Trojročný syn má pravidelne riedku stolicu

viera79
7. okt 2014

Prosim skusene mamicky - mali ste niektora podobny problem?
Uz mi to ide cez usi ako mi v skolke kazdy den daju pocitit ze moj syn mal 2x riedku stolicu..
Xkrat som vravela hej vieme-zmenili sme i stravu, odskusali obmedzit mlieko atd.. detsky lekar nas neriesi, pretoze maly rastie a vahu ma ako podla tabulky, je normal aktivny.. Vravel ze to ma mozno i zo "vzrusenia" kedze je vskolke od septembra-je to nove prostredie atd..
Ked je doma cez vikend ma stolicu tak 2-3x za den z toho 1x je riedka.. Ked sme este davali mlieko stazoval sa sem tam i na bolest bruska a tak kazde 2 mesiace i vracal. Mohla by to byt mliecna alergia? Na buduci tyzden ideme do alergickeho centra otestovat mliecnu alergiu.. Ale co mu davat jest?
Ja som akosi mimo z toho celeho! ☹

bamb27
7. okt 2014

@viera79 normalne vysad vsetko mliecne aj to co okolo mlieka len preslo, vratane hovadzieho masa, plus citaj aj zlozenie potravin co mu davas,,, vylucit aj srvatku, kazein, ci kazeinat a podobne "lahodky", stopove mnozstva su ok, nasad kvalitne probiotika a mozes aj prebiotika a do tyzdna ti kaka ukazkovo,, nemusis ani tyrat dieta vysetreniami, ktore su castokrat skreslene,,, ved ide hlavne o to ako dieta reaguje v reale, nie to co povedia testy,,, ine je ak to potrebujes mat na papieri, ale aj tak,, ak este dneska urobis opatrenia co som pisala, kym pojdete do centra, uvidis ze bude zmena, ked ju spomenies, tak aj im bude jasne,,,

devicka
7. okt 2014

ahoj. a aká je tá stolica? lebo pri alergii je taká hlienovitá. skús ísť na gastro, možno by mu vyšetrili v stolici plesne a zbytky a možno by bolo dobré aj z krvi zistiť, či mu mlieko vadí. a probiotiká určite-Dophylus je dobrý, ale aj kopu iných 🙂

viera79
autor
7. okt 2014

@bamb27 myslis "kvalitne probiotika a mozes aj prebiotika" vo forme tabletiek - alebo? Prepac nevyznam sa a hodila som to googla a ukazalo mi to lieky..My zijeme zial v AT - musim pokukat ci to je aj tu..
Co sa tyka tej stravy - skoro vsade je nieco z mlieka :( hmm musime poriadne citat. Ale paradox toho celeho je, za on tak lubi jogurtiky a mliecko pyta kazdy den.. No uvidime..

viera79
autor
7. okt 2014

@devicka stolicu ma vzdy podla toho co spapal ale nikdy hlienovita.. a v skolke vravia ze je len riedka az vodovita 😨 S gastrom to tiez vyskusame - dakujeme za typ.. Na krvny test ideme buduci tyzden..

meluela
7. okt 2014

@viera79 ahoj, na taketo veci s bruskom nam doktorka poradila probiotika enterina .. su to take flasticky s cucoriedkovym extraktom, ktore sa jedia 10 dni ... nam pomohli na bolave brusko .. len ono to je ceska firma ktora ich vyraba, takze v rakusku ich asi nedostanete, jedine zajst do bratislavy alebo si nechat poslat rodinou

bamb27
7. okt 2014

@viera79 najlepsie v praskovej forme,,, tu sa mi najviac osvedcil Infant dophilus, rozpustis v polievke, stave, caji,, ani nezisti,, prebioticka vlaknina isto bude aj v AT ..inak viem ze ta bezmliecna dieta vyzera ako sci-fi, ale nie je to nic zlozite, da sa v pohode, mliecko skus nahradit nejakym ovsenym alebo ryzovym,, u nas najlepsie mandlove.. to je take najviac fajn, varim na 95% jedla kde sa nic mliecne ani nevyskytuje, citim sa lepsie aj ja ,,,skus to fakt aspon na tyzden a uvidis rozdiel,,, jogurty skus nejakymi bezmliecnymi kasami nahradit, zarobene v niektorom z tych rastlinnych nahrad mlieka ...ak je to to, tak za par dni uvidis ozaj velky rozdiel,, je to proste klasicka eliminacna dieta ...
este je tiez mozne, ze pokial mate problem len s riedkou stolicou, tak to moze byt len intolerancia laktozy ..tam prichadzaju do uvahy aj bezlaktozove vyrobky,, pri alergii na bielkovinu kravskeho mlieka sa nemozu, rovnako ani ine cicavcie mlieka a ani sojove ..je tam moznost skrizenej alergie
cize mozes skusit "len" bezlaktozovu dietu,, no ja odporucam celkovu bezmliecnu, troska sa mu precisti organizmus, a ked bude ok, skusis trebars bezlaktozovy jogurt ...

a mas pravdu, skoro vsade je daco z mlieka ale da sa najst aj kopa vyrobkov bez,, len to chce studovat etikety ..neboj nic, nie je to nic hrozne a krpcovi sa ulavi,, aj vam ako rodicom 🙂

a jaj,, a este aj pri probiotikach pozor, mozu obsahovat mliecne zlozky, alebo aspon laktozu

devicka
7. okt 2014

Vierka,inak môj stredný mal spon do 4 rokov redšiu-ale zas nie vodovitú-stolicu, pobehalisme kade tade, všetko bolo ok a potom to samo prešlo. tuším mal v stolici plesne, u si nepamätám, ale asi sme to poriešili práve probiotikmi. ale radšej treba vyšetriť dieťatko 🙂 držím palce 🙂

lucia24101982
8. okt 2014

Ahj vobec sa nestresuj,aj moj maly to mal,robili mu aj testy,ci nema celiakiu,ale v pohode,viem ti poradit.

anetkaadamko
1. okt 2015

Ahojte..................môj 16 mesačný syn má stále riedku stolicu...............ešte ani raz nemal tuhú...............papá stravu primeranú k jeho veku..............stále je kojený...........má 12kg a 86 cm...............a pokaká sa aj 3x za deň.................mám to riešiť.......bruško ho nebolí........