Dcérka bude mať v auguste 3 roky a zdá sa mi, že zriedkavo ciká, asi tak 3x denne. Iné problémy s tým nemá. Je to určitou výhodou, keď cestujeme, ale nemôže tomať nejakú tdravotnú príčinu? Pije tak priemerne.
Ešte aký je ten moč si všimni. Daj ju vycikať do nočníka a uvidíš. Keď ciká tak málo, asi bude veľmi žltý. A moč by mal byť slabo žltučký. Ja by som zobrala ranný moč do fľaštičky a išla ukázať lekárke.
@viliama moje deti tiez vela necikaju. nepiju moc a tak ani necikaju moc. myslim, ze ked sa ide 3x denne vycikat, tak to neni malo. mam synovca, co chodi cikat kazdych 10-15 minut. ani to neni dobre.
@viliama dolezite si je odsledovat kolko naozaj vypije viac ako liter,alebo menej?detom treba stale ponukat tekutiny.maj syn tiez nechodi velakrat cikat,niekedy sa stalo,ze pred odchodom do skolky vobec necikal,ze mu nebolo treba cikal az v skolke.ak je moc velmi zlty netreba utekat hned k lekarovi,je to odraz prijmu tekutin.odsledovala by som si hlavne ten prijem 😉
@viliama aj moj mava dni,kedy malo cika...boli sme preventivne aj u urlologa,nic nevidel,ale mame doniest aj moc.
On odkedy sa odplienkoval,tak vydrzi fakt super..len ja mam skor tiez strach,pretoze ja chodim aj kazdu hodinu..co zas tiez nie je dobre..ale fakt zavisi aj od toho,kolko pije,on sa dost poti,aj tade dost vody odide..dakedy ho vsak musim nutit pit alebo cikat,pretoze nzpr.sa mi zda,ze vypil slusne,ale cikat ani za svet...
Ak sa to to u tvojej nezda,tak nech ju pozrie urolog,dones moc na kontrolu a skus ju donutit viac pit,ja tiez dakedu musim a prosto sa jej pytat nz cikanie. Su dni,ked to musim robit aj ja. Moj ma 4r.
Podla toho, co pises, nevypije vela v priebehu dna, takze ta frekvencia cikania tomu zodpoveda. Aj moja dcerka malo cika, ked menej pije. Musim ju vodou doslova nalievat a stale jej ju ponukat, sama od seba sa málokedy napije.
@viliama Júúj, my máme opačný problém..veľa pije a tým pádom sú dni, keď ide cikať aj 10 krát denne. A keďže má kopeč aktivít, pre ktoré "nestíha" sa vycikať, tak veru každé gaťky ocvrkané a niekedy aj durch sa pociká. Takže len prezliekam, prezliekam, prezliekam, periem, periem, periem... 😝
skus jej dat flasku s vodou - obycajnu od mineralky - nech vidis kolko naozaj vypije. z hrnceka ked popri tom vymienas vodu nevidis kolko za den da....
@viliama kolko je primerane?