Trojročný syn má suché ústa

cyprusanka
13. júl 2014

potrebujem radu,pretože už ozaj neviem čo robiť...3r.syn mal suché ústa a odtrhol si na nich kožu,no odvtedy to robí pravidelne,síce ho napomíname ,že sa to nesmie..
každý každučičký den si odrhne novú kožičku,čo sa mu vytvorila...nedá sa to ustrážiť...
už ani neviem,čím natierať,trvá to už dlhšie ☹ ☹

sissy27
13. júl 2014

@cyprusanka v prvom rade - dobrý pitný režim, suché pery sú znakom nedostatku tekutín, ďalšia vec - dýcha správne, teda nosom? ak dýcha ústami, môžeš sa aj na hlavu postaviť, pery budú suché... a natierať - mne sa osvedčilo labelo med (nie medové, ale med ako medical), labelo sun, prípadne neutrogena, treba odskúšať na sebe, ktoré sa dobre vstrebávajú a neostávajú len na povrchu, veľa ľudí chváli hojivý zázrak ("vajíčko") z oriflame, ale to je pre mňa práve ten, ktorý nezaberá...

stefka33
13. júl 2014

@cyprusanka Viem o čom hovoríš. Aj môj má taký zlozvyk. Nič len behaj za ním s balzámom na pery, alebo pomádou, daj aj jemu nech si to sám natiera. Môj si ich rozhrýzal do krvy, už je veľký a stále to robí keď je nervózny.

lucikan
13. júl 2014

vsimni si ako dycha, moj syn mal obdobie dychania ustami a hned sa mu vysusila koza, tiez si ju odtrhal, ale to je prirodzene, lebo mu to bolo neprijemne mat poparskanu kozicku.
Ak to bude tym, treba odstranit dychani ustami a zistit jeho pricinu. Moze ist potom o zvacsenu nosnu mandlu.
My ked sme odstranili to dychanie ustami, na druhy den je kozicka krasna.

siska53
13. júl 2014

@cyprusanka och,to robim aj ja! Prosto neodolam,a tu kozicku si odtrhnem..
ale,k veci- okrem,mastenia treba zistit pricinu dychania ustami. Tipujem,nosnu,mandlu,moji maju tiez vacsiu a dychaju skor ustami ako nosom.

monicm
14. júl 2014

@cyprusanka neviem,či to zvládne,ale na suché pery úžasne zaberá obyčajné kvalitné originálne maslo v hrubšej vrstve.ja som si tak za jeden deň dala pery do poriadku a to boli v hroznom stave.rovnako vraj zaberá aj med,ale tam je asi väčšie riziko zlízania 😀

klincek
14. júl 2014

@cyprusanka pitny rezim a nosna mandla sa uz spomenuli🙂, a na preliecenie suchej alebo inak poskodenej pokozky a sliznic pomaha B komplex, dostanes v lekarni ako kvapky, bez predpisu. Ja davam detom pri kazdej chorobe, lebo pery maju chudatka vzdy hrozne. A este to ma prijemny vedlajsi efekt, vacsiu chut do jedla, co u vacsiny deti nie je na skodu 😉

maykaaa1122
10. mar 2017

Ahoj, ja mam popraskane pery od chvile ako som otehotnela, nepomaha nic, vyzera to hrozne, ale potom mi v lekarni odporucili bepanthen, zevraj mi pomoze. skusila a on pomohol..super.

lilu74
18. aug 2017

Na vecer potriet medom a inak mne pomahal maleho bepanthem care krem v tenkej vrstve.

lilu7
18. dec 2017

Moj maly ich mava popraskane do krvi niekedy. Velmi si ich nenecha natriet ale "zazracnym "kremikom ktory mu pomoze na vystipany zadocek, ano😂bepanthen care-neparfumovany a hydratacny.

linduska86
18. dec 2017

suche pery su nedostatkom vitaminu B - suchy chleba nech je - nie uplne tvrdy ale cisty 🙂

ema234
18. dec 2017

@cyprusanka ja mam suche pery cely zivot 😖