Ahojte, syn ma 3tyzdne a ma telicko stale tak dinve napnuté do tvaru c. Aj ked ho kojim na pravej strane stale sa vykruca ohyna akoby bol v krrci. Najprv som si myslela ze sa taha za svetlom tak som to dako neriesila a navyse malicky bol velky v brusku, mal malo miesta tak este ze ci nebol tam tak ohnuty a casom sa to upravi.. Urcite budem kontaktovat dr v pondelok. Ale ak by ste mali podobnu skusenost tak sa pytam aj tu lebo mi to strasne vrrrrta v hlave. 🤦♀️Ďakujem
Ale to je normalne, tie deti su take vselijako poskladane tie prve dva mesiace
@thoughtfulweirdo no nieco taketo. Len on je vystrety a tak ohnuty. Tvoje babo je tak akoby aj pokrcene.
@kiki68 dakujem vam baby ste ma potesili. Myslela som si ze to bude len docasne ale aj tak som mala blby pocit z toho.
Môj aj vystretý bol tak, presne ako tvoj, len som v rýchlosti nenašla lepšiu fotku 🙂 ale teda samé sa to vyrovnalo,
Je to uplne normalne, v brusku bol skruteny do klbka, takze potrva nejaky cas, kym sa deticky "vyrovnaju" 😊
To je uplne ok, nas tiez tak bol, nic mu neni. To oni este pamataju ten tesny priestor v brusku
a nebol narodeny kp? vtedy byvaju deti takto....postupne sa to upravi, akurat daj pozor, aby sa mu nezlezala hlavicka na tu str., do ktorej je prehnuty, tu bude - moze uprednostnovat...
@thoughtfulweirdo tak toto je chutna fotka-paskovana husenka...🙂
Zlatunky je mne sa strašne páčia vlasate drticky.Sranda, že má otvorené dlane to máloktoré dieťa skôr majú päste skrcene.Podla mňa je to normálne, ale radšej sa pýtaj.Moja bola dlho tak skrutena ako húsenicka
Vyzera to ako hypertonus a chodí sa s tým cvičiť k fyzioterapeutovi. Dieťa je ohnuté ako luk. Všetko sa dá cvičením do poriadku.
@luxus10 ano uprednostnuje jednu stranu ale my mu ju pretacame, teda striedame. Snazim sa na to davat pozor lebo viem ze potom mozu byt kadejake tazkosti zbytocne z toho..
@luccija naozaj, posledne dni aj veru rozmýšľam co mi je divne na tych ruckach a teraz som si uvedomila ze to budu asi tie otvorene päste 😅😂 ale on je cely taky zvlastny. Od narodenia mava taky smutný vyraz v tvári, vždy mi ho je luto, ide taky pokoj z neho ze ma vzdy vie upokojit len ked sa naňho pozriem. Druheho syna mam velmi hyperaktivneho, vsade je, vsade ho je pocut, nezbednik to je.. A toto taky kludas.
@kayyaa dakujem ☺️
@pupsy snad nebudeme musiet kvoli tomu chodiť po cvičeniach, po nemocnociach sa nikomu nechce. Dufam ze sa povystiera dako, ved uz ma okolo seba tolko priestoru kolke len chce ❤️
Aj môj preferoval jednu stranu. Mohla som ho polohovat koľko som chcela, stále sa obrátil. Po troch mesiacoch som to vzdala. Keď sa naučil pretačať už spinkal všelijako.
Ahoj, môj syn sa takto začal "kriviť", keď mal cca 6 týždňov, neriešili sme to tiež, tiež sme len mávli rukou, že ho niečo zaujíma viac na jednej strane. Po dvoch týždňoch sme šli k pediatričke, keďže sa tak napolohoval aj v spánku, tá nás hneď poslala na fyzioterapiu. Chodili sme raz do týždňa na kontroly, 4x denne cvičili Vojtovku, cca do prvého roka. Najprv jeden cvik, pridávali sa ďalšie, až ich bolo tuším 4. Bolo to na zbláznenie, ale určite cvičenie pomohlo. Odporúčali nám aj baby plávanie, keďže sa pri plávaní symetricky zapája chrbátik, ale to sme už časovo nevykrývali, o to viac sme drilovali doma tú Vojtovku. Aj sme mali odložené povinné očkovania, prvé dostal asi až v 9 mesiaci, keďže po očkovaní sa nesmie asi 4 dni cvičiť a pre synovu rehabiliáciu by tak dlhé vynechané cvičenie znamenalo obrovský degres. Čiže sa počkalo, kým mal chrbát ako tak posilený, aby mu vynechané dni neublížili. Názov Dg. si už nepamätám, len tak matne: jednostranný hypotonus, predilekcia hlavy, axiálna asymetria. Čiže nemal v jednej osi nos - hrudnú kosť - pupok - pohlavie, keďže sa krútil do Céčka. Príčina: v maternici zrejme mal ku koncu tehotenstva málo miesta a mohli sa mu nejake svaly nesprávne poskracovať, podľa toho, ako tam bol natesnaný (3960 g, 54 cm, čiže väčšie bábätko a ja mám k tomu ešte aj prevrátenú maternicu). Na brušku hlavu strašne zakláňal a nedokázal sa oprieť o lakte/resp. neskôr o dlane, stále ho z brucha vyvracalo na tú jednu stranu. Pretočiť z chrbta na brucho sa dokázal len z menej problémovej strany, z druhej strany asi až o 3-4 týždne neskôr. Týmto príspevkom som ťa určite nechcela vystrašiť, ale len odporúčať, aby si určite navštívila odborníka, pretože aj keď to vyzerá teraz ako žiadny problém (aj nám sa zdalo), nemusí to tak byť. Môj malý by sa určite bez cvičenia sám "nevyrovnal", ako uviedli mamky predo mnou k svojim deťom, dúfam, že aj tvoj prípad bude takto neproblémový. A aj keby, dá sa to riešiť tým cvičením - dnes má 3 a pol roka, je to neposedná nezbeda a nikto by neuhádol, že mal kedysi nejaký problém. Držím palce!
Druhé deti bývajú kľudnejsie 😁 moja prvá bola v takomto kŕči stále. Najmä keď sme išli prebaliť. Ako keby sa chcela otočiť na brucho ale nešlo jej to. Hovorili sme, že robí luk. Prešlo ju to v 4 mesiacoch, keď sa otočila na bruško a o pár týždňov aj naspäť, z bruška späť na chrbát. Aj nohu mala vykrivenu do oblúka, vykrúcala chodidlo. To ešte z bruška môjho bola taká zaseknutá, ona totiž zle zrotovala a kontrakcie si užívala úplne vykrútena, noha pod rebrom, moje brucho vyvalene do jednej strany, bola z toho sekcia. Mali sme to masírovať, ale nepomáhalo. Cvičiť sme nechodili. Časom sa to vytratilo a v roku začala chodiť a prestala to robiť.
Neviem, či myslíš niečo takéto, ale na tejto foto má môj 3 týždne a stále bol takto "do zákruty", nelezal rovno. Teraz má 7 týždňov a už je normálne rovný, sám sa postupne vystrel 🙂