Trojročné dieťa vykonáva veľkú potrebu len do plienky

nitrankanr
23. máj 2014

Moje trojročné dieťa nechce kakať do záchodu, ale len do plienky. Keď ju nedostane, tak nekaká aj tri dni. Potrebovala by som poradiť nejaká triky, ako ho prinútiť kakať do WC.

pe
23. máj 2014

toto mam aj ja s dcerkou a to ma prosim pekne 3 a pol roka a chodi do skolky, skusala som uz vsetko, aj po dobrom , aj po zlom, ale zas nechcem jej ublizit a zastavit kakanie na tyzden, no budem tiez vdacna za akekolvek rady... inak, myslim si, ze mozno pomoze, ked uz maly bracek nebude kakat do plienky, len ci toho naucim... 🙂

kmkke
23. máj 2014

Synovec mal tento problem, a este sem-tam pretrvava. Ma 4,5 roka a akonahle na neho pride potreba, skrci sa niekde do kuta a zadrziava v sebe dokedy sa da, ppripadne nakaka do slipov. Doktorka kazala sestre davat sirup Duphalac - je to prehanadlo, ale len polovicnu davku aby mu zmekcilo stolicu a davat ho v pravidelnych intervaloch kazdy den na nocnik, teraz uz zachod a udrzat ho tam aspon 10 minut. Teraz napriklad sedi na zachode o 7 rano a poobede ked pride zo skolky okolo 17. Niekedy je to uspesne, niekedy si len posedi, ale vraj sa casom nauci 🙂

bronia13
24. máj 2014

mam susedku a jej dcera ma 5 a robi to iste, od septembra ide do skolky a tam uz musi ist bez plienky tak mama vravela ze ju musi cez leto odplienkovat ale sama nevie ako, cikat normalne cika do zachoda ale na velku abosolutne nejde len do plienky, tak som tiez zvedava ako to riesiete co by som jej poradila.....druhej kamosky syn robil to iste tiez myslm do 5 rokov a potom z nicoho nic prestal....

jaruska8
24. máj 2014

My sme ,,kŕmili" rybičky v záchode a silno som ju objala a hovorila, že to nič, len sa pekne vykakaj. Ale to nemala ani 2 roky. 😒

mircalla
24. máj 2014

Nuz maly sme tento problem - nemal plienku,ale proste cikal do wc, co sa kakania tyka, tak v skolke do wc a doma vzdy do gati. Stale sme do neho hucali, ze je velky atd, napokon jedneho dna, zacal aj doma na wc. ma dostv tvrdu stolicu, neviem ci aj to nebol problem, ale nastastie to uz prestalo zo dna na den.

siska53
24. máj 2014

@nitrankanr aj nas tak kakaval..na nic,ine uz nemal plienku,len na kakanie. Nepomohlo nic,len cas..
to,ze nemame plienky,nezaberalo..az raz,ked mal 3,5roka,sme sa vratili z dovolenky,minuli sa plienky. Tak,som mu povedala,ze uz plienky nemame,pre takych velkych uz nevyrabaju a moze si vybrat-bud bude kakat do nocnika alebo na wc cez redukciu. A bolo vyriesene. Mozno som,to mala skusit takto skor,ale zo zaciatku to neslo,ked som to skusala,tak,som mu dala par mesacnu pauzu bez presviedcania..