Tuhá stolica 6-dňového dieťaťa

davidkomiminka22
24. nov 2022

Ahojte žienky chcem sa opitat či neviete mi poradiť ako pomoc malému má 6dni a nemôžem kojit lekárka mu nastavila Nutrilon 1 normálne kakal aj všetko ale včera večer mal stolicu takú tuhú a dnes od rána nič nekakal nevizera že by ho bolelo bruško ale prosím nemáte nejaký trik na to ako mu uvoľniť aby mohol kakat ?? Zajtra kúpim čajík ďakujem

lenka7477
24. nov 2022

zmeň mlieko, Nutrilon je síce TOP medzi umelými mliekami , ale nesadne každému novorodencovi - a skús trubičku rektálnu kúpiť

chvostik1
24. nov 2022

Ahoj, neberiete Dko? Ta jedina znacka co ju preplaca poisťovňa (uz si nepamatam nazov) dost zapeká. My sme mali tiež problém so stolicou kym sme užívali tu znacku Dcka.

loliki
24. nov 2022

@davidkomiminka22 Viac tekutín, skús možno viac vody a menej prášku.

davidkomiminka22
autor
24. nov 2022

@lenka7477 ďakujem

davidkomiminka22
autor
24. nov 2022

@chvostik1 ja mám tento

davidkomiminka22
autor
24. nov 2022

@loliki ďakujem skusim

loliki
24. nov 2022

@davidkomiminka22 A vôbec nemôžeš kojiť? Nesmieš? Či by sa nedalo odstriekať si mlieko ak máš a ponúknuť aj to.

davidkomiminka22
autor
24. nov 2022

@loliki nesmiem vôbec to je to inak by som mu dala

veronika3110
24. nov 2022

@chvostik1 6 dňové dieťa ešte D neberie.. až od 2 týždňov
Btw.. osobne by som nedávala žiaden cajik… a rektalnu rúrku tiež nie.. jedine ak by bol problém sa vykakať, resp. žeby mal bolesti…ale píšeš, že to na bolesť bruska nevyzerá..
tak možno iné nliecko, alebo ako písala hore baba, s trochu viac vody..

loliki
24. nov 2022

@davidkomiminka22 A nepoznáš nejakú mamičku-kamošku, ktorá má nadbytok mlieka? To ma len tak napadlo. Bolo to voľakedy, možno sa nájdu aj teraz.

aurorastone2
24. nov 2022

@chvostik1 vigantol 😁

chvostik1
25. nov 2022

No my sme vigantol dostali hned pri prvej navsteve pediatricky, tak neviem.

Ale teda ak neuzivate Dcko, ale beriete nutrilon, tak vam mozno nesedí prave mliecko. Umele mliecka majú tiez tendenciu zapekať, prípadne by som sa s dr poradila nech vam predpíše antikolikove mliečko alebo urobi rozbot na laktozu ci tam nebude intolerancia. To je to AR