Čaute moj syn 3r je pozadu dnes psychologicke vysetrenie dr povedala ze je len pozadu ze je ako 1r 2r 2.5r dieťa chcem sa spýtať mala niektora z vas take dieťa či to potom dobehly za rovesníkmi????
@zazvorka87 tak povedala ze v niecom je jak1r
Ale zas v boecom inom 2.5r tak ja neviem
To si myslim ze ho teda zhodnotila riadne zle ak da tak velky rozdiel ved 1 r a 2,5 je mega rozdiel
Co napr nevie, co by mal vediet?
@martina0303 prečo bolo nutné riešiť psychológa? Má nejaké problémy? Nie všetky deti baví všetko. Preto dieťa v niečom môže byť pozadu. Však má 3 roky a nie 6 že ide do školy.... Čo nedokáže?
To bude asi dieťa s nerovnomerným vývinom, ale iste bol nejaký problém, keď išli k psychologičke, často býva problém s rečou alebo porozumením, môže tam byť aj nejaká dg.
Ved to je sakra rozdiel. Rocne dieta v podstate okrem mama a tata nepovie nic, za to 2,5 rocne dieta je uz schopne tvorit hole vety, mozno niektore aj rozvite. V com konkretne zaostava?
@lila1988 nerozpráva ale chvala bohu uz povie par slov
@martina0303 hlavne sa netráp. Môj bol tiež dlho "pozadu", 3 ročný nerozprával, nevedel sa obliecť, šnúrky sa naučil zaviazať hádam v 3.triede...a predstav si, všetko to dobehol, má 15 rokov, na vysvedčení jednu-dve dvojky, šikovný chlapec, aj keď teraz ním plieska puberta 😀 ... čo som sa tiež natrápila vtedy, a keď som čítala ten posudok od psychologičky...aj do plaču mi bolo...teraz sa nad tým len pousmejem.
@martina0303 dietatu s poruchou reci je absolutne zbytocne zistovat ci je "pozadu/popredu". Dieta ak ma poruchu reci, nerozumie otazke, nevie co od neho chces vediet a moze sa javit ako menej inteligentke teda "pozadu" a pokojne moze mat IQ 150. V prvom rade treba poriesit rec, tym sa nastartuje aj proces edukacie. A az potom zistovat ci ma normointelekt alebo nie.
3rocnemu test u psychológa za to že nerozpráva ??? Chápem to správne 🤣 to je nahlavu.... Naša len že stačí že sa snaží niečo povie a keď v 4r by nehovoril predpíše logopeda... Ale veď to je hrozne skoro niečo také riešiť oni zo dňa na deň sa menia. By som ani nešla k psycho keby mi to navrhla....o pár dní s Ati môže kľudne rozkecat a nezastavíš ho už 🤪 oni niekedy fakt zo dňa na deň napreduju 💕 len nestresuj ho netlačí na neho ono to príde samé 💕 a chalpci sú taký niektorý že potrebujú si byť istý že to hovoria dobre až potom to vyslovia (moje dvojičky boli tak)
@martina0303 isli ste k psychologicke, lebo nerozprava? niekto vas tam poslal na odborne vysetrenie, ci z vlastnej iniciativy?
@veronikavaneska tak v 4 rokoch zacat riesit logopeda ked dieta nerozprava je stracanie drahocenneho casu.
Mala bola na testoch skolskej zreslosti a spravili tam z nej uplneho idiota a nielen z nej. Bola aj jej kamoska pri tej psychologicke a tiez dieta ked odislo od nej tak bolo 10 minut ticho. Tiez sme sa zlostili ale odklad ma to je hlavne 🙂 napr nevedela nakreslit postavu ako hlava krk telo ruky nohy. Ked mali deti MDD v skolke kreslili kriedami a 3/4 deti nakreslila postavu bez krku 😀😀😀
@martina0303 doby, co je s vami od tej doby?
@noemi125 dobry deň tak syn ma diagnozu porucha reci boli sme u pani dr Rozembergovej ....synovi som nasadila DMG sirup vidim zlepsenie a posun v pred viacej rozumie povie viacej slov vsetko pomenuje vie pozdravit a povedat ano funkcne ....ale z tym wc stale sa nepyta ked ho sama nedam na wc alebo na nocnik tak sa pocika
@martina0303 dobry vecer,mozem poprosit info ohladom sirupu DMG - dakujem