poslala nás na neurológiu. Tam malinku prezreli, pootáčali hlávkou a povedali, že má skrátený sval do uzlíku - čo na vonok pôsobilo a vyzeralo ako hrčka. Poslali nás k rehabilitačnej sestre ktorá ma naučila ako máme doma cvičiť. Prvý mesiac sme cvičili aj 3 krát do týždňa na rehabilitačnom + každý deň 3 rát doma. Potom keď si bola istá, že to už viem správne cvičili sme už iba doma. Cvičenie bolo podobné ako Vojtova metóda. Bolo to ťažké. Malinká pri tom strašne plakala. Zrejme ju to bolelo, no pomohlo nám to a časom sa to zmenšovalo, až to úplne zmizlo. Skús sa spýtať aj na to či by to nemohlo byť niečo také...., poprípade nech ťa pošlú aj na neurológiu.
@zuzkalujza dakujem . Spýtam sa , som zvedava co mi povie na to ...
@zuzuk22 ak ste doteraz nemali žiadne očkovanie tak to nebude hrčka. Skúsila by som tú neurologičku lebo aj my sme boli najprv u neurologičky lebo sme neotáčali hlavičkou na jednu stranu a ona si všimla tú hrčku, lenže my sme mali už očkovanie za sebou a tá naša hrčka bola tým následkom očkovania. Držím palce.
@zuzuk22 Daj potom vedieť. Držím palce 🙂
my sme mali hrcky tiez cca od mesiaca.. ale s tym sme chodili na hematologiu. oni ti zoberie krv a uvidi co sa tam deje..
nam nakoniec nevyslo nic, vraj to bol prejav imunity, nemali sme horucky ale hrcky (uzliny). ale skus sa pytat na hematologiu. Nic ine ti neviem poradit. Drzim prsteky
@zuzuk22 ahoj... ako ste postúpili s rozcvičením toho svalu? nášmu malému tiež diagnostikovali torticollis a a cvičíme vojtovku....
@07jana2014 no my sme to cvičil 4 mesiace od 3 sme začali lebo mi dr najprv nevedela povedať co to je tak sme behali kade tade po doktoroch a nakoniec nám povedali v BA ze torticolis co som ja uz aj tak dávno vedela až puzzle sme mohli skôr zacat cvicit ale tak hlavne je ze uz asi mesiac mame od toho pokoj , a uz mame vsetko ok 🙂 ale sme si pri tom poplakali.
@07jana2014 nie puzzle ale potom 🙂
Môže to byť vrodená krčna cysta
@zuzuk22 aj my plačeme ale každý pokrok ktorý malý urobí mi prináša uspokojenie na duši a som odhodlaná vydržať a malinký to musí tiež zvládnuť.... máme 6 týždňov takže dúfam že to čoskoro rozcvičíme....
@07jana2014 to máte dobre ze takto skoro uz cvicite my sme neskoro začali . Cim skôr tym lepšie lebo cim je dieta staršie tak sa viacej vspiera . Držím Vám palce nech ste čoskoro v poriadku 🙂 a to máte pravdu tie pokroky stoja za to trápenie , je to pre dobro našich detičiek . 🙂
@zuzuk22 ďakujem pekne 🙂
@zuzuk22 chcem sa spýtať kedy sa vám to upravilo,,, náš malý tam ešte stále má ten sval stuhnutý.... bude mať 5 mesiacov, cvičíme už skoro 4 mesiace, je tam zmena ale aj tak je to tam stále 😒
nas maly tiez nevedel otacat do pravej strany hlavicku, skrateny sval za uskom. ale tvrdo sme kazdy den cvicili dva roky a v pohode. nic tam nie je. otaca, beha, vsetko v poriadku.
@07jana2014 no cvičili sme od 3 tieho mesiaca cca do 7 mesiaca . A teraz uz bude mat rok a vsetko je v poriadku . Bezproblémov otáča žiaden problém tam nieje ale tak tiez tam kde mal tu tvrdú guču stale to je tam jake tvrdcie ako na tej druhej strane ale ze to nevadi ze uz je to v poriadku
@zuzuk22 náš synček tiež už otáča hlavičku aj doprava 🙂 tak snáď to aj u nás bude ok.. ani úklon hlávky nie je?
@07jana2014 nie vsetko v poriadku 🙂 držím palce 🙂
@zuzuk22 vďaka.... a inak pekné sviatky 🙂
@07jana2014 ďakujeme a tiez pekne sviatky prajem 🙂
Ale ked ma hlavičku rovno tak mu to nieje vidno . Len ked da hlavičku nabok .