Trojtýždňový synček má problém s vyprázdňovaním

lily_279
25. jún 2022

Ahojte. Môj trojtýždňový synček má problém s vyprázdňovaním. Vždy po jedle, a nie len po jedle, sa spúča, očervenie, tlačí a plače, no keď pozrieme plienku tak tam nie je skoro nič. On je z toho nervózny a ja zúfalá, pretože sa to deje každý deň a skoro celé dni. Málokedy sa pekne vykaká. Je plne dojčený. Ďakujem za každú odpoveď

babovka2321
26. jún 2022

@lily_279 cvicis mu s nozkami?

lily_279
autor
26. jún 2022

@babovka2321 áno, aj masírujem bruško

babovka2321
26. jún 2022

@lily_279 mne sa maly po narodeni tiez vela pucil (aj ked pri tom nejako neplakal). My sme ho bravali vykakat nad umyvadlo do klbka. Ale teda takmer od narodenia bral probiotika a aj espumisan (ale len 1-2x denne, nie s kazdym jedlom). A tiez som pozorovala, ze ked.som brala benedikt a senovku, tak sa pucil este viac.

anavixy
28. jún 2022

Kvapky na prdiky a urcite probiotika, hoci nam nepomohlo ani to. Ak nepomoze kakanie v klbku a pritlacanie noziciek k brusku pocas toho ako tlaci, takze tlaci dieta aj ty zvonku, niekedy pomoze len rektalna rurka. Ta pomoze zarucene na prdiky aj na kakanie, je to obavana pomocka, ale ja nedam za nic 🙏 posledna zachrana pre nas, pouzivali sme v podstate denne, potom po par mesiacoch stacilo uz len nozky pritlacat, ale moju teda zapeka(lo) z UMF, ked mala stolicu riedku, vykakala sa sama, takze nebol problem, ze by si na tu rurku zvykla.

beata_k
28. jún 2022

@lily_279 Nobelovku tomu, kto vymyslel rektalnu rurku. A espumisan pri kazdom dojceni. 1-2x za den je nic.

optame
28. jún 2022

@lily_279 rektalna rurka, kvapky Baby calm
Niektorym detom nesadne Espumisan
Treba si davat pozor aj na stravu,ak plne dojcis