Caute, chcem vas poprosit o radu, mam dvojmesacneho syna. Prvy mesiac som ho dojcila MM, ale nakolko som ho mala malo a nakoniec vobec, presli me na Bebu HA. Syncek ma uz asi tyzden problem s kakanim, nemoze sa vyprazdnit sam, vzdy zacne hlasno stonat a vykaka sa az po stlacani noziciek k brusku. Ma uz tuhu, tvarovanu stolicu. Je to normalne u tak maleho babatka? Nemate skusenosti?? Neviete poradit nieco na zmakcenie stolice? Davam mu do UM aj kvapky sap simplex, ale to je skor na plyny.
Dakujem
Beba HA zapeka asi preto, ze hypoalergenne mlieka obsahuju vela zeleza. Treba prejs na iny druh mlieka. Je u Vas v rodine alergia, ked mu davate hypoalergenne? Poznam dva nazory, jeden tvrdi, ze UM je ako jedlo a treba davat pomedzi krmenia caj alebo vodu a druhy, ze staci zarabat UM na poziadanie dietatka. Ja som pri UM davala medzi krmeniami (krmila som kazde 3 hod) tak 20-30 caju alebo vody, viac nie. Co sa tyka UM, tak by som ho urcite zmenila a v ziadnom pripade mu ho nezarabala slabsie ale dodrzovala davky odmeriek ako je na krabici, Dieta potrebuje vsetky ziviny osiahnute v UM pre mozog a ostatny vyvoj, mozes mu tym uskodit.
@lienockalenka ☹ cistu vodu mi nechce pit :( skusala som feniklovy caj, ten chce ako kedy.. takze mi radis dat napr na 120 ml vody 3 odmerky? Vy ste na ake mliecko menili? Aj mal makksiu tu stolicu?
Dakujem pekne a tesim sa, ze vasmu drobcekovi uz je dobre 🙂
A este Ti odporucam probiotika, napr. Biogaia, ktore su vhodne od 1.mesiaca.To by malo tiez pomoct.
@zahradka76 hej ja som silna alergicka, preto HA. A zacali ho dokonca davat v porodnici kym som nemala mlieko. A davali ho vsetkym detom bez ohladu na to ci maju rodicia alergie na moje pocudovanie..
@tamara7 tak potom ostan pri hypoalergennom, ale zacni davat ine. Ja som davala Nutrilon HA, ten bol ok. Predpisuje Ti lekarka UM?
my mame rovnaky problem aj napriek tomu ze nepijeme HAckove mliecko, medzi krmenim pije aj dost caju, davam probiotika (dophillus)... tak asi len pockat kym z toho "vyrastie" a upravi sa to nejako samo s 1. prikrmom 😉
@tamara7 Skús raz denne zarobiť mliečko nie s čistou prevarenou vodou ale do odvaru s ovsených vločiek. 1 čajovú lyžičku prevariť tak 5 minút vo vode, potom scediť a do toho potom mliečko. Ja som teda iba kojila ale my sme si doniesli zas bacila z nemocnice a hnačku - takže ja som dávala pred každým kojením ryžový odvar. Alebo ten odvar z ovsených vločiek daj po lyžičkách medzi krmením trošku vypiť - ak nevie lyžičkou - tak skús to kvapkadlo.
@zahradka76 hej predpisuje mi ho.. kupila som dnes aj biogaiu, je vsak az od ukpnceneho 3. mesiaca.. tak davam mrnsiu davku, snad to pomoze..
s UM sme mali aj my na zaciatku problemy..skus probiotika, popr. mliecko Comfort, a pri UM by som mu davala aj trosku pit vody....inak nam pomohlo ked bolo najhorsie zarobit mlieko dokamilkoveho caju....a apropo s feniklovym cajom opatrne u niekt. deti ma uplne opacny ucinok, nasej bolo po nom horsie....nas zapekala BEBA a aj NUTRILON, teraz sme na Hipp Combiotik a je po probleme...a Comfort mlieko moze aj ked si alergicka, lebo obsahuje este menej laktozy ako HA
s odvarom z ovsenych vlociek by som este pockala, lebo obsahuje lepok....
@tamara7 ahoj, dufam, ze sa Vam to popravi zapomoci tej biogai alebo mozno dophilus infants treba skusit, neviem ten nepoznam. Popripade zavolaj doktorke, nech zvazi ine mlieko na predpis, hackovych je predsa kopec.
@tamara7 My sme s drobčekom mali tiež tento problém... Odporúčala by som dávať viac čistej vodičky pomedzi mliečko, pokiaľ teda nedávaš, prípadne skús, ak by nechcel čistú vodičku, robiť slabšie mliečko. Krajným riešením je až zmena mliečka, nám pomohla veľmi, drobček začal byť pokojnejší, ale aj tak robím mliečko slabšie...