zdravím babule,chcem sa opytat ci ste sa nahodou nestretli s takym problemom,moj 3rocny synovec, uz asi mesiac stale kasle,ale uplne nasilu,uz boli aj u doktorky a nic mu nieje,ked sa hra tak vobec to nerobi a este aj k tomu stale potahuje na nose a soplik tiez nema,nikdy predtym to nerobil,dnes asi v priebehu pol hodiny mozno 100krat zakaslal,ked ho na to upozornime chvilu je ticho a potom zase
môže to mať ako tik...niečo zaužívané...Dr. hovoril ,,,že ak je to tak ,,treba mu dať cmúľať cukrík,,aby si dieťa odvyklo...My sme toto riešili s dcérkou,,,ale tá kašlala vkuse,,,7 mesiacov...a bol to nakoniec...
čierny kašeľ,,,aj keď sa hrala...to nebude váš prípad
reflux alebo zväčšená nosná mandľa, prípadne alergia
nech mu urobia testy na histaminovu intoleranciu
Aj ja si myslim alergia moja tiez zakasle a aj sopliky mame predpisany fenistil
je to pp alergia,nech mu skúsi dať Fenistil alebo iné antihistaminikum,ak tento liek potlačí kašeľ,tak to bude alergia a treba alergolog. vyš......v noci ako?kašle?
reflux, alergia, treba zobrat krv na chlamydie, cierny kasel, mykoplazmy, ako posledne by som riesila psychiku. A dieta moze byt alergik aj pri negativnych testoch. Ja som nazorny pripad, hoci nie som dieta 🙂 testy mi u alergologicky vysli negativne, akurat som mala cerveny fliacik na znak ze testy prebehli v poriadku, akoze nic mi nevadi a mam uz oskusane ze mi vadi slnecnica ked ju ovoniam, narcis, ked kvitnu borovice.... ale akoze alergik nie som. Nastastie lekarka vie, ze to tak nie je, a vie mi dat aj vhodne lieky. Skuste ako baby radia fenistil a krv nech vezmu na spominane bakterie.
môže to byť zatekanie soplíkov do hrdla, alergia, ale aj reflux. Pri refluxe sa väčšinou pridružuje, ale nemusí aj časté grganie, kašeľ viac po najedení a pri konzumácii problémových potravín (napr. rajčinová polievka, omáčky, strukoviny, čokoláda, citrusy okrem citrónov - tie sú ok....), viac v polohe ležmo. Treba si všímať, či má aj tieto príznaky. Začala by som na ORL, potom alergológia a gastro. Pozor aj neliečený reflux môže v budúcnosti skončiť až astmou, takže by som to nepodceňovala.
Nezdá sa mi, že by to bol zlozvyk. Nejaké iné vyšetrenia nerobila? Štítna žľaza, napr., rengen a pod. Či mu tam niečo nezavadzia.