Trojročná dcérka má v noci suchý dráždivý kašeľ

miriss18
30. okt 2014

cez den je uplne v pohode ale ako nahle lahne kasle az sa minule povrackala uz som zufala,ani jedna sa nevyspime uz sa kazdu noc modlim nech je rano....vyprali sme vseliake sirupy,anitibiotika..zase sirupy..teraz zas antibiotika uz neviem...hlieny nema ani podla krcnej...cisty nos aj hrdlo aj priedusky...uz som zufala

melanche
30. okt 2014

Moze to byt alergia, alebo reflux

acer11
30. okt 2014

to máme aj my-tri týždne....veľa vetráme,cibuľový sirup,zábal,čajíky,zvlhčovač vzduchu...je to na nervy a dllllho to trvá 😖

hradnapani
30. okt 2014

@miriss18 presne tento isty scenar aj u nas. Nejake antihistaminika neskusala lekarka? nam aspon trochu zabera Aerius na noc.

nenabaja
30. okt 2014

Mozno mate suchy vzduch, skus jej v noci cez postielku prehodit vlhku plienku, alebo polozit misku s vodou na radiator, ak kurite. Pripadne mozes skusit cibulovy caj s majorankou.

miriss18
autor
30. okt 2014

mame zvlhcovac vzduchu ale na dnes som si pozicala tie antialergicke paplony aj podusku uvidime..uz mame tiez toho plne zuby...len sa to zhorsuje ☹

miriss18
autor
30. okt 2014

@melanche tiez ma to napadlo ze alergia..reflux?z toho byva kasel?mala aj chrape hrozne..mali sme ist teraz na vyber nosnych ale koli tomu kaslu nam to zrusili 😒

miriss18
autor
30. okt 2014

@hradnapani neviem,pozrem to doma co sme uz vybrali...vasa aj chrape?nasa hrozne..ale hovorim cez den ani naznak nicoho...az ked si lahne ale hlieny tam niesu..to by bolo poznat podla kaslu..aj krna povedala ze ma vsetko ciste..nostek aj hrdlo aj priedusky 😒

ivetz
30. okt 2014

@miriss18 Nam pomohol uz spominany cibulovy sirup s majorankou a v case bezradnosti som prisla na to, ze pomoholi aj bromhexinove kvapky zriedene s cajom a podavane "striekackou".

bykatka
30. okt 2014

objednajte sa na alergológiu, za vyšetrenie nič nedáte, aj moja dcéra to mala, cez deň nič a v noci sa nevedela ani nadýchnuť, a doktori na mňa pozerali ako na blbú, že jej nič nieje, nič nemá, tak o čom to rozprávam, alergologička urobila testy a alergia, ale ešte predtým sme boli na nosných mandliach a tam povedala doktorka, že má sliznica modrastú farbu a to mávajú alergici, a potvrdilo sa, tak jej dala alergologička aerius, a sprey do nosa, a bol pokoj, ale keď začali kvitnúť stromy zase sa začala dusiť a kašľať celé noci a keď som to vravela doktorke hneď jej dala kortikoidový sprey do úst, a musím si poklopať, zatial je pokoj, tieto stavy už nemala.

melanche
30. okt 2014

@miriss18 my sme si uzili s oboma detmi. kazda mala nieco ine. starsia mala reflux, zistili sme to ked mala 4 r. cely den ok, ale na noc - asi tak hodina po zaspati strasny kasel. pomohla dieta- nejest nepit dve hod. pred spanim. tiez mala aj zvacsenu nosnu mandlu- dr. hovorila ze aj z toho byva kasel-takze to moze byt aj vas pripad. v prvom prispevku si tu mandlu nespominala, myslela som ze u krcneho vsetko ok. ked je nosna mandla velka, zvyknu zatekat hlieny v noci. s tym nic neurobis, iba dat vybrat. alebo skusit aerius dlhodobo a nosny kortikoid, ale to musi predpisat krcny. a alergia- mladsia to ma ked zje nieco na co je alergicka- ako napr. soja.

hradnapani
30. okt 2014

@miriss18 nechrape, vsetko je ok. Ale akonahle lahne, hocikde, tak zacne kaslat, v noci z toho aj vracat 😒 Ale iba posledny mesiac to takto mame.

ena70
30. okt 2014

@miriss18 je možné že jej zatekajú hlieny. vôbec nemusia vychádzať cez noštek, ono je to zradné, hlavne ak je mandľa zväčšená. my sme mali tiež tento problém, ked mal 3,5 roka,dali sme mandle vybrat. daj jej vyššie pod hlávku, ja som kúpila aj polohovatelnú postel - aby sa dala zvýšiť pod hlavou,lebo je to pohodlnejšie ako kopec vankúšov. a ako radia iné babeny, skočte na alergo, myslím že pôjde o alergiu. dajte mokrú plienku alebo osušku blízko postielky, moc nekúriť v noci aby nebol suchý vzduch, kúpiť zvlhčovač vzduchu. hlavne nech má vyššie pod hlávkou v noci. môže byť alergická na plesne, tie sú v tomto období premnožené, neľakaj sa, to sú vonkajšie plesne, čo sú na stromoch, v pôde. aj môj malý to tak má. nasadia jej tabletky na alergo, dáky sprej a neboj, bude lepšie. hlavne poriešte alergo čím skôr.

katka0905
30. okt 2014

a na cierny kasel jej robili testy?

maska12
30. okt 2014

@miriss18 ahoj ja by som zašla na alergologiu, kamoška mali to isté a zistili jej astmu...

miriss18
autor
30. okt 2014

hej,zajtra este pojdem ku druhemu krcnemu...co nam povie a spytam sa ci nas neposle na alergologiu...

miriss18
autor
30. okt 2014

@katka0905 aj nad tym som rozmyslala ci nema cierny..neviem ci jej robili..akurat jej brali vyter z hrdla a nosa ale citala som zevraj sa moze stat ze vo vytere nemusi byt a moze ho mat aj tak 😒

maca283
30. okt 2014

@miriss18 tanen sirup skusit WWW.JUST.SK a natierat timianom

alobalka
30. okt 2014

Mohla by to byť alergia na roztoče alebo to nejak súvisí s tým chrapanim...
Takže ja by som sa pýtala na alergo aj orl.

katka0905
31. okt 2014

@miriss18 pred par rokmi v jednej skole v BA tiez niektore deti dostali cierny kasel... viem o tom, lebo som tam vtedy byvala.. a presne taketo to malo prejavy, ze v noci to prichadzalo. Lekarom to trvalo, kym na to prisli, lebo sa im to nezdalo, ked tie deti boli ockovane. Boli potom dlho na PN, ale v nemocnici nebolo hospitalizovane ani jedno, pokial viem. Na tvojom mieste by som sa na to specialne spytala lekarky, ci tie testy robila.

veronicka1901
31. okt 2014

Nas takyto kasel trapil mesiac a napisem ti, co nam pomohlo. Sama som tomu neverila, ale po zufalo prebdenych nociach som to skusila.
V miske si zmiesaj cca 1 lyzicku bravcovej masti (neosolenej) s jednym vacsim strucikom pretlaceneho cesnaku. Natri jej tym nahrubo chodidla (ja som to robila az vecer, ked zaspala), daj na to igelitovy sacok, ktory poprepichujes, aby sa nozky nezaparili, obal nejakou bavlnenou handrickou a na to bavlnene ponozky.
Vraj takto liecia kasel tibetski mnisi, lebo pod prstami na nohach su nejake "kaslove receptory"
Fakt to zabera, konecne po mesiaci uz druhu noc nekaslala. Je to lacne, ale neskutocne ucinne.
A zapach z cesnaku cez den vyvetras 🙂.

pat_mat_minnie
31. okt 2014

Ked som bola dieta, mala som suchy drazdivy kasel pol roka, nevedeli mi prist na to, ze z coho, takze mi ani ziadne lieky nedavali, bola som aj na pneumologickom vysetreni, aj na alergologii, tam zistili, ze mam zvysene eozinofyly(neviem, ako sa to pise)-znamena to, ze mam alergiu, ale vo mne "drieme".Dali mi vyborny skorocelovy sirup, tusim Folipyl sa volal(nie som si ista), ten mi zabral hned.Takze moze to byt alergia ale aj suchy vzduch.Prajem dcerke, aby jej to cim skor preslo, neprajem jej trapit sa tak dlho, ako ja kedysi.Vsetko dobre!

miriss18
autor
31. okt 2014

ďakujem vsetkym za prispevky..