Trombocytopénia u štvorročného

sisa233
19. mar 2021

Ahojte,poraďte..malému diagnostikovali Trombocytopeniu,vraj z infekcie ktorú prekonal ( parvovirus),krvné doštičky má dosť nízke.. keďže je situácia aká je ,v nemocke nemali miesto na hospitalizáciu,dali nám domov tabletky Prednisom, helcid, a draslík. Máte niekto skúsenosti s touto liečbou pri tejto diagnóze?? Pomohlo to?? Dakujem za každú odpoveď

3michaela23
19. mar 2021

@sisa233 ochorenie krvi...

kacena4
19. mar 2021

dcera mava pravidelne neberie na to nic ak nie su hodnoty velmi kriticke - vzdy to len kontroluju - po chorobe sa zvykne stav zhorsovat ale o tyzden dva sa dosticky dotvoria postupne

ladybug138
19. mar 2021

@sisa233 prednison je na utlmenie imunitneho systemu, helicid na zaludok a draslik pomaha vzniku dosticiek a zaroven vyzivuje organy..konkretne s tymto som sa nestretla, mala som ine hematologicke ochorenie, ale vsetky tieto lieky som uzivala tiez...

sisa233
autor
20. mar 2021

@kacena4 u nás to klesá..lekárka hovorila že je to z toho vírusu ale ten vírus prekonal pred 2 rokmi tak nechápem.preco až teraz mu začali klesať a vôbec sa nezvyšujú.. ,my to riešime už od nového roka čo sa to znižuje ale až teraz sa to dostalo na tu kritickú hranicu a dodala lieky

sisa233
autor
20. mar 2021

@ladybug138 a pri prednisone ste mala aj nejake vedľajšie účinky?? Lebo malý má strašne výkyvy nálad od kedy to berie či to môže byť aj z toho 😔

slniecko_12
20. mar 2021

@sisa233 moze..prednison je svinstvo...krvne dosticky prave byvaju zvysene po infekcii..chcelo by to dalsie vysetrenie

evinka400
20. mar 2021

@sisa233 Ahoj, tie zmeny nálad podľa mňa môžu byť z toho prednisonu. Syn ostal tiež taký podrazdeny. A pribral v oblasti krku a pod bradou. Všade inde bol chuducky, tak to vyzeralo dosť zvláštne, ale po ukončení liečby mu to zmizlo. Buď rada, že nie ste v nemocnici. Nie všetky deti to prostredie dobre znášajú. Keby bol jeho stav vážny, tak by si ho v nemocnici určite nechali. Keďže vám nastavili domácu liečbu, tak bude podľa jeho výsledkov dostačujúca. Môj musel brat týždeň infúzie. Neviem čo obsahovali, ale bol kvôli tomu priviazaný k postieľke a dávali mu diazepam, aby lezal. A krv mu kontrolovali 3x denne. Mal sotva dva roky. Ďalšie dva roky sme chodili na hematologiu na kontrolu a už sa to nikdy nevratilo. Tie lieky určite záberú. Skoré uzdravenie prajem.

ladybug138
20. mar 2021

@sisa233 ano, vykyvy nalad su typicke a ja som napriklad zacala strasne vela jest..a tvae som mala ako melon, uplne gulatu, hovori sa tomu mesiacikova tvar...ale po vysadeni to ustupi

sisa233
autor
22. mar 2021

Baby poraďte čo máte ešte skúsenosti.dnes dne boli na ďalšie odbery a lekárka nám predpísala dicynone 500kapsule 3krat denne..len v pribalovom letáku sa.pise že nemôžu deti ..bralo to niektorej dieťatko??

ladybug138
22. mar 2021

@sisa233 ak lekarka napisala, tak by som brala, ja som tieto lieky brala tiez, je to prevencia krvacania, kedze syncek ma malo dosticiek...mne sa tiez velakrat stalo, ze mi predpisali a v letaku bolo nieco, co uplne nesedelo..ale lekari vedia, co robia

espiridion
17. júl 2024

@sisa233 ste este tu prosim? Mam podobny problem zo synom.Je v nemocnici ma nizku hodnotu dosticiek a krvinky pod normou.Potreboval by som sa vas na nieco opytat.Ako ste na tom teraz a co pomohlo?Dakujem

sisa233
autor
21. okt 2024

@espiridion jasne kludne mi napiste sukromny správu.. ako s amalemu dari?? moj uz mapo 2 rocnom boji vysledky v poriadku nastastie