Trojročný syn má nad kľúčnou kosťou uzliny

milenias
14. apr 2021

Zdravím, môj 3 ročný chlapec ma nad klucnou kostou uzliny su pohyblive strašne sa bojim :( lebo máme aj v brušku. Akurát malý teraz kašle tak neviem či nie z toho mate skúsenosť? :/

ladybug138
14. apr 2021

@milenias fiha, z kaslu by boli skor krcne uzliny..ja som si teda nikdy uzliny u klucnej kosti nenahmatala, aj ked som ich cielene hladala...nechcem strasit, ale bezne by sa u klucnej kosti nemali uzliny hmatat, isla by som pre istotu k lekarke

milenias
autor
14. apr 2021

@ladybug138 neviem prave kde až končí krk tak neviem isto. nemá to v strede dakde ale ma to na lavej strane na konci klucnej kosti

simsalabim
14. apr 2021

@milenias moja starsia scera mala 1 uzlinu nad klucnou kostou. Lekarka porobila odbery, vsetko ok iba prekonany CMV a Epstein Barr - kedy, nevieme, asi bezprizbakovo, cakalo sa asi mesiac, potom chirurgia, tiez to iba sledovali - usg, odbery. Raz nasu chirurgicku zastupoval mlady akcny lekar a poslal nas na onkologiu 🤦‍♀️ Tam to tiez iba sledovali - ze pri rakovine by to rastlo pred ocami. A ze to urcite zmizne. A vies co? Jedneho dna po kupeli hmatam - ono to je mensie! A na druhy den zmizlo bez stopy. Ale mala to tam cca rok.
Velkost asi ako hrach, pohybliva.
Na tvojom mieste idem urcite k dr. Treba to vysetrit.

ladybug138
14. apr 2021

@milenias no krcne su pod sankou hned...tie pri klucnej kosti smerom k ramenu

milenias
autor
14. apr 2021

@simsalabim chcem sa spýtať, boli sme v nemocnici lebo ma aj kamienky na zlcniku moj syn, a keď robili odber krvi, keby bolo niečo vážne ukazalo by sa? Lebo povedala doktorka ze krv dobra negatívna.

miskakyska
14. apr 2021

uzliny sa zväčšia pri prekonaní infekcie,niekomu na krku,niekomu na záhkaví...synovi po očkovaní navreli uzliny okolo klučnej kosti...veľké....+ malé hrachy okolo 🙂

simsalabim
14. apr 2021

@milenias odber krvi neukaze vzdy vsetko (ani zavazne ochorenie), ale lekari su kludnejsi, ked je v poriadku.

masha123
27. jan 2024

@milenias dobry den mozem sa spytat ako ste dopadli? Dcerka 3 r. Aktualne kasle, teplotu ale ma po krku a aj ako je klucna kost uzlinku velmi sa bojim.