Ahojte mamičky neviem sa rozhodnúť, syn má tento mesiac 3 roky a ešte nemá úplne pretiahnutý pipík. Chodí do škôlky, chcela som to riešiť v lete ale bála som sa pred nástupom do škôlky aby ho to nebolelo a celkovo stres so škôlkou. čo mi radíte ísť s tým k urológovi?
Môj syn v 3 rokoch mal ešte úplne zrastenú predkožku, nešlo mu to stiahnuť ani milimeter. Pediater nás pri prehliadke poslal k urológovi, ale ja som gúglila, lebo som ho chcela uchrániť od násilného stiahnutia predkožky, a došla som k tejto mastičke: https://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/tr... Pomastila som mu konček penisu trikrát a po treťom raze sa mu krásne sám dal stiahnuť. Je ale na predpis, tak skús sa k nej dostať, nič za to nedáš.
ani my nemame uplne...za 3 mesiace cca mame 4 roky...
Moj budem teraz 5rokov ale stale nemame uplne stiahnutu predkozku.pojdem sa spytat urologa ci je to v poriadku
Babuľky, ak máte problém so stiahnutím predkožky, nezúfajte, je tu jeden špeci krémik, ktorý je čisto prírodný a vie si poradiť s týmto problémom, hydratuje pokožku, necháva ju vláčnejšiu a elastickejšiu a tým sa postupne odlepuje, pomohlo už viacerým maminám, krásne, bezbolestne, a vyhli sa násilnému strhávaniu, prípadne rezaniu, ak Vás zaujalo, máme tu aj skupinku
https://www.modrykonik.sk/group/7197/
ste srdečne vítané, prípadne mi napíšte IP, dám Vám viac info, krásny dník
dievcata pokial dieta nema s tym problem tak zbytocne k urologovi nechodte ... po vatsine to stahuju detom nasilne a viac krat sa stalo , ze maminka ani nestihla zareagovat a lekar to nasilne a " bezcitne " stiahol :( skuste viac citat a googlit ..... v zahranici z toho vedu nerobia nakolko predkozka sa ma uvolnovat postupne ako dieta rastie ... niekomu az do puberty . No ak sa uz chcete poponahlat tak skuste kupel v sleze nebadanom 😉
ešte by som to urológom neriešila, my sme sa k tomu "dopracovali" pomaličky a postupne 🙂 pri kúpaní to treba nenásilne preťahovať, nás tiež naša dr. poslala k urológovi, dostali sme výmenný lístok, ja som ale nešla, zavolala som svojej mamine a tá povedala, že aby som so synom nepodstupovala zbytočnú bolesť, že sa to spraví "samo", keď prírode trošku pomôžeme...a mala pravdu...niektoré maminy to riešia už v roku, že chodia nasilu preťahovať predkožku, aj moja kolegyňa chcela ísť, nakoniec to tiež skúšali pri kúpkaní a teraz sú už v poho 🙂 nám to trvalo dlho, možno 5 rokov, kým to celé prešlo, ale ja si myslím, že netreba zas niečo riešiť nasilu, pokiaľ to nesprevádza nejaké zdravotné problémy 😉
My mame 1,5 roka a pred cca mesiacom sme boli na stiahnuti predkozky u urologa. Je to velmi bolestive a ja som plakala viac ako maly. Po stiahnuti nam dr. povedal, ze inak by sme museli ist lezat do nemocnice. Hojilo sa to ale velmi rychlo. Dal nam atb. mast a po 5tich dnoch bol drobec Ok a po mesiaci uz uplne v pohode. Robila som vyplach s repikom a harmancekom. Nam sa pod tou nrstiahnutou predkozkou tvorila taka zltkasta usadenina a raz sa mu to aj zapalilo. Takze myslim ze cim skor zajst za urologom tym lepsie. Ale urcite nie v lete. Ked je horuco hoji sa tazsie.
Práve sme to riešili u 3,5 ročného syna. Používali sme spomínanú mastičku ale nebolo to uplne OK. V nemocnici to chceli riešiť operačné čiže narkóza. S tým som ja nebola vyrovnaná a tak mi detská odporučila urológie ktorý mu to stiahol. Trvalo to asi pól minútky a bolo hotovo skoro vôbec neplakal. No ale najhoršie bolo prvé mocenie to vrieskali poriadne. Potom este jeden den sa bál vycikat ale další den bolo dobre. Myslím že veľa zavisí od prahu bolesti dieťaťa a od toho ako moc to má prirastene. Som rada že sme sa rozhodli takto a problém vycikat sa by bol aj keby mu to riešili operačné. Držím palce aby ste to vyriešili čo najlepšie. Ja som bola proti narkóza preto som zvolila tuto cestu.
z vlastnej skúsenosti choď, čím skôr, tým lepšie 🙂