Ahojte,mame taky problem,nas syncek bude mat v auguste 3 roky a od minuleho leta nema plienky...Vie sa pekne pytat,ked mu treba na wc...No ked mu treba na velku potrebu stale si pyta plienku,jednoducho ma problem sa vykakat do zachodiku.Skusali sme vselico,no stale nam pol dna place,20 krat si sadne na zachod a nic,aj tak mu dame plienku a v momente sa do nej vykaka.Sme zufali,lebo v septembri ide do skolky a musi sa to naucit.vdaka za rady papik.
Môj syn sa rozhodol zo dňa na deň. Najhoršie bolo prekonať ten prvotný strach, ktorý asi pociťoval. Dovtedy mal presne, ako už bolo spomenuté, naložené denne v slipoch.
@markitko11 ahoj,moj presne to iste mal cez 3 roky a stale len kakat do plienky,ked nie tak to len zadrzoval,aj v skolke to drzal..potom sa mi ho ulutostilo a nakoniec som vzdy dala tu plienku,nech si chudatko ulavi...ale raz som si povedala KONIEC...schovala som vsetky plienky,povedala som mu,ze pre take velke deti uz nemaju len pre babatka..samozrejme on je taky vychcalek..chcel sa o tom presvedcit,tak sme isli do masiarstva,nakolko tam som si bola ista,ze ich tam neuvidi..byvame na dedine,tak sa vsetci pozname..opytala som sa predaavcky za plienky,mrkla som na nu..ona nastastie pochopila a povedala to pred nim,ze plienky na tak velke deti sa uz nevyrabaju,ze ich musi nechat pre male babatka...no musel sa chlapec presvedcit na vlastne oci a hlavne usi..neboj to chce cas,ono sa to same podda,vacsinou zo dna na den..treba mu na zachodik zobrat nejaku knizku a uplne nenutene ho tam posadit a hlavne si ho nevsimaj,rob sa,ze akoze nic len si listujete v knizke a on sa mozno zabudne a pojde to..ked nie na 1x,tak na 10...neboj vecne plienu pytat nebude 😀 a nezabudni ho samozrejme potom pochvalit...no vyskusaj,ja viem,ze lahko sa radi,aj my sme si tym presli...
Tak neostava nam nic ine len cakat,no som rada,ze niesme sami.Vdaka za rady,samozrejme viem,ze to raz skonci,no ....kedy?Najhorsie je,ze sa blizi skolka a velmi dufam,ze sa to nauci...A ten pribeh vyskusam (to s tym masiarstvom) 🙂Uvidime majte sa
@markitko11 Neboj,my sme nastupili do skolky s tymto problemom...dosiel zo skolky a prve co bolo..maminka das mi plienku?a uz sa chytal za zadok 😀 vyskusaj nejake finty,ty ho najlepsie poznas,vies co nanho plati...a daj vediet potom
No mozno ho oduci pani ucitelka,ma 30 rocnu prax 🙂 A aj ked uvidi druhe deti,mozno sa skor odvazi.A mimla,este sa chcem opytat,to ked sa tvoj syn odnaucil zo dna na den,to sam od seba,ci si mu musela neustale pripominat,nech ide na wc,alebo si bola ticho a on sam chcel?hm???Dam potom vediet serpentino 🙂 samoska.
@markitko11 To bolo tak, že on naložil, a ja som vystrúhala smutnú tvár a spustila som žalospev. Niečo v zmysle "To vážne zlatko? To je kako tých slipkoch? A kam kakáme?" A on mi vždy povedal, že do šerblíka, ešte na neho aj ukázal a šťastne sa po očistení išiel hrať, akoby sa nechumelilo. Okrem tohoto môjho predstavenia som mu nehovorila na túto tému skoro nič. Občas som videla, že už to ide, ale u môjho syna vtedy nastával problém s pohyblivosťou kolien, skrátka si nechcel sadnúť. Kúpila som redukčnú dosku na WC, ale nemal ju rád. Neskôr som kúpila inú, vybral si ju sám. Na záchod chodil na veľkú krátko po tom. Možno to spolu súvisí. Možno to súvisí s tým, že môj syn nie je veľmi zdatný, čo sa týka jemnej motoriky, ale zároveň chce všetko robiť sám. Všetko mu dlho trvá. Akonáhle vedel konečne sám ísť na záchod - teda prisunúť si schodík, zdvihnúť dosku, sťiahnuť nohavice, slipky, vycikať sa, utrieť sa, zložiť dosku, spláchnuť a zavrieť dvere, tak si asi povedal, že OK toto som zládol, idem na to kakanie. Ale je pravda, že keď sa mu to prvý krát podarilo, tak som spravila okolo taký cirkus, že už iba slony chýbali. Tak možno pochopil, že je to nadmieru žiaduce.
Dievcata,konecne sa nam to podarilo!V 3 a pol rokoch.Stalo ma to velmi vela usilia,bola som velmi zufala a nevedela som sa dockat,kedy uz konecne bude bez problemov sam kakat do zachodu,no az teraz je to tak ako som vzdy chcela.Som nesmierne stastna,hoci pre niekoho je to len banalita,no my sme s tym mali dennodenne velky problem.Ale znova som sa presvedcila,ze len treba cas.A hlavne trpezlivost,no podotykam nesmiernu!!!!! 😵 Teraz povie,ze mu treba,potom rychlo uteka na wc a uz len krici,ze uuuuuz,mami pod.No proste,co dodat 😀
@markitko11 ahoj, máme presne tento problém, syn kaká výlučne do plienky a to už má 3 roky a chodí do škôlky. V škôlke mi pani vychovávateľka povedala keď mu ušlo, že na záchodík nechcel ísť za ten svet. Doma detto. Úplne začne histerčiť 😒 Do plienky v pohode. Sám povie, že chce robiť kak a chce plienku. Do pár minút je to tam. V škôlke mi odporučili detského psychológa
@markitko11 a ked mu plienku nedas? ze proste nepovolis,a plienku nedas? vtedy co urobi, ako reaguje??
Jaaj nas sa tohto nedtastneho zlozvyku zbavil tesne pred novym rokom teda takmer ako 4rocny. To uz som si ja pripadala ako nesvhopna matka. Ale nevedeli sme si dat rady. A to do skolky uz vhodi druhy rok. Proste tam nekakal. Vxdy ked mu trebalo vypytal si plienku. Ak to bolo nemozne al som mu ku odmietla dst, jednoducho potlacil a preslo jo to. Kskal mi raz za tri styri dni. Takze ke yo nsnho prislo tu pliemku som mu dala.
Konecne vsak dozrel i ked sme k tomu fopomohli ale sam pochopil...len potreboval cas. Teraz chodi na eecko kaxdy den 🙂))
ja mam sice mensieho drobca, teraz sa odplienkovavame kvoli jaslickam, ale tiez sme mali podobny problem. ja som ale zistila, ze on sa boji hovienka. stale sa mu opakovalo, ze je to bee ( svokrovci ho strasne chceli motivovat ☹ ) az sa toho tak boji ze jednoducho ked ma to hovienko vidiet v serbli, uplna panika. na velke stastie sa mi 2 krat podarilo ho uz pocas tlacenia supnut na serbel, a vykakal sa, lebo uz jednoducho nebola ina moznost. a to som tu donekonecna opakovala, ze uz sa to podarilo, ze budeme stale skusat. ale aj tak zadrziaval, az kym nedostal plienku, ked sme sli von. lebo von mu ju este davam, kedze je taka zima. az ked mi pred dvoma dnami doslo, ze sa toho boji, a zacala som mu opakovat ze je to v pohodke, v poriadku, a z coho vlastne hovienko je, tak sa dnes prvy krat dobrovolne vykakal. asi treba len trpezlivost a nevsimat si poznamky okolia. drzim palceky
Ahoj zapalka_mirka,no urcite by som este pockala s tym psychologom,podla mna by sa chlapcek este viac stresoval a este viac by rezignoval,hoci ma 3 roky,je to len maly drobcek,ktory sa len boji a ty mu musis neustale,dookola vysvetlovat,ze to je uplne normalne a ze to kazdy robi.Ako som hovorila,s mojim Markom som sa trapila od marca minuleho roku,myslela som ze je to nekonecny pribeh a ze sa to nikdy neskonci,este mu velmi pomohlo,ze som sedela pri nom na vani a hyladkala chrbatik a rozpravala,ze co budeme robit (to co mal rad)ked sa vykaka a ako mu bude dobre,a ako sa bude brusko smiat (ostante ticho a akoze pocujete brusko,ako sa smeje).A este mi pomohlo,ze bokli vianoce a ja som sa robila,vzdy ked sa vykakal,ze volam mikulasovi aj certovi a vsetko im oznamujem,ako sa pekne vykakal.Ale v prvom rade sme zacali tak,ze som mu tu plienku jednoducho odmietla dat,ze uz nam dosli a jeho velkost nemaju,a nepovolila som!manzel bol odcestovany,keby bol doma,on by to nevydrzal a plienku by mu dal!bolo mi ho luto,no v konecnom dosledku,len som mu chcela dobre....Vela stastia a este viac trpezlivosti 🙂
@markitko11 moj ma 3 roky v septem. cikat chodi na zachod. Tvoj si aspon vypyta na kakanie plienku. Moj to nalozi kazdy den do slipov ja som zufala😅