Trojročný syn máva upchatý nos iba v noci

srnka19
13. júl 2022

3 ročný syn zacal mavat posledne dni, ale stava sa to opakovane, v noci nadchu. Budi sa na kychanie a upchaty nos.
Nie je možný súvislý spánok stále budí aj mna lebo potrebuje smrkat. Este ráno párkrát kychne a potom sa nadcha az do ďalšej nocí neprejavuje. Vlhkosť vzduchu je v norme.
Nema náhodou niekto na toto vysvetlenie a riešenie?

adrianarepkova
13. júl 2022

@srnka19 nemôže to byt alergia napríklad na roztoče ?

stanusenka
13. júl 2022

@adrianarepkova aj ja ju mám a takto sa prejavuje, a to mám aj antialergicke periny🙄

1mina
13. júl 2022

Nasa tak ma 4 rocna, celorocne sople iba v noci, sem tam sa zobudila na kychanie vysmrkala sa, rano sa vysmrkala a potomc cely den nic... Boli sme na alergologii samozrejme ma alergou na roztoce takze by som sa nato skusila zamerat a ist na alergo... Nam dala aj lieky okrem nariadenej upravy detskej izby, a veru snazim sa teraz leto bez nich vydrzat ale sem tam ich musim dat a v zime to vraj vude zas horsie ma uz pripravovala dr ze tam isto bude mat lieky

adrianarepkova
13. júl 2022

@stanusenka ja mám vraj tiež ale nejako sa neprejavuje, vďakabohu 😃

srnka19
autor
13. júl 2022

@1mina prosim ta ako prebieha u deti test na alergie? A ako vyzera uprava detskej izby? Lieky zaberaju ihned alebo po dlhsom uzivani? Dik za odpoveď

ritalein
13. júl 2022

@srnka19 ahoj, u mna sa takto presne prejavila alergia - uplne z nicoho nic, nakoniec mam alergiu na pel, prach, roztoce, trochu macka, pes. Lieky uzivam celorocne.

1mina
13. júl 2022

@srnka19 nakvapkali jej na rucku tie alergeny, ten klasicky test na alergie uz tam jej vysli teda tie roztoce, a jej este aj brali krv (ale to asi nerobia vsetkym mne hovorila ze mala dost vysoke hodnoty bielych krviniek ktore su zodpovedne za alergie z predosleho odberu u detskej preto by jej radsej oba testy robila) a z krvi sa jej teda este okrem tich roztocov ukazali nejake potravinove alergie banan, rajciny... A klasika este popocuvala, popozerala ju, prehmatala popytala sa na priznaky.... Lieky nam zabrali v podstate hned, naozaj zrazu zazrakom v noci nesmrkala nekychala, ale rovnako staci ze ich chvilu neberie a vacsinou zas smrka...snazim sa aspon leto vydrzat bez lebo vude brat isto ceku zimu, aj ked dr hovorila ze ich moze celorocne... A od 5.rokov ze je aj nejaka imunoterapia ale ze to mi vysvetli ekd to bude aktualne....a uprava detskej izby - zbavit sa pokial mozno kobercov, zavezov, casto vysavat, utierat prach, minimalizovat plysakov a tich ktorych ma prat na 60tku, a klasika samozrejme paplony vankuse z umelych dutych vlakien mi kazala (to su tie antialergicke) ... Este sa ze je fajn nesusit pradlo na vesiakoch, a pouzivat odvhcovace co my sme mali uz predtym...ale aj skrz to vsetko bez liekov par noci fajn a par zas sopli 😂 mozno jej staci ze nie su cerstvo oprate veci na 60tku alebo neninpovysavane lebo tie roztoce su aj v prachu

1mina
13. júl 2022

@srnka19 este ma napadlo ze uplne najhorsie je paperove vankuse - a to som ja mala v mojej posteli a samozrejme mala mi tam lozila ku mne a spala nakoniec pri mne...a to bola katastrofa to jej rano tiekli sople az po bradu