Tuhá stolica u 2-týždňového bábätka

12. apr 2023

Ahojte, mam 2 týždňovú dcérku, ktorá je dokrmovana UM. Problém je v kakani. Pri každom kakani jej musím pomáhať, aby z nej vyšli tuhé hovienka. Za nimi však už nasleduje ukážková praženička. Kakáme 2x za den- ráno a večer, najmä po jej bolestivom placi a kŕčoch, ktoré naznačujú, že nemôže hovienko vytlačiť. Aj keď nerada, každý druhý až tretí krát musím použiť rúrku, inak by sa mi nevykakala. Masirujeme pupikom, cvičíme, lezime na brušku pri každom prebalovani, avšak nič takéto preventívne nepomáha. Dopĺňam malej aj tekutiny v podobe teplej vody. Tuhšia konzistencia môže byt spôsobená aj tým, že kým je hovienko ako prazenica, tak mala sama netlačí? S kakanim prvý týždeň problém nebol, kakala po každom papani prazenicku. Potom začali spomínané problémy. Prosim o radu, ako maličkej pomôcť 🥺

pribinak
12. apr 2023

Aké UM babo pije?

Hovienko má byt ako prazenicka aby sa babo ľahko a bez bolesti vykakalo

beata_k
12. apr 2023

Nesadlo jej UM a vodu 2 tyzdnovemu babatku nedavaj.

autor
12. apr 2023

@pribinak pije Hipp bio combiotik

pribinak
12. apr 2023

Asi by som zmenila mlieko.

anavixy
12. apr 2023

Tlacila by aj prazenicku, akurat by to slo lahko, ale nutilo by ju na stolicu normalne. Tiez by som nedavala vodu a skusila rovno ine mlieko.

kitycat
13. apr 2023

Zle sa to cita, aby 2 tyzdnove babatko trapilo kakanie... Poradcsa s pediatrickou a nerob pokusy s vodou a rurkou

sono2
13. apr 2023

Možno vôbec nemusíš dormovať len proste viac dojčiť a prikladať.

sono2
13. apr 2023

Vodu už vôbec nie, klameš jej brucho. Voda nemá žiadne živiny.
Moje deti Vodu nepili nikdy, až v 5 mesiacoch a to mladšia bola júnová