ahojte mam 3 rocneho syna , ktory pred 6 dnami ochrel.teploty nemal , ale dusilo ho az vracal a mal hnacky.boli sme u lekara a dostal summamed antibiotika dnes sa muto este zhorsilo velmi sa dusi az sa mu hlieny ozyvaju.vracia.ma soplik a zvysenu teplotu.zajtra ideme lekarovi.mali ste to niektora u dietata.dakujem za odpovede
@dadusa0502 - ahoj, ja by som asi preventívne šla na pohotovosť, ak vravíš, že sa mu to zhoršilo. Či dá sa mu spinkať? A prečo zvracia? To z tých hlienov ho naťahuje? Či má nejakú takú "zvracaciu" virózu? Aj podľa toho by som zvážovala tú pohotovosť.
presne ako hovoris aj malemu je pocut ten hlien pri dychani a chrapci a v noci sa nemoze nadychut.dakujem
ahoj to s tych hlienov ho napina zacne sa dusit a potom to vyvrati.v noci ako spi len s tym ze sa bojim aby sa nezadusil lebo niekedy sa nemoze nadychnut
len on nebol uz pol roka chory ani len soplik nemal tak neviem preco ich ma take silne tie hlieny
Ak sa nemoze nadYchnut tak jedine pohotovost. My mame doma aj inhalator, takze dnes som malej dala inhalovat, hadam pomohlo a na noc zvlhcujě vzduch ale tie hlieny musia odist aj si mu nieco davala? Ak je zahlienen dobr je napriklad solmucol my sme mali aj simupret na zaciatku, vdaka solmucolu sa to trochu rozpusti a vYkasle. My ho berieme uz tYzden akurat starsej som ho vysadilA.
Este ma npadlo ak nechces ist na pohotovost, tak zavolaj u vas v meste co ti odporucia aj pre pripad ak nebude vediet dYchat. Ja vzd volam ak sa mi nieco nezda pripadne si neviem rady (hlavne v noci ked nechcem decka vlacit na pohotovost), neviem ci mate aj nejaku lekaren takto v noci otborenu bo u nas je len do 22 najblizsia je az v Ba, ak by som aj nieco chcela. A dalsia vec nejake mukǒytika zaberaju nie na prve podanie.
doktor nam predpisal pred 6 dnami atb sumamed a stoptusin.problem jr vtom ze to prehltne spet nechce to vyplut.
dakujem za radu
Ak ma hlieny ja b som stoptussin nedala ten je skor na suchy kasel (mal tie hlien aj ked mu to dr predpisoval?) skor by som dala ten solmucol, potrebuje hlien rozpustit a vykaslat. My sme riez menili stoptussin za solmucol
Ahoj skus mu strieknut do nosa Vincentku, a spat ho daj do zvysenej polohy aby mu hlieny nezatekali. Ak aj kasle tak este cipok Rectodelt.
hej uz bol zahlieneny.dakujem za rady urcie vyskusam
Ahoj, moja mala to iste, zatekalo, dusila sa a v noci to prechadzalo az fo " plechoveho" kaslu, brala atb. Magidtra z lekarne, kamoska mi poradila davat nasivin sinus a mucosolvan naraz a o hodinu stopkasel ( prirodne, dobre zaberali) 3 dni a bolo to o 100% lepsie a v noci som jej davala trn stoptussin v dzusiku ( rozpusta hlien a zabranuje kaslu) aspon sa mohla vyspat chudinka a ja s nou
Stoptussin meni konzistenciu hlienu a brani dusivemu kaslu. Je vhodny aj pri vlhkom kasli, pozri letacik. Nosik vyplachovat sterimar a spat vyvysene
dakujem skusim kupit tie sirupceky a davat mu ich naraz.ved to ze sa bojim aj zaspat aby sa nezdusil.spinka vozvysenej polohe 😉 dakujem 😉
@dadusa0502
Verim zi, ze je to katastrofa, aj ja som celu noc prebdela, prevracala ju na bok, ked lahla na chrbat, hned zachvat a hlieny. Tato rada nam fakt pomohla, tieklo jrj z nosa, vykasluevala cely den a po 3 dnoch uplna zmena, v noci uz nezatekali.
Ale poslednu davku davaj okolo 17:00 aby stihol vxkaslat, nedavat tesne pred spanim, lebo sa to spusti ked zaspi
Take hlieny sme ani my dosial nemali
To že zvracia je preto lebo prehlta ten hlien (sopel)a ten sa mu zhromažďuje v žalúdku.. Pri veľkom kašli je normálne ze sa mu to vrati smerom nahor.. Na hlien pomáha mucosolvan alebo erdomed.. Na kašel že sa až dusi drozera iba 5 kvapiek .. Moj ked sa dusi tak ventolin (je alergik) a plus Aerius na noc poprípade zodak... Ale to len alergik .. Ked ma husté sople veľmi pomáha pamycon je to ATB do nosa zaberie za 2-3 dni držte sa (poprípade stop kasel Dr weis odporucam a je to viac prírodne )
dakujem vam baby.veru je to strasne.ked deticky trpia.uvidime co povie doktor.urcite to vyskusam 🙂
Skus sa spytat vadho lekara ci by mu nepimohol Promethazin. Nem todali pri laryngitide...uz sme ju dlho nemali, ale ak sa mi dusil od hluenov tak som dala 2,5-5 ml pred spanim a calcium pkmaha tiez
takze nakoniec zitili ze ma silny zapal priedusok a zapal pluc takze dostal dalsie atb a aj sirup od kaslu.boli sme na kontrole ze uz to ma lesie len sa stale dusi ma natchu a vracia hieny
Ahoj, teraz su strasne pliagy. Nam to zacalǒpred 3 tZdnami. Dvojick mali strasne sople ktore zatekali, atb nemali ale milion liekov okolo toho, zaroven s nimi mi starsia strasne kaslala ale sucho bez hlienov, az sa mi vzd povracala. Nakoniec sme skoncili ze jedna z dvojok dostl zapal priedusiek, druha mala latNgitidu uplne bez hlasku stekajuci kasel a k tomu anginu a ano polepsilo sa ale dne berie 6. Den antibiotika a zacl chrcat a chodi jej hlien v prieduskach strasne to pocut pri dChani, kasle ako tuberak. Zajtra asi ideme k dr (mala ako 4 mescna zapal pluc vdaka rsv virusu, takze pre istotu), a starsia kaslala 3 tZdne presli sme fazmi suchego kasľu ze sa sla tadusit, hlienoviteho, az dostala teploty, vracala nakoniec dostala atb bo mala aj anginu a kasel konecne ustal. Takze nie si sama kto sa trapi s chorobou, teraz je toho strane vela a zda sa mi ze vel deti ma priblem so zhorsovanim stavu j npriek atb