ahojte mamicky. syncek ma 3 roky a cez den sa aj 5-6krat pocura (na noc ma plienku a rano je stale mokra). a ja nechapem preco. lebo uz od 2,5 roka pekne sam vedel ist na zachod. ani sa nemusel pytat, sam pekne isiel. teraz ma 3 roky a uz asi 2-3 mesiace je to katastrofa. nepojde na zachod ani za svet. moc po vysetreni je v poriadku. pocura sa do teplakov, tam kde sedi stoji ci lezi. mozem na neho kricat kolko chcem, bit ho, opakovat dookola ze ked mu treba nech ide na wcko. nic nepomaha. moze mat ne neho vplyv to ze manzel odisiel dlhodobo pracovat do zahranicia? ze nie je doma? lebo tak nejak v tom obdobi sa to zacalo. prosim poradte! dakujem za kazdu ranu
PS: mimo domu s tym problem nema, ked si vsimnem tak mi povie ze ano treba mu curat, vydrzi, nepusti do nohavic.
tiez asi stoji za zmienku fakt ze druhy syncek ma pol roka. neviem ci to aj s tym nema nejaky suvis. ked vidi ako sa vsetko toci okolo brata tak opakuje to co on, aj to pocuravanie, aj cmulanie prsta...
@zuzulik27 ahoj chcem sa ťa spýtať ako nakoniec dopadlo to synove pocikávanie.ja mám ten istý problém s dcérkou bude mať 3 roky.od 2 rokov chodila pekne na wc cikať, kakať a teraz katastrofa niekdy ju aj 7 x za dedn prezliekam na poobedné aj večerné spanie má plienku stále počúranú.všetky vyšetrenia sú ok.ďakujem
ahoj, ani neviem ako to dopadlo. ked je v skolke tak sa nepocura. a doma - zalezi aky ma den. niekedy aj xkrat ho prezliekam, niekedy cely den v suchu. mam pocit ze to zalezi od toho ako sa mu chce alebo od nalady a tiez podla toho co robi. to je vylozene umyselne ked sa pocura, nie ze by o tom nevedel. teraz par dni mal takych lepsich, vcera 1x sa pocural, dnes vobec. vie to ovladat len je proste pohodlny, v meste v skolke na navsteve ziaden problem. ale doma vie ze sa prezlecie tak mu je lahsie sa pocikat ako keby mal na ten cas odist bud od rozpravky, od PC a tak. a tiez viem ze ked pije velmi vela tak sa pocura, asi ma oslabeny mechur a potom uz nestiha ked to na to pride.
u dcerky to nebude psychickeho povodu? nechce zaujat? nezmenilo sa nieco? len dohovarat a chvalit chvalit chvalit.
a plienky - my sme tiez mali dlho. ale skusila som mu jednoducho nedat s vedomim ze bude vsetko mokre. a nestalo sa. jednoducho tym ze nemal plienku vedel ze sa nesmie pocurat a tak sme prestali s plienkami, aj v tom bol pohodlny ze akonahle mal plienku tak sa pocural. my nemame uz ani v noci ani cez den plienku. to je zvlastne ze hoci niekedy cez den xkrat sa pocura, v noci je v pohode, bud sa na to zobudi ze mu treba a ideme na wc alebo prespi v suchu celu noc. ked okolo 22,00-23,00 hod. sa vycika tak viem ze noc bude sucha. skus dat dcerku pred spanim na wc a potom este aj neskor, uvidis ci vydrzi do rana. a pred spanim nepit nepit nepit, aj ked je to tazke. moje decka piju aj pred spanim 🙂
vela stastia a trpezlivosti prajem
ahojte baby, moj krpec sa tiez neskoro naucil cikat, je to mesiac co sa oduca, ale je sranda, ze ked som sa uz napalila, tak cez den katastrofa, a od prveho dna v noci sa ani jednu noc nepocikal. teraz mame asi dva tyzdne, ze sa nepocika, tyzden, ze sa uz pyta, alebo si sam zoberie nocnik, horsie s kakanim, ale to mame od narodenia. treba s tym trhnut, ked prasknu nervy a nepovolit ani na noc plienku. mam to odskusane. chlapci su lenivi ako vsi.
@zuzulik27 Necitala som ja len nechapem naco ma noc plienku, neviem ja si mysli že ked ma mokru plienku je to len preto že vie že ju ma je to asi pohodlne. neviem každe dita je asi ine,ja nesudim ak to tak vyznelo sorry. Moja skoncila s plienkami ked mala 2 a pol zo dna na den ani na den ani na noc nemala a nepocikavala sa aj ked bola prechladnuta ked musela tak isla 50 krat na záchod.
@brady1 neodsudzuj plienky na noc 😉 ver mi, nie je to o pohodlnosti dietata ani neschopnosti maminy...nie kazde dieta dozreje na suchu noc...niekedy to fakt dlho trva....ak by si mala denne prat postelne pradlo, noc co noc sa budit, prezliekat postel aj dieta, tak by si to riesila tiez takto....tie deti necikaju do plienky ze su pohodlne, oni tam cikaju lebo ani netusia ze cikaju.... 😒 aj moj prvy syn skoncil z plienkami na noc zo dna na den, druheho cesta bola uuuuplne ina.....je to tazke pre vsetkych a plienka na noc nie je hriech.... 🙂
@zuzulik27 uvadzas viacero skutocnosti, ktore za pocikavanim mozu byt - odchod manzela do zahranicia ako aj mladsi surodenec, ktory ma pravo pocikavat sa do plienocky 🙂
Neviem co vsetko si uz skusala - kazdopadne krik a bitka to nevyriesi. Skusila by som pozitivne motivovanie. My sme s tymto bojovali dost dlho a este stale nie sme uplne "za vodou".... skus nalepky alebo peciatky za kazde vycikanie do zachoda so suchymi slipkami a za urcity pocet bodov nejaky super vylet alebo nieco take. Neviem v akom kontakte ste s manzelom, on by mozno mohol maleho tiez motivovat, nech si daju dospelacke chlapske slovo alebo nieco take - neviem co presne na tvojho syna plati. Tiez vysvetlovanie, ze on uz je velky chlap a on bude ucit mladsieho surodenca ako sa cika do zachoda.....
A co sa tyka noci, tam neviem poradit, lebo syn mal v noci suchu plienku skor ako cez den, takze tam som neriesila nic, len odobrala plienku a u dcerky zas den siel ako po masle, ale noc mame zatial takmer kazdu mokru plienku.
ja som napr. u syna nemala takýto problém a to sa dcéra narodila ked mal 2 roky odplienkovaný bol raz dva a problém nemal s cikaním občas si crkol,ale nič hrozné.nepostrehla som ani nijaký problém, ktorý by mohol u nej to pocikávanie spôsobiť....no neviem,ale už som z toho na nervy...a od septembra má ísť do škôlky......
@zuzulik27 viac menej si si odpovedala sama.....vonku problem nie je....tam asi na neho nekricis, nebijes, neopakujes stale dokola reci o cikani.
ak sa nepocikaval a zrazu zacal a vysetrenia su ok, je to jednoznacne psychikou, stresom.
praktizuj rovnaky system spravania sa k nemu aj doma a bude po probleme.
ak mu doma moc chyba ocko treba castejsie s nim volat, skype, facebook.....malemu daj jeho fotku, ze ocko je s nim stale....vysvetlit a vysvetlovat ze ocko je prec lebo zaraba korunky aby ste mohli ist na vylety, na zmrzku, kupit pekny vianocny stromcek. ze aj ked je prec ho veeeeelmi lubi, nerozpravat o tom ako dlho bude prec ale o tom co vsetko krasne budete spolu robit ked sa vrati.