Dobrý deň, chcem sa opýtať, moja dcérka mala nedávno 3 roky a má nízku hmotnosť 11 kilov. Keď sa narodila mala 1940 gramov, takže bola veľmi maličká. Má obdobie kedy papá veľmi pekne a obdobia kedy je pomenej. Ale aj keď papá viac, veľmi málo priberá. Máte aj vy skúsenosti s nižšou váhou? Zlepší sa to časom? Velmi ma trápia reakcie okolia, každý si myslí, že má dva roky:( výšku má 92 cm. dakujem za reakcie
@ajka321321 moja mala 3 roky v januari a tiez ma 11 kg. Vysku 96 cm. Chudunka je, este aj leginy jej v pase zuzujem. Neriesim. Ani nasa dr.
@pribinak podla lekarky je to v poriadku vzhladom k jej porodnej vahe, krvny obraz ma v poriadku. lekarka vravi, že bude drobnejsia, ze su aj take deti. Mne to vsak pride malo v porovnani s rovesnikmi.
@ajka321321 bud rada, ze je zdrava. Toto moze byt aj vec genetiky. Aku vahu a výšku mas ty? Jej otec a stari rodicia?
Nie vsetky deti musia byt buculate ;)
@ajka321321 Tak prestan porovnávať a bud rada,ze mas zdrave normalne dieťa.
Ja som mala v 6r 16kg a bola som vždy zdravá 🙂 teraz ako 30r mám 42kg :D akože občas ma to trapilo, keď si ľudia mysleli, že som anorekticka, ale to len cudzí ľudia, ludia čo ma spoznali, hneď videli že mi chutí, že proste mám taký metabolizmus. Takže moja rada, podporovať dcérke sebavedomie, aby tým náhodou netrpela niekedy. Držím palce 🙂
Ach to okolie :-/
@ajka321321 nasa ma zas 3roky 3 mesiace a 103cm a skoro 18kg....deti su rozne.
@ajka321321 Niektore deti su proste drobne. Moja sa narodila ako 3,5kg. A bude mat 5r.a ma 14,5kg a asi 102cm. Tento rok bude predskolacka a vyzera ze ma este len nastupit do skolky😁
No ako moja, bude mat tri, ma uz sice 12 a nosi 98, ale zacala poriadne priberat pred rokom, ked sa zacala kojit s mladsim bratom 😀 dovtedy jedla pekne, neustale nieco prezuvala a bola jak sliz
prosím Vás čo riešite,budte stastná že nie je obézna čo mnohé deti v tomto veku už su,dcérka sa narodila s 3.kilami,stále sme riešili len jedenie,v 3.rokoch mala 11,5 kila,čiže je to uplne normálna váha upraví sa postupe,nebojte,začne v kolektíve papat,všetko sa dá do poriadku,ak nie je unavená a je v pohode,nie je malátna a bez energie,neriešte...ja som už po tolkom bojovaní so cpaním do nej prestala,ved raz vyhladne a vypýta si už aj sama,má tri a pol...
Moja mala 3 v septembri
Ma 98 cm a 10.5 kg
Krv v poriadku ma alergie a dietu takze v jedle je dost obmedzena ale napriek tomu ze sa vie pekne najedt vaha hore nejde
Ale je zdrava tak uz neriesim
@ajka321321 podľa mňa k tej výške je tá váha ešte v norme, je asi štíhlejšia, ale to nevadí, pokiaľ papá a má dobrý krvný obraz.. 😉
Kamarátka má 4 ročného syna s 84 cm a 10 kg a je zdravý, akurát je predčasniatko.
Moja dcera isla do skoly ako sedemrocna a mala 15 kg aj s topankami. Moj nazor bol vzdy ten, ze ma kedy byt tucna. A ze jej hadali menej na jej vek ma vobec netrapilo. Okolie si dlho myslelo, aka je naramne sikovna. Bolo to ovela lepsie, ako ked zazerali na mojho bratranca, aky je v styrich rokoch zaostaly, ma plienku a nevie sa spravat a on nemal ani dva roky. Len bol velky. Oblecenie, v ktorom isiel z porodnice, bolo mojej dcere velke este v siedmom mesiaci.
@1975renca dakujem za Váš prispevok,dcerka má tento rok nastúpit do skolky, tak verime, že kolektiv jej pomoze a rozsiri sa jej jedalnicek. Praveze unavena vobec nieje, energie ma viac nez dost :D
Sa ti zdá malinko? Môj skoro 5rocny ma 14kil a 2,5 ročný tiež 11kg a narodil sa s váhou 3600g
@ajka321321 skúšali ste piť Fortini?
Myslím že bude nádherná princezná.....jemná étericka ......nie som odborník , ale myslím , že to bude ok. Radšej trošku chudšia ako plnšia...
Ďakujem za všetky vaše príspevky. Človeka to mrzí hlavne kvôli tým poznámkam okolia a potom sa zamyšla, ci je to naozaj v poriadku a ma pochybnosti. Svokra dokonca na mna vybehla s tym, že som leniva jej varit. A ja cele dni nic ine neriesim len co bude malá papat.
@ajka321321 práve... Svokra, jej známe, kamarátky, spolužiačky... Aaaach, najväčšie peklo... Vypustiť z hlavy!!! Užívajte si, mala je zdrava ako ryba, nakoniec... Nie je sama v tomto veku s touto váhou 😉dievčatka sú také, utle, drobné, malé... Naše jemne prinzecne😊držím
@ajka321321 držím palce 😊
Neboj. Hlavne ze je v poriadku a chuti jej. Aj ked menej. Tiez som toho nazoru, ze radsej chudsie dieta ako tucko. Tie su spomalene v pohybe.
Moze to byt v poriadku ale nemusi to byt v poriadku. Urcite by som nad tym iba nemavla rukou, nemala by ani pediatricka. Treba ju dat vysetrit na celiakiu, ktora nemusi mat ziadne priznaky. Tiez som bola cely zivot drobna, nizsia chuda, ziadne symptomy som nemala, pravdepodobne som nou trpela uz v detstve. Diagnostikovali mi ju ale az pred 30tkou ked sa zacali objavovat problemy neriesenej celiakie..
@ajka321321 svokra je zlatíčko 😁bože!!!
hlavne netreba dramatizovat,dievčatiek v tomto veku s touto váhou je vela, nie je to žiadna podváha a ako pani sama píše,malá sa má dobre,je veselá,má dost energie...keby nebolo svokry a blbých ludí okolo čo si všímaju iných a nezačnú o seba pani ani nič nezačne riešit,povedzme si na rovinu...keby mala podozrenie na nejaké ochorenie učite má nejaké symptómy a lekár jej ju aj tak bez ničoho takého na nič nevyšetrí,ochorení je vela avsak bez príznakov nemá nikto dôvod nič vyšetrovat...
všetky moje deti sú chudé a vysoké, vôbec sa tým netrápim, ja a manžel sme neboli iní. viem, že v dnešnej dobe popri deťoch ktoré majú vyššiu váhu to vyzerá ako priepastný rozdiel, ale čo myslíš, že je zdravšie?
@ajka321321 booooze akoby som moju babku pocula 🙈🙈🙈😠😠😠
Lepšie je vždy chudá ako obežná myslím si to. Neviem ci je to tak ale ja si to myslím
Co hovori pediatricka? Zdá sa jej to OK? Aky ma krvný obraz?