Dobrý den.
Synček ktorý ma 1,5roka mal pred mesiacom odoberanu krv a trombocytov mal 264, po mesiaci na to mu brali krv a trombocytov mal už len 77. O dva dni na to mu brali krv a trombocytov mal už iba 44. A hneď na další den, DNES, mu brali krv a ma už len 30 trombocytov.
Som s nim teraz v nemocnici len sa chcem informovať prosím ci mi viete poradiť z čoho to ma a prečo mu tak klesajú a co mám robiť aby bol opäť v poriadku PROSÍM.
Doktori tvrdia ze mám čakať pokial mu to klesne na 10 a začnú sa mu tvoriť krvné podliatiny na telíčku a potom mu dajú liečbu. No a zatiaľ mu dajú len nejaké tabletky na zrazanlivost krvy. Ved to neni normálne!!!! Ja chcem aby mu podali liečbu hneď. Nechcem aby mal krvné podliatiny!!!!! To je choré!!!
Máte s takým niečim niekto skúsenosti prosím a viete mi poradiť prosím?
@zuzuparki prepáč ale uvedom si aké je detinské " ja chcem liečbu hneď", hlave ak nemá dieťa stanovenú ešte diagnózu prečo mu trombocyty klesajú....výsledky hematologických testov nie sú zo dňa na deň a je možné že nakoniec mu budú brať aj kostnú dreň...postupne musia vylučovať diagnózy ktorých prejavom sú nízke trombocyty.....lekári mu môžu podať trombocyty hned ale aký význam to bude mať ak nebudú liečiť základné ochorenie prečo klesajú......lebo o 2-3týždne by boli tam kde teraz a následné odbery na vylúčenie alebo potvrdenie ochorenia by boli skreslené
@zuzuparki chapem, ze si vystrasena, ale zatial sa netrap. Nemusi to byt nic vazne. Drzim palce, nech co najskor zistia dovod poklesu. Ja som toto riesila pred par rokmi si synom. Nam nezistili preco poklesli, ani sme nevedeli, ze ma nejaky problem, az kym sa mu netvorili modriny a nasledne petechie. Viem, ze to vystrasi, ale nie je dovod na paniku. Treba vyckat na vysledky. Moj mal trombocyty tusim okolo 24, ci 26, uz presne neviem. V nemocke sme boli tyzden.
@zuzuparki po tyzdni mu stupli na zda sa mi nad 30, pustili nas, lebo mal nastupit do 1. rocnika, ale mal lieky a chodili sme na kontroly. Trvalo tusim rom kym sa dosta na 100. Ked bol chory, stacila chripka, znovu klesli a objavili sa modrinky a petechie. On to znasal uplne super. Len bol unaveny a vadilo mu, ze nemoze behat vonku s detmi.
Nepises,z akeho dovodu je syn v nemocnici. Doporucujem ti viac komunikovat s lekarmi, neboj sa pytat , mas na to pravo a najma na odpovede. Nikto tu na fore ti nepovie, co tvojmu synovi je, znizene trombocyty mozu mat niekolko pricin, a len lekari, ktori maju tvojho syna v starostlivosti vedia, ake ma celkove vysledky krvi, zdravotny stav a pod. , a podla toho mozu stanovit diagnozu